1911'den manidar şampiyonluk 9-0

Süper Amatör Lig'in 25.hafta karşılaşmasında 1911 Çerkezköyspor takımı evinde konuk ettiği Şarköyspor'u 9-0'lık skorla geçerek şampiyonluk kupasına kavuştu.

Çerkezköy 15.04.2017 16:21:00 0
1911

KATILIM OLDUKÇA YÜKSEK OLDU

 

Süper Amatör Lig’in 25.hafta müsabakasında 1911 Çerkezköyspor ile Şarköyspor karşı karşıya geldi. Mustafa Uğraş Stadında Cumartesi günü saat 13.00’da başlayan karşılaşmaya CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Gümüş ile Mustafa Gümüş, Tekirdağ ASKF Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz, Çerkezköy Belediyesi Meclis üyeleri, 1911 Çerkezköyspor yöneticileri ve çok sayıda taraftar katıldı.  

 

MÜSABAKA VE TÖREN CANLI YAYINLANDI

 

T Haber ve Radyo Haber ortak yayınında Çerkezköy Haber, Marmara Haber Facebook hesaplarından canlı olarak aktarılan müsabakayı Çerkezköy Haber Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya, Yavuz Soydan ve Sebahattin Çolakoğlu 90 dakika boyunca yorumladı. 1911 Çerkezköyspor karşılaşmaya Sedat Hayrullah, Mücahit, Taner, Mesut, Nail, Tezcan, Metin, Şafak, Hakan ve Deniz ilk on biri ile başlarken, rakip Şarköyspor ise Murat, Gürsu, Aykut, Aygün, Hasan, Doğukan, Emre, Ötügen, Basri ve Tolga ilk onu ile başladı.

 

MURAT TOPU KORNERE ÇELDİ

 

Şarköyspor oyuncusu eksikliğinden dolayı müsabakaya 10 kişi başlamak zorunda kaldı. Oyuna hızlı başlayan temsilcimiz gol perdesini 15.dakikada açtı. Gelişen atakta Deniz’in sağ kanattan ceza alanı içine yaptığı ortayı iyi takip eden Hakan vurduğu kafa ile topu filelerle buluşturdu. 20.dakikada Mesut’un zayıf şutu kaleciden dönerken, topla buluşan Şafak’ın gelişine çektiği sert şutu kaleci Murat şık bir kurtarışla kornere çelmeyi başardı.    

 

HAKAN SKORU 3-0’A TAŞIDI

 

Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen temsilcimiz ikinci golü Şafak kaydetti. 24.dakikada Mücahit kendi yarı alanında rakipten kaptığı top ile hızla rakip ceza alanına yöneldi. Rakiplerini tek tek geçen Mücahit şık bir pas ile topu Şafak’a kazandırırken, Şafak sol çaprazdan çektiği sert şutta topu ağlarla buluşturdu. 30.dakikada topla buluşan Hakan, sol çaprazdan çektiği sert şut ile topu ağlara göndererek skoru 3-0’a taşıyan isim oldu.

 

BİR KİŞİ EKSİK OYNAMASINA RAĞMEN ETKİLİ OYUN SERGİLEDİ

 

1911 Çerkezköyspor takımı sahada basılmadık zemin bırakmazken, rakip Şarköyspor takımı ise bir kişi eksik olmasına rağmen etkili bir oyun yansıtmaya çalıştı. 37.dakikada Hakan’ın derinlemesine pasında topla buluşan Deniz, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda golü atmak istemediği için plase bir vuruş gerçekleştirdi. Top kalecide kalırken, pozisyonun devamında topla buluşan Şafak’ın sağ çaprazdan vurduğu top ağlarla buluştur. Golden iki dakika sonra Şarköyspor takımından sakatlık geçiren Aykut oyuna devam edemedi.

 

İLK YARI 1911’İN 5-0’LIK ÜSTÜNLÜĞÜ İLE SONA ERDİ

 

Karşılaşmaya 9 kişi devam eden Şarköyspor takımı buna rağmen kontra ataklarla rakip kalede etkili olmaya çalıştı. İlk yarının bitimine kısa süre kala ceza alanı içinde Şafak Deniz paslaşmasında Deniz bir kez daha gol atmak istemezken, topu arkadaşı Şafak ile buluşturdu. Düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Şafak skoru 5-0’a taşırken, ilk yarının da son golü oldu.

