Polis teşkilatı 172.yaşında

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 172. yılı 10 Nisan'da tüm ülke genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Çerkezköy Cumhuriyet Meydanı Atatürk AnÄ?

Çerkezköy 10.04.2017 20:29:00 0
Polis teşkilatı 172.yaşında

ATATÜRK ANITI ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENDİ

 

Polis haftası Etkinlikleri kapsamında 10 Nisan Pazartesi günü Atatürk Caddesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Garnizon Komutanı Albay Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü murat Ogan, Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya, Gazi Karakol Amiri Başkomiser Şakir Odabaşı, Siyasi partilerin ilçe başkanları ve yönetimleri,Sivil Toplum Kuruluşu yöneticileri, Çerkezköy  Gaziler  Deneği üyeleri,Saray  Gaziler Derneği üyeleri,Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi başkanı ve yönetimi,Resmi daire Müdürleri,Sendika başkanları,İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli emniyet mensupları ve aileleri,emekli polisler ve alileleri,Sanayi kuruluşlarının Üst düzey yöneticileri, Çerkezköy’de faaliyet gösteren özel hastanelerin başhekimleri ve yöneticileri ve muhtarlar ile kalabalık bir halk kitlesi hazır bulundu. Tören Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan Atatürk Anıtına Çelen sunumu ile başladı ve ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sertan Topkaya yaptı.

 

‘’POLİS’İN GÖREVİ: ÜLKE VE MİLLETİN BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE SAHİP ÇIKMAKTIR’’

 

Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sertan Topkaya konuşmasına şöyle başladı;”Bu gün Türk Polis teşkilatının 172 Kuruluş yılı dönümünü kutlamanın gururu ve kıvancını yaşıyoruz. Bu sevinci  ve heyecanı birlikte paylaşma nezaketi gösteren sizlere, şahsım ve mensubu olmaktan gurur duyduğum teşkilatım adına saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Emniyet Teşkilatı’nın en temel görev ve sorumlulukları toplumda dirlik ve düzeni tesis ederek, insanların hak ve özgürlüklerini kullanabilmelerini sağlamak, halk ile devlet arasında köprü kurmak, devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmaktır. Türk Polis teşkilatı, bu görev ve sorumlulukları ile ülkemizin en köklü en temel kurumlarından biridir. Teşkilatımız 172 yıldır çağdaş görev anlayışı içinde mesleğindeki yenilikleri ve gelişmeleri takip ederek, Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk’ün belirttiği gibi Cumhuriyetin ve Yasaların  daima kalkanı olarak sorumluluklarını yerine getirmektir. Bu doğrultuda, milletimiz, polisine her zaman güvenmiş ve her türlü desteği vermiştir. Teşkilatımızda milletimizin duyduğu bu güveni korumak ve en iyi hizmeti vermek için gece gündüz demeden canı pahasına suç ve suçlularla mücadele etmektedir” dedi.

 

 ‘’GÜLER YÜZLÜ VE ŞEFKATLİ OLUN’’

 

 Müdür yardımcısı Topkaya, konuşmasında meslektaşlarına da hitap ederek;“Sevgili meslektaşlarım, içinde bulunduğunu şartlar ne olursa olsun, güler yüzlü, şefkatli ve her zaman milletimizin emrinde olun. Bütün zorluklar karşısında cesur ve sabırlı olun ki, sorunların üstesinden gelin. Başarılarımızda bizleri arkamızda izleyen yüce milletimizin, önümüzde ise yolumuzu aydınlatan Atatürk İlke ve İnkılaplarının bulunduğunu asla unutmayın” dedi.

 

FEDÂKAR POLİS EŞLERİ, POLİS EŞİ OLMAKTAN GURUR DUYUN

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sertan Topkaya polis eşlerine de seslenerek;“Fedakar polis eşleri, gerektiğinde çok zor şartlarda görev yapan, hatta bu uğurda canını bile vermekten çekinmeyen mensuplarımızın eşleri olmakta her zaman gurur duyun. Sizler çocuklarımıza yeri geldiğinde  ana  hem baba olabilecek kadar güçlü, sabırlı ve şefkatli insanlarsınız. Eşlerinizin bu güne kadar hep yanında oldunuz. Bundan sonrada onların yanında bulunacağınıza ve onların daimi destekçisi olacağınıza inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

 

HALKIMIZIN DESTEĞİ BİZLERE GÜÇ VERİYOR

 

Topkaya, konuşmasının son bölümünde Çerkezköy halkına hitap ederek;“Kıymetli Çerkezköylüler, suçların giderek arttığı, suç işleme şekli ve tekniklerinin geliştiği ve uluslar arası düzeyde organize hale geldiği günümüzde, polisin, suçların önlenmesinde halk desteği olmadan başarıya ulaşabileceğini düşünmek mümkün değildir. Bu nedenle, huzurlu olan ilçemizin daha da huzurlu olabilmesi ve art niyetli kişilerin amaçlarına ulaşamamaları için dün sizlerden  aldığımız destekle sağladığımız huzur ve güvenceyi, bu günde yine sizlerden aldığımız destekle devam ettireceğimizden emin olunuz” diye konuştu. İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sertan Topkaya’nın konuşmasının ardından Protokol mensupları ve törene katılanlar Hükümet caddesinde bulunan Polis Evine yürüyerek gitti.

 

172 YIL PASTASI KESİLDİ

 

Atatürk Anıtı önündeki çelenk sunma törenin ardından kortej halinde yürüyerek polis evine gelindi. Burada resmi erkan ve davetlileri, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Sertan Topkaya ve Polisler karşıladı. Polis evinde, davetlilere kokteyl verildi ve ardından polis Teşkilatının kuruluşunun 172. yılı kuruluş pastasını Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Çerkezköy Garnizon Komutanı Albay Engin Candaş, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan birlikte kesti. Polis evindeki kokteyl’de masaları tek tek dolaşan Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Murat Ogan, mutlu günlerinde yanlarında olan tüm katılımcılara teşekkür etti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10