Bakan Soylu:Kararı aziz milletimiz verecek

Tekirdağ'da Muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, halk oylaması hakkında yaptığı konuşmada, "Şu çok net, önümüzde b

Tekirdağ 7.04.2017 11:22:00 0
Bakan Soylu:Kararı aziz milletimiz verecek

MUHTARLAR VE STK TEMİSLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

 

İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında Tekirdağ’a geldi. Bir otelde düzenlenen programda İl genelindeki muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Soylu’ya Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, İlçe Kaymakamları, Ak Parti Tekirdağ Milletvekilleri Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Metin Akgün de eşlik etti.

 

72 BİN POLİSLE HUZUR OPERASYONU YAPTIK

 

Programda konuşan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin genelinde güvenlik güçleri tarafından uyuşturucu ve terör örgütleri ile çok kapsamlı bir mücadele yürütüldüğünü ifade ederek, “Bugün evlatlarımız, bizim her birimizin, kimimizin işini yapabilmesi için, kimimizin turizmini daha iyi yapabilmesi için, kiminin üretimini yapabilmesi için, istikrar olması çocuklarımızın iş bulabilmesi için, şu anda Lice dahil olmak üzere bugün 52 yerde sadece jandarma bölgesinde operasyon yapıyoruz. Polisin yaptığı ayrı, iki akşam evvel 72 bin polisle huzur operasyonu yaptık. Bursa'da 2 bin polisle uyuşturucu operasyonu yaptık. Aynı gün İzmir'de bin 200 polisle tarihin en önemli uyuşturucu operasyonlarından birisini gerçekleştirdik. Bütün bunlar gerçekleştirilirken, ülkemizin huzuru, sükunu ve bunu kardeşlerimiz yapıyor.” dedi.

 

25 YILDIR GİRİLMEYEN YERLERE GİRİYOR BİZİM EVLATLARIMIZ

 

Bakan Soylu konuşmasının devamında ise, “Gabar Dağı'nda 3 tane şehit verdik, daha önce yerleştirdikleri bir EYP patladı ve bizim evlatlarımız uzun yıllardan beri bakın orada ele geçirdikleri noktaları tek tek Türkiye Cumhuriyeti Devleti hakimiyetine geçmesini sağlıyoruz. İki Yaka Dağları'ndayız, Gabar Dağı'ndayız artık bizim borumuz ötüyor oralarda. 25 yıldır girilmeyen yerlere giriyor bizim evlatlarımız. Eksi 30 derece, 40 derece düşünmüyor, hiçbir şey düşünmüyor. Geçen gün, 3 evladımız şehit oldu. Ama Allaha şükürler olsun, bu gün o Gabar Dağı'nda o tepenin hemen başka tarafında bulunan 8 teröristi etkisiz hale getirdik. Dün Şırnak Uludere'de 8 teröristi etkisiz hale getirdik. Ondan önceki gün 20 teröristi etkisiz hale getirdik, bilmenizi istiyorum. Bu büyük mücadele içerisinde eğer, terör örgütünün değirmenine su taşınacaksa bunun siyasetle, bunun devletle, bunun gelecekle hiçbir alakası yoktur" ifadelerine yer verdi.

 

KARARI AZİZ MİLLETİMİZ VERECEK

 

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referanduma da değinen Bakan Süleyman Soylu, “Şu çok net, önümüzde bir karar var, bu kararı aziz milletimiz verecek. İnanıyorum ki bu karar memleketimizin yarınlarına, geleceğine umut olacaktır ve size bir şey daha söyleyeyim, bugün bu kararın aleyhinde oy kullanacaklar var ya 3-4 yıl içerisinde gelecekler ve diyecekler ki siz haklıymışsınız. Bunu çok net söylüyorum. En çok yardım eden birinci ülke pozisyonuna geldiğimizde hesaplar değişti, kendi medeniyetimiz dediğimiz zaman hesaplar değişti. Kendi çıkarlarımız dediğimiz zaman hesaplar değişti. Kendi geleceğimiz dediğimiz zaman hesaplar değişti. O insan hakları diyen Temel hak özgürlükler diyen batının maskesi bir anda düşüverdi ve hep birlikte acı gerçekle çıplak bir gerçekle karşı karşıya kaldık. İMF boyunduruğundan kurtulan, kronik hastalığı enflasyonu ve faiz meselesini çözmüş. Altyapı yatırımlarına ağırlık vermiş. Üniversite sayısını, havalimanı sayısını ikiye katlayan Modern, bütün dünyanın parmak ısırdığı şehir hastaneleri yapan başörtüsü gibi ayrımcılık konularını kökünden çözen, terörle kora kor bir mücadele eden etnik veya mezhep ayrımcılığına karşı alınabilecek tüm tedbirlerini alan hak ve özgürlükler noktasında gerekli adımları çekinmeden atan bir Türkiye tablosu ortaya koyduk.” dedi.

