''Sosyal Sorumluluk projelerimiz aralıksız  devam ediyor''

Çerkezköy'e  Gönül  Verenler Derneği Başkanı Murat Akay Dernek olarak faaliyete geçtikleri günden bu yana Sosyal Sorumluluk projelerine ağırlık verdiklerini ve bu projeleri kapsamındaki çalışma

Çerkezköy 14.04.2017 23:20:00 0

Sosyal Sorumluluk Projesi  kapsamında önceki günde Çerkezköy’de faaliyet gösteren İndome  Türkiye Adko Türk firması’na Çerkezköy Özel Mesleki Eğitim Merkezi’nden hafif zeka engelli  20 öğrenci götürerek  sosyal hayata adaptasyon sağlamaları için sanayi kuruluşlarının çalışmaları hakkında bilgi sahibi yaptıklarını belirtti.

 

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN SOSYAL HAYATA ADAPTOSYON OLMALARINI SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ

 

Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği Başkanı Murat Akay, Dernek olarak amaçlarının Sosyal Sorumluluk projeleri kapsamında engelli vatandaşları sosyal yaşama adaptasyon olarak sıkı sıkı bağlanmalarına yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek, “Dernek olarak Çerkezköy’ün gelişimine katkı sağlamamızın yanı sıra ilçemizdeki engelli kardeşlerimiz ve engelli öğrencilerimizin de sosyal yaşama sıkı sıkı bağlanmaları için hazırladığımız proje kapsamında yaptığımız çalışmala ara vermeden devam ediyoruz. Önceki gün de Çerkezköy’e Gönül Verenler Derneği olarak Sosyal Sorumlulukta yeni bir proje daha geliştirdik. Bu yeni projemiz kapsamında Sivil Toplum kuruluşu olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın hafif engellilerin sosyal hayata adaptasyonları projesi İlçemizde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yaparak hafif zeka engelli kardeşlerimize sanayideki üretim sürecinin nasıl işlediği, üretimin nasıl yapıldığı, prosse sürecini güzel bir Workshop yaparak indome Türkiye Adko Türk Fabrikasında gerçekleştirdik” dedi.

 

ÜRETİMİNİN HER AŞAMASINI İLGİYLE İZLEDİLER

 

Akay, İndome Türkiye Adko  fabrikasında hafif engelli öğrencilerin fabrikanın üretim tesislerinde ürün üretimlerini ilgiyle izlediklerini de belirterek, “20 öğrenci ,ile birlikte yönetim kurulumuz ve  2 de özel Mesleki Eğitim merkezi öğretmen ile birlikte ziyaret ettiğimiz İndome Türkiye Adko fabrikasında fabrika yöneticileri bizleri çok güzel karşıladı ve ağırladılar. Fabrikanın üretim tesislerini gezdirdiler. fabrikanın üretim tesislerinde ürün üretimleri öğrencilerin çok dikkatini çekti ve üretimi ilgiyle izlediler. bazıları üretimin nasıl yapıldığını sıkça dile getirerek sorup öğrenmeye çalışmaları da dikkat çekti. Fabrika yetkilileri de öğrencilere üretimin aşamalarını tek tek anlatarak bilgi verdiler. Yetkililer bu arada üretimle ilgili sunumda yaptılar. Engelli öğrenci kardeşlerimiz fabrikanın ürettiği noodle hamuru ile de çeşitli şekiller ve hayal ettiklerini yapmaya çalıştılar. Fabrika yöneticileri öğrencilerimize çeşitli hediyelerin yanı sıra birer adette Türk bayrağı hediye ettiler. Burada Çok Güzel bir gün geçiren öğrenci çocuklarımızın mutlu oldukları gözlerinden okundu ve fabrikadan mutlu bir şekilde ayrıldılar. Fabrikalarını bizlere açan ve bizlere çok güzel ev sahipliği yaparak ağırlayan İndome Türkiye Adko fabrikası yöneticilerine Çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10