23 Nisan'ı çocuk şenliği ile kutlayacaklar

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çerkezköy'de de büyük bir coşku ile kutlanacak. Bu yıl Çerkezköy Belediyesi tarafından 2.'si düzenlenecek olan 23 Nisan Ulusal ve

Çerkezköy 17.04.2017 08:16:00 0
23 Nisan

KIZILPINAR’DA CUMARTESİ GÜNÜ KUTLANACAK

 

Bu yıl çok daha geniş kapsamlı planlanan Çerkezköy Belediyesi 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları 22 Nisan Cumartesi günü kentimizin 2 farklı noktasında aynı anda kutlanmaya başlanacak. Kızılpınar Mahallesi’nde Atatürk İlkokulu bahçesinde gerçekleştirilecek olan kutlamalar saat 12.00’da animasyon grubunun gösterileri ile başlayacak ve bando ekibi, pantomim ekibi, kanguru bacaklar, karnaval dans ekibi, tahta bacaklar ve unıcycle gösterileri ile devam edecek. Kutlamalarda çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katılacak. Ayrıca etkinlik boyunca çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır ikramında da bulunulacak. Kızılpınar Mahallesinde ki kutlamalar saat 13.00’de Arnavutluk Ensembel Folklorıc Mıqesıa Ekibinin gösterisi ile devam edecek. Saat 13.45’te de Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sihirbazlık gösterileri ile çocuklara unutulmaz bir gün yaşatacak. Saat 14.30’da ise Van Tuşpa Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları ekibi sahne alırken, saat 15.15’te Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu-Tim Show Center’ müzikali ile program devam edecek. Saat 16.00’da Maskot Bando gösterisi ile devam edecek olan programda, saat 16.30’da da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Fogem Halk Dansları Topluluğu sahne alacak. Saat 17.00’da interaktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile sürecek olan Kızılpınar Mahallesindeki Çerkezköy Belediyesi 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları saat 17.45’teki TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ ile sona erecek.

 

VELİKÖY’DE DE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

 

Çerkezköy Belediyesi 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamalarının gerçekleştirileceği bir diğer nokta ise Veliköy Mahallesi Hürriyet Parkı olacak. Veliköy’deki etkinlikler ise 22 Nisan Cumartesi günü Bando Ekibi, Pantomim Ekibi, Kanguru Bacaklar, Karnaval Dans Ekibi, Tahta Bacaklar ve Unıcycle animasyon gösterile ile başlayacak. Veliköy Mahallesindeki kutlama programı boyunca çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katılacak. Kutlamalar saat 13.00’da TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ ile devam edecek. İnteraktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam edecek olan programda saat 14.30’da da konuk ülke Kırım’dan gelen Teselle Grubu Halkoyunları gösterisi gerçekleştirilecek. Saat 14.45’te konuk şehir Mersin’den gelen Fatih Ortaokulu Yıldızlar Düzenlemeli Halkoyunları Ekibinin Kaşık gösterisi ile devam edecek olan programda, saat 15.00’da ise eğlenceli maskotlar ile bando gösterisi yapılacak. Programda saat 15.30’da Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sahne alarak Sihirbaz Gösterisi ile çocuklarımıza unutulmaz anlar yaşatacak. Saat 16.20’de konuk şehir İzmir’den gelen Border Grubu Halk Oyunları Gösterisi ile devam edecek olan program, saat 16.35’te konuk şehir Gaziantep’ten gelen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halkoyunları Ekibi’nin gösterileri ile devam edecek. Saat 16.50’de konuk şehir Ankara’dan gelen Keçiören Belediyesi Halkoyunları Grubu’nun Halkoyunları gösterisi, ardından saat 17.05’te de çeşitli yarışmalarla Veliköy’deki kutlama programı sona erecek.

