ÇTSO'dan basına kahvaltı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, dün Çerkezköy Pasha otel'de Çerkezköy, Kapaklı ve Saray'da basını temsil eden gazeteciler ile kahvaltıda bir araya geldi.

Çerkezköy 14.04.2017 23:18:00 0
ÇTSO

Odayı Temsilen Kahvaltıda Genel Sekreter Hakan Gel hazır bulundu. Ayrıca, ÇTSO Başkanlık Danışmanı Ünal Polat, Başkanlık Asistanı Mükerrem Çalışkan, Muhasebe ve Satın Alma Uzmanı Erhan Akı’da Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını temsilen gelenler arasındaydı. Hakan Gel, toplantıda yaptığı konuşmada, basına nasıl destek olabileceklerini kısa bir özetle anlatarak, Çerkezköy’de küçük ve orta ölçekli kobilerin katılımını sağlayacakları bir sanayi fuarı çalışması içinde olduklarını dile getirdi.

 

DEĞERLİ BASIN MENSUPLARI VE BÖLGEMİZ İÇİN NE YAPABİLİRİZ?

 

Kahvaltı programında konuşan ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, her zaman oda olarak yerel basının yanında olduklarını ve desteklerini sürdüreceğini dile getirdi. Bölgemizde yerel basının daha da güçlü hale gelmesi bölgenin yararına olması inancında olduklarını bu nedenle yerel basına önem verdiklerini sözlerine ekleyen Gel, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerine hizmet veren Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu ilçelerde yayımlanan gazetelerin bölgeye daha büyük katkı ve destek vermesi için, basınla bir araya geldiklerini belirtti. Genel Sekreter Gel; “Bir süredir siz değerli basın mensuplarımızla bir araya gelmeyi planlıyorduk. Ancak, kısmet bu gün imiş. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası olarak amacımız siz değerli basınımızla birlikte neler yapabiliriz? Basınımıza nasıl katkı ve destek verebiliriz? bunları konuşmak. Hedefimiz birlikte ve kısa sürede sizlerle bu konularda bir araya gelerek, sizlerinde fikirlerini, düşüncelerinizi alarak nerelerde sıkıntı çekiliyor o sıkıntıları birlikte çözümlemek düşüncesindeyiz. Bugün bir arada olduk ve bundan böylede bu toplantılarımızı sıkça yapmak düşüncesindeyiz. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası olarak Çerkezköy’e, Kapaklı’ya ve Saray’a neler yapabiliriz. bu konularda da sizlerin fikirlerini almak istiyoruz. Tabi bugün sizlerde hazırlıksız geldiğinizi biliyoruz. Ancak, bu konudaki fikir ve düşüncelerinizi bizlere yazılı ya da sözlü olarak da iletebilirsiniz” dedi.

 

‘’İLÇEMİZDE FUAR KURULMASI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ VAR’’

 

ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, daha sonra basının çeşitli konulardaki sorularını cevapladı ve gazetemiz temsilcisi Seyit Süren’in ÇTSO olarak Çerkezköy’de bir sanayi fuarı kurulması yönünde bir çalışma yapılıp yapılmadığı sorusuna şu cevabı verdi. “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi odası olarak ilçemizde küçük ve orta ölçekli kobilerin katılacağı bir sanayi fuarı düşünüyoruz. Bu konuda da çalışmalarımızı başlattık. Ancak, bunun gerçekleşmesi için fuara katılacak küçük ve orta ölçekli firmalara (KOSGEB) ve Kalkınma Ajansının da destek vermesini istiyoruz. Bölgemizde 1000’in üzerinde sanayi kuruluşu var. Kurulmasını düşündüğümüz sanayi fuarına katılımcı sağlamak için, firmaların satın alma müdürleriyle görüşmeler yapıyoruz. İlk etapta yeterli sayı olduğunda sanayi fuarı gerçekleştirilecek. İlki gerçekleştikten sonra, adım adım ilerleyecek ve bu sayı her yıl daha da artacaktır. Trakya bölgesinde tüm sanayi kuruluşların satın alma müdürlerinin bu fuara katkı vermeleri sağlanacak. Umarım başarılı bir fuar olur. Ayrıca, Çerkezköy Belediyesi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin de bu çalışmanın içinde olması, bu fuarın daha iyi, daha büyük, daha kalıcı olmasını sağlar amacımız da bu yönde. Fuara yüzde 60 KOSGEB yüzde 40 ÇTSO katkı sağlayacak. Eğer Çerkezköy belediyesi  ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi de bu projenin içinde yer alırsa fuarı Uluslararası düzeye taşımak istiyoruz. O yüzden bu fuarı çok önemsiyoruz. Dediğim gibi, 1000’in üzerindeki sanayi kuruluşlarının satın alma müdürlerini fuara getirebilirsek çok başarılı olacağımızı tahmin ediyoruz. Şu anda Odamızın mevcut bütçesi ile bunu çevirmemiz zor olabilir. Ancak, dışarıdan destek alabilirsek çok daha iyi bir fuar olacağının düşüncesindeyim’’ şeklinde konuştu.

