Tüm dertlere deva toplantı

Tekirdağ İl Bilgilendirme Koordinasyon Toplantısı önceki gün saat 14.00'da Tekirdağ Ticaret Odası'nda yapıldı. Toplantıda Çerkezköy ve Kapaklı'nın sorunları dile getirilirken, birbirinden önemli açÄ?

Tekirdağ 6.04.2017 20:19:00 0
Tüm dertlere deva toplantı

ÜST GEÇİT PROJELERİ DEVAM EDİYOR

 

2017 yılı İl Bilgilendirme Koordinasyon Toplantısı'nın 2. oturumu Vali yardımcılarının moderatörlüğünde ve ilçe Kaymakam ve Belediye yetkililerinin katılımı ile gerçekleşti. Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Taner Hergüner 2016 yılı faaliyet raporunu sundu ve planlanan işlerin son durumu hakkında bilgi verdi. Yapılmayı bekleyen 20 proje bulunduğunu kaydeden Hergüler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürüttüklerini ifade ederek, üst geçit projeleri ile ilgili olarak çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

 

ABBAN'DAN SORU YAĞMURU

 

Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısına Çerkezköy ile ilgili olarak birtakım sorular yönelten İlçe Kaymakamı Atilla Selami Abban, "Silivri'ye gidişimiz var ama çıkışımız yok ne zaman sonuca bağlayacağız? Bağlık Mahallesi'nde yapılması planlanan viyadüğün son aşaması nedir? Projenin size 1 ay önce intikal ettirildiğini biliyorum hızlandırılmasını talep ediyorum. Silivri'ye gidişimiz var ama çıkışımız yok bu konuda çalışmanız ne aşamadadır? Tugay Kavşağı ve Kızılpınar Mahallesi'ne yapılması planlanan üst geçit projelerinin akıbeti nedir? Cengiz Topel Caddesi'ne yapılması planlanan kavşak projesinin son durumu nedir?" sorularını yöneltti.

 

KAVŞAĞI KİM YAPACAK?

 

Karayolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Hergüner ise, "Silivri istikametinden çıkış yolu için 1 buçuk yıldır çalışıyoruz, kısa bir süre içerisinde yolda revizyona gidebiliriz. Bağlık Mahallesi'ne yapılması planlanan viyadük için elimizden geleni yapıyoruz. Birtakım pürüzler vardı ve çözüldü, yakın zamanda proje hızlanacak. Tuğay Kavşağı projesi yakın bir zamanda başlıyor. Kısa sürede de diğer üst geçitler yakın zamanda başlayacak. Cengiz Topel Caddesi'nde Tepe Emlak konutları mevkiinde bulunan kavşak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalandı ve tarafımıza iletildi." dedi. Bu arada Cengiz Topel Caddesi'ne yapılacak olan kavşağın kim tarafından ve ne zaman yapılacağı ise Tekirdağ bürokrasinde adeta krize neden olacak gibi görünüyor.

 

HAVAİ HATLARINI BİR TÜRLÜ KALDIRAMADILAR

 

Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş ise Kızılpınar'da yapılması planlanan yaya üst geçidinin yapılması için 3 ay önce Türkiye Elektrik İletim A.Ş'ye müracaat etmelerine rağmen herhangi bir geri dönüş alamadıklarını ifade ederek, havai hatların naklini istedi. TEİAŞ Müdürü ise konunun takipçisi olacaklarını dile getirdi.

 

MANDALI'DAN DALÇIK ÖNERİSİ

 

Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı da Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilisine, Kapaklı Otogarı çıkışında yaşanan trafik çilesini dile getirerek, işe giriş ve çıkış saatlerinde fabrika servislerinin 1 kilometrelik alanı yarım saatte yol alabildiklerini ifade ederek, sorunun dalçık ile çözülebileceğini savundu. Karayolları temsilcileri ise çalışmaların takipçisi olacaklarını ifade etti.

 

DİKKAT! BU YIL KURAK GEÇECEK

 

DSİ yetkilisi yaptığı açıklamada ise şu an için 33 adet proje bulunurken, tarım ve hizmet sektöründe projeler için harcanan meblağ hakkında bilgi verdi. 33 projenin 1 milyar 138 milyon 744 bin TL'ye mal olduğunu kaydedilirken, içme kullanma sanayi suyunda ise 5 adet proje bulunurken yılda 367 milyon içme suyu hedefleniyor. 37 milyon metre küp içme suyu elde etmeyi hedeflenirken, DSİ verilerine göre Tekirdağ'da toplamda yıllık 933 milyon metreküp su elde edilmesi hedefleniyor. Ayrıca toplantıda açıklanan verilere göre Tekirdağ son yılda geçmiş yıla nazaran barajların doluluk oranında umduğunu bulamadı ve açıklamalara göre bu yıl Tekirdağ için kurak geçecek.