 

ÇERKEZKÖY’DE KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ OLACAK

 

Çerkezköy Belediyesi 2. Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği kutlamaları 23 Nisan Pazar günü saat 13.00’da kortej yürüyüşü ile başlayacak. Vatan Size Minnettar Anıtı önünden hareket edecek olan kortejde Çerkezköy Belediyesi Gençlik Spor Kulübü İzcilerinin yanı sıra, Arnavutluk, KKTC, Kırım, Ankara, Gaziantep, Van, İzmir ve Mersin’den misafir gruplar da yer alacak. Korteje Çerkezköy Belediyesi Ritm Grubu, Çerkezköy Belediyesi Halkoyunları Ekibi, Kortej Gösteri Grubu, Bando Takımı, TRT Çocuk Köstebekgiller Ekibi, Maskot Bando Ekibi ve Çerkezköy halkı da katılacak. Kortej yürüyüşü ise Çerkezköy Kapalı Pazar Yeri yanında hazırlanan kutlama alanında sona erecek.

 

UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞAYACAKLAR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın açılış konuşmasının ardından saat 14.45’te Çerkezköy Belediyesi İzcilik Kulübü’nün müzik gösterisi ile program devam edecek. Program 15.00’de de konuk ülke Arnavutluk’tan gelen Ensembel Folklorıc Mıqesıa ve saat 15.15’te de konuk ülke Kırım’dan gelen Tesselle Halk Oyunları gösterileri sahnelenecek. Saat 15.45’te Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan sahne alarak Sihirbaz Gösterisi ile çocuklarımıza unutulmaz anlar yaşatacak. Saat 16.15’te KKTC’den gelen Fogem Ekibi, saat 16.30’da Çerkezköy Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, saat 16.45’te Mersin’den gelen Fatih Ortaokulu Halkoyunları ekibi, saat 17.00’da Gaziantep’ten gelen Gazi Mustafa Kemal İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, saat 17.15’te İzmir’den gelen Border Grubu Halk Oyunları ekibi, saat 17.30’da Ankara’dan gelen Keçiören Belediyesi Halkoyunları Grubu, saat 17.45’te Çerkezköy Belediyesi Ritm Grubu, saat 18.00’da Van’dan gelen Tuşba Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunları Grubu tarafından hazırlanan gösteriler sahnelenecek. Kapalı Pazar Yeri yanındaki 1. Sahnede gerçekleştirilecek olan etkinlikler saat 18.15’te Yetenek Sizsiniz finalistlerinden Ahmet Küçükdoğan’ın sihirbazlık gösterileri ile sona erecek.

 

ALTERNATİF BİR SAHNE DAHA KURULACAK

 

Kapalı Pazar Alanı’nda kurulacak olan 2. sahnedeki etkinlikler ise saat 15.30’daki Garfield Live ‘Altınok Tiyatrosu- Tim Show Center Müzikal Çocuk Gösterisi’ ile başlarken, saat 16.45’te interaktif sahne etkinlikleri ve çocuk yarışmaları ile devam edecek. Saat 17.30’da ise TRT Çocuk ‘Köstebekgiller Müzikali’ sahnelenecek. Her iki sahnede de gün boyunca Bando Ekibi, Pantomim Ekibi, Kanguru Bacaklar, Karnaval Dans Ekibi, Tahta Bacaklar ve Unıcycle gösterileri gerçekleştirilecek. Çocuklar şişme oyun parkları alanlarında, yüz boyama alanlarında eğlenceli aktivitelere katılacak. Etkinlik boyunca çocuklara şeker ve patlamış mısır ikramında bulunulacak. Çocuklar gün boyunca Ebru Sanatı, Takı Tasarım ve Cam Sanatı atölyelerinde eğlenceli vakitler geçirebilecek.

 

ETKİNLİĞE DAVET ETTİ

 

Çerkezköy Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliği’nin 22-23 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ Yurt içi ve yurt dışından misafir çocuklarımızın renk katacağı ve 2 gün sürecek olan ve karnaval havasında geçecek olan 23 Nisan Ulusal ve Uluslararası Çocuk Şenliğimize tüm çocuklarımız davetlidir” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10