 

30 METREDEN TOPU AĞLARLA BULUŞTURDU

 

İkinci yarıya da ilk yarıda olduğu gibi hızlı başlayan temsilcimiz 50.dakikada Deniz’in golü ile skoru 6-0’a getirdi. Deniz attığı golün ardından oyundan çıkarken yerine Ramazan dahil oldu. Dakikalar 60’ı gösterdiğinde sahneye çıkan Mesut takımının yedinci golünü kaydeden isim oldu. 1911 Çerkezköyspor takımı uzaktan çektiği şutlarla dakikaları geçirmeye çalıştı. 75.dakikada topla buluşan Metin kalecinin önde olduğunu görüp yaklaşık 30 metreden çektiği şutta meşin yuvarlak filelerle buluştu.

 

FUTBOLCULARI ALKIŞ YAĞMURUNA TUTTULAR

 

Karşılaşmanın son golü ise 82.dakikada Ramazan’dan geldi. Aşırtma vuruşla topu ağlarla buluşturan Ramazan kendisinin birinci takımının da dokuzuncu golünü kaydetmiş oldu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca temsilcimiz müsabakadan 9-0’lık galibiyet ile ayrıldı. Müsabakanın ardından kupa töreni düzenlendi. Tüm futbolcular ve yöneticiler tek tek sahneye davet edilirken, taraftarlar da uzun süre kendilerini alkış yağmuruna tuttu.

 

ÇERKEZKÖY DAHA FAZLASINA LAYIK

 

Törende konuşan 1911 Çerkezköyspor Kulüp Başkanı Murat Narçın, “Kardeşlerimiz bize şampiyonluk gururunu yaşattılar. Burada en büyük emeği sağlayan Belediye Başkanımız Vahap Akay’dır. Gecemizi gündüzümüze kattık, bizim emeğimizden daha fazla bu kardeşlerimiz emeği vardır. Çerkezköy daha fazlasına layık” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY BERABERLİĞİ GÖSTERDİ

 

Narçın’ın ardından konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Bu takıma bugüne kadar emek sarf eden yöneticilere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. En büyük teşekkür bu takıma sahip çıkan Çerkezköy’ün birlikteliğine vatandaşına esnafına teşekkür ediyorum. Bu yetmez diyorum. İnşallah bu takımı balda göreceğiz ve ondan sonra da üst liglerle buluşturacağız. Beraberliği Çerkezköy burada gösterdi ve bundan sonra da göstermeye inşallah devam edecek” dedi.

 

ORTAYA GÜZEL GÖRÜNTÜLER ÇIKTI

 

Konuşmaların ardından Tekirdağ ASKF Başkan Yardımcısı Salih Yılmaz tüm futbolcuları kutlayarak şampiyonluk kupasını takımın kaptanları olan Deniz Sert ile Sedat Çolak’a takdim etti. 1911 Çerkezköysporlu futbolcular kupa töreninin ardından saha içinde ‘O sene bu sene’ diyerek kupa sevincini doyasıya yaşadılar. Futbolcuların mutluluğuna aileleri de ortak olurken, ortaya güzel görüntüler çıktı.

 

ALIN TERLERİYLE BİZE BU GURURU YAŞATTILAR

 

Canlı yayında konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “uzun yolculuklar küçük bir adımla başlar. 1911 Çerkezköyspor 2014 yılında kuruldu. Bu başladığı küçük adımla spor camiasında daha üç yaşını bile doldurmadan çok kısa bir sürede şampiyonluğu getirdi Çerkezköy’ümüze. Yürekten teşekkür ediyorum. Umut ediyorum bu uzun yolculuğunda bize daha nice gururlar yaşatacaktır. Tabi ki bunda sadece futbolcularımız değil teknik adamlara yöneticiden taraftara kadar herkesin alın teri var. Belediyenin, esnafın, işadamların kısacası herkesin katkısı var. Klişe bir laf vardır, futbol takım oyunudur diye. Evet takım oyunu ama göründüğü gibi değil. Bunun arkasında çok ciddi halk, işadamı ve taraftar desteği var. İşte bunlarla daha nice başarılar elde edeceğimize inanıyorum. Göğsümüzü kabarttılar. Çerkezköy’e hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Herkes bir aradaydı ve Çerkezköy sevdasında birleştik. İnşallah bunda sonra üzerimize düşeni yapacağız ki futbolcu kardeşlerimiz üzerlerine düşeni yaparak alın terleriyle bize bu gururu yaşattılar” dedi.

 

ŞAMPİYONLUK YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİLER

 

Kupa töreninin ardından 1911 Çerkezköyspor oyuncuları teknik heyet, yöneticiler ve aileleri Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay tarafından Yalı Restaurant’ta organize edilen şampiyonluk yemeğinde bir araya geldi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10