 

GÖLET, BARAJ VE İÇME SUYUNDA SON DURUM...

 

Tekirdağ içme suyu projesi ve Ergene arıtma projesine de değinilirken, yılda 363 milyon metreküp içme suyu temin edileceği açıklandı. Naip Köy Barajı'nın ise ihalesinin tamamlandığı ve yapım işlerine kısa bir süre içerisinde başlanacağı ifade edildi. Saray Ayvacık göletinden yıllık 5 milyon metreküp su elde edileceği ifade edilirken, Ergene havzasında 9 tane proje bulunduğu kaydedildi. Gölet olarak toplamda 21 adet gölet bulunduğu 322 milyon TL gibi bir meblağın harcandığı ifade edilirken büyük oranda tarım arazilerinin sulamaya açılacağı kaydedildi ve merkezi taşkınların önüne geçilmesi bekleniyor. 1. 2 milyar TL tutarında yatırım gerçekleştirilirken, yatırımların nihayetinde 162 bin 652 dekarlık alan sulama alanı olarak kullanılabilecek ve 38 milyon küp içme suyu sağlanacak. Projelerin 2019 yılı sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

 

KIZILPINAR'DAKİ KOLLEKTÖR HATTI TAMAMLANDI

 

TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Ünal ise Naip Köy Barajı ile ilgili olarak isale hattının akıbetini sorarken, DSİ kanadından yapılan açıklamada yüklenici firmanın hacze uğradığı ve ihalenin henüz feshedilmediği fakat feshedilme durumunun halen devam ettiği ifade edildi. Ayrıca Çerkezköy Arıtma Su Hattı'nı faaliyete hazır hale getirdiklerini ifade eden DSİ yetkilisi, kollektör hattından su beklediklerini dile getirirken, Fevzi Ünal ise "İsteyin hemen şimdi suyu basalım bizim açımızdan bir sorun yok" dedi.

 

MANDALI, "100 METRE KALDI, TAMAMLANSIN"

 

Kapaklı Belediyesi Başkanı İrfan Mandalı, Karaağaç Mahallesi'nde yapımı devam eden dere ıslah çalışmalarının verimli şekilde devam ettiğini ifade ederken, DSİ'den iş artışına gitmesini istedi ve 100 metrelik alanın da projeye dahil edilmesini dile getirdi. Ayrıca Kapaklı'da devam eden içme suyu hattı çalışmalarının yıl sonunda tamamlanacağını ifade etti.

 

ÇERKEZKÖY'E MERİÇ'TEN İÇME SUYU GELECEK

 

Çorlu ve Çerkezköy'e içme suyu getirilmesi noktasında DSİ'nin etüt çalışmasının olup olmadığının sorulması üzerine yanıt veren DSİ yetkilisi, "Çorlu ve Çerkezköy'e içme suyu getirme noktasında çok yoğun çalışmalarımız var. Çerkezköy'e Meriç'ten içme suyu getireceğiz.”

 

CAMİYİ RESTORE EDELİM

 

Devlet Demiryolları 1. Bölge Müdürlüğü yetkilisinin açıklamalarının ardından Karaağaç'ta bulunan caminin restorasyon işlemlerinin tamamlanması açısında bazı izinlerin alınması gerektiğini ifade eden Başkan Mandalı, yetkili birimden yardım talep etti.

 

FLAŞ RAKAM. 200 BİN METREKARE SONDAJ

 

Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü yetkilisi yaptığı açıklamada ise Tekirdağ'da 4 adet projeleri bulunduğunu ifade ederek, son 10 yıl içerisinde 150 bin metrekare sondaj vurulduğunu bu yılki hedeflerinin ise son 10 yılda vurulan sonda verilerini alt üst edercesine 2017 yılı içerisinde 200 bin metrekarelik sondaj çalışması yapılacağını ifade etti. Çerkezköy'de yapılması planlanan termik santral çalışmalarının da devam ettiği ifade edildi.

 

İMARA AÇILAN ALANLARA ALT YAPI İSTEDİ

 

Türkiye Elektrik İletim A.Ş'nin il genelinde yürüttüğü yatırımlar hakkında yaptığı açıklamaların ardından, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, imara açılan alanlarda hala alt yapı çalışmalarının başlamadığını ifade ederek, bu alanlarda vatandaşların mağduriyetini giderilmesi açısından bir an önce çalışmalara başlanılması gerektiğini dile getirdi.

 

ORMAN VASFINI YİTİRDİYSE BİZE VERİN

 

Orman Genel Müdürlüğü'nün açıklamalarının ardından söz alan Mandalı, "2019 yılında tekli eğitime geçileceği için daha fazla okula ve okul arazisine ihtiyaç duyduklarını ifade ederek, proje aşamasında bulunan eğitim kampüsü alanı için orman vasfını yitirmiş alanların Kapaklı Belediyesi'ne devrini talep etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10