 

FİRMALARIN ÜRETİMLERİNİ ARTTIRACAK PROJE ÇALIŞMASI YAPIYORUZ

 

Hakan gel, oda üyesi firmaların üretimlerini arttıracak çalışmalar yaptıklarını belirterek; “ÇTSO olarak ÇTSO üyesi olan firmaların üretimlerini arttıracak bir proje çalışması yapıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında oda üyesi sanayicilerimizi belli dönemlerde kurulan fuarlara, gruplar halinde sanayicilerimizi fuarlara götürerek, yenikleri ve üretimleri konusunda bilgilendirilmelerini sağlıyoruz. Geçtiğimiz günlerde de İzmir’de gerçekleşen fuara odamız üyelerinden 40 firmanın temsilcisini götürerek fuara katılan firmaların yeniliklerini ve yeni teknoloji ile üretimlerinin nasıl verimli olduğunu görmelerini sağladık. Sanayi kenti olan, ülkemizin yerli birçok önemli firmalarının yanı sıra dünyaca ünlü firmaları bünyesinde barındıran Çerkezköy’ümüzün her alanda çok daha gelişmiş bir kent olması için ÇTSO olarak katkı sunmaya çalışıyoruz. Ancak, kaygımız şu yönde şu anda mevcut otel sayımız ilçe genelimizde az. Fuara Çerkezköy içinden birçok firma yetkilisi ve temsilcisinin yanı sıra fuar için, diğer şehirlerden, yurtdışından da gelecekler içinde yeterli otel olmadığını da görüyoruz. Ümit ediyorum ki fuar kurulup faaliyete geçene kadar mevcut otellerimize daha yenilerinin de eklenmesidir. Fuar için dışarıdan gelecekler yalnız fuar için değil boş zamanlarını da değerlendirecekleri mekanlar arıyor fakat, Çerkezköy geneline baktığımızda da otel sayısı yeterli değil. Yeni birkaç AVM’nin yapımının başladığını öğrendik. Bu mekanların faaliyete geçmesi ile birlikte kendimiz de sosyal faaliyetler de artacağına inanıyorum. Çerkezköy’de yaşayan veya dışarıdan şehrimize uğrayan vatandaşların gezip göreceği ve eğleneceği mekanlar da kentimize bir zenginlik katacak. Böyle AVM’lerin de faaliyete geçmesiyle birlikte kentimiz, sanayisinin yanı sıra sosyal yaşamda da bir cazibe merkezi olacak. O zaman fuara gelenlerinde daha rahatlıkla gezip göreceği yerler olması için, bu tür mekanların şehrimize kurulmasını arzu ediyoruz.”diye konuştu. Gel, basınla bu tür toplantıları daha sık yapmayı da planladıklarını ve önümüzdeki toplantıda da basının önerilerini alacaklarını belirtti.

 

ÇERKEZKÖY’E MUAYENE İSTASYONU KURULMASI TALEBİMİZ VAR

 

Hakan Gel, Çerkezköy Tekirdağ il genelinde Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde en çok araca sahip yerleşim bölgeleri olduğunu ve ayrıca Çerkezköy ve Kapaklı ilçe sınırları içinde bine yakın sanayi kuruluşu bulunduğunu belirtti. Bu ilçelerdeki araç sahipleri ve firmalar araçlarını Çorlu’da ki muayene istasyonuna muayene için götürdüklerinde bir ile üç gün arasında bir iş kaybı yaşadıklarını sözlerine ekleyen Gel, bu nedenle Çerkezköy’de bir muayene istasyonun kurulmasının şart olduğunu ve konuyu Ulaştırma Bakanlığı’na ve bölge Milletvekillerine konu hakkında hazırladıkları dosyayı sunmalarına rağmen, olumlu bir cevap alınamadığını da dile getirdi. Gel: “Haftada bir gün ilçemize gelen gezici muayene ekibi yeterli olmuyor. En fazla 20 aracın muayenesini yapıyor. Sanayicilerimiz başta olmak üzere Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerimizdeki araç sahiplerinin de talebi Çerkezköy’de bir kalıcı muayene istasyonun kurulmasıdır. Biz bu konuda ÇTSO olarak üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu bölgedeki araç sahipleri ve de sanayi kuruluşları zaman ve iş kaybı yaşamamak için burada bir muayene istasyonun kurulmasını talep ediyor. Bu konuda yetkili makamların gereğini yapmaları içinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10