Çerkezköy halkı 'Evet'i kutladı

Türkiye'nin uzun süredir gündeminde bulunan Anayasa değişikliğine ilişkin referandum sonucunda Evet oyu yüzde 51,3'lük üstünlük elde ederek değişikliğin önünü açarken, Çerkezköy'de ise 260 oy

Çerkezköy 17.04.2017 08:29:00 0
Çerkezköy halkı

ÇERKEZKÖY'DE HAYIR ÖNDE

 

Uzun süredir ülke gündeminde bulunan 16 Nisan halk oylaması nihayetinde ülke genelinde Evet oylarının oranı yüzde 51,3'lük üstünlük elde ederek 18 maddelik anayasa değişikliği kabul edildi. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren halk oylamasında Çerkezköy'de ise 260 oy fark ile Hayır oyları üstünlük sağladı.

 

MEYDANA DÖKÜLDÜLER

 

Ülke genelinde Evet oyunun üstünlüğünün ardından Çerkezköy'de sistem değişikliğini destekleyen yüzlerce vatandaş Cumhuriyet Meydanı'na dökülerek kutlamalara katıldı. Meydana dökülen halk uzun süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öge lehine sloganlar atarken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı  Ahmet Aydeniz de kutlamalarda yer aldı.

 

“SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”

 

Uzun araç konvoyları oluşturulurken, yüzlerce vatandaşın açtığı dev Türk bayrağı Cumhuriyet Meydanında dalgalandırıldı. Bir süre yürüyüş yapan vatandaşlar daha sonra AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan'ın konuşmasını dinledi. Doğan” Tüm dünya sizinle gurur duyuyor. Birliğimiz milletimiz için hayırlı bir sonuç çıktı. Allah’ımıza şükürler olsun ki tüm dünyaya karşı ülkesini milletini seven kardeşlerimizin oyu ile yüzde 51,5 oy aldık. Bu bir Belediye Başkanlığı, milletvekili seçimi değil, bu bir milletin seçimiydi. Yine millet kazandı. Hepinizden Allah razı olsun. Dimdik ayaktayız. Biz yine hep birlikte kazandık. Sizlerle gurur duyuyorum” diye konuştu.

 

“BİZ MEYDANLARDAYIZ”

 

Meydanda toplanan binlerce kişiye seslenen MHP İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz “ Allah hepinizden razı olsun. Milliyetçi Hareket Partisi ve AK Parti bir anayasa değişikliği