 

KENDİ ADINA BİR PLAN ORTAYA KOYDU

 

Bakan Soylu şöyle devam etti, “Türkiye elbette ki birilerine rahatsızlık vermiştir. Tıpkı bu değişimi Petrol ve doğalgaz kaynakları üzerinde yaşarken, genç nüfusuyla birlikte yaşarken, diğer Ortadoğu Asya ve Afrika ülkelerinde olduğu gibi değişimle, inovasyon diyen Batı bunu sadece kendisi için istemiştir. Geçtiğimiz günlerde ifade ettim. Batı kendine tırmanmak için bir merdiven yaptık ama çıkınca, başkaları o merdivenden tırmanmasın diye o merdiveni aynı şekilde geriye itti ve oraya bir daha kimsenin çıkmaması için kendi adına bir plan ortaya koydu”

 

AVRUPA’NIN İLERİ KARAKOLLUĞUNU YAPAN TÜRKİYE İSTİYORLARDI

 

“Dünyanın Doğu diye adlandırdığı kesimi geri bırakmak için darbe yöntemlerini ekonomik istikrarsızlığın siyasi istikrarsızlığı, statükoyu desteklemiş değişimin ve gelişimin açıkça önünde durmuştur” diyerek konuşmasını sürdüren Bakan Süleyman Soylu, “Ama Türkiye bu zinciri kırmıştır ve bugün yaşananlar, İsviçre'nin göbeğinde açılan pankartlar Hollanda'da kıymetli Bakanımıza, Fatma hanıma karşı ortaya koyulan tavır bütün kriterlerin yerine getirilmesine rağmen, 53 yıl sonunda tutulmayan AB üyeliği sözünün ardında işte Türkiye'nin bu kontrol edemedikleri ve engelleyemedikleri değişim ve inovasyon adımları yatmaktadır. Onlar, terörle terbiye edilen bir Türkiye istiyorlardı oysa onlar faizle enflasyonla gecelik dolar, operasyonlara, ertesi sabah kalktığımızda yüzde 70 devalüasyonla karşı karşıya kaldığımız ve terbiye edildiğimiz bir ülke istiyorlardı. Mesela, İdlib'de iki gün önce yaşanan katliama sesini çıkarmayan kapısına gelen mültecilere kapısını açmayan, onları ölüme Esed'in kimyasal silahlarını teslim eden veya kadınlarını adamlarının tecavüzüyle karşı karşıya bırakan Birde Avrupa'nın ileri karakolluğunu yapan Türkiye istiyorlardı" dedi.

 

YILLARCA MEDENİYETİMİZİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTILAR

 

Bakan Soylu konuşmasının sonunda ise, “Türkiye medeniyeti Batı medeniyetine benzemiyor. Kim bizim medeniyetimizin batı medeniyetine benzediğini düşünürse, biliniz ki yanlış içerisindedir. Biz kelle hesabı hiç yapmadık. Para hesabı biz, pulu hesabı hiç yapmadık. Biz Batı medeniyeti gibi değiliz. Biz annemizi babamızı huzur evine gönderen bir medeniyet değiliz. Biz onlar gibi kelle hesabı yapmıyoruz, biz onlar gibi Suriye'den mülteci gelecek diye. Geceleyin kabuslar, korku dolu rüyalar görmüyoruz. Biz onlar gibi sözde insan haklarcı olup, dünyada Srebrenitsa dahil olmak üzere, hangi sınav, karşılarına çıkmışsa o sınavlarda sınıfta kalmıyoruz. Onlar gibi sözde demokrasi deyip, 15 Temmuz darbesinde 27 Nisan'da 28 Şubat'ta neden olduğu bilinir bir şekilde bunların hiçbirisine Ses çıkaramamazlık yapmıyoruz. Biz Batı medeniyeti gibi değiliz bizim yıllarca, kimliğimizi değiştirmeye çalıştılar. Bizim yıllarca karakterimizi yıllarca medeniyetimizi değiştirmeye çalıştılar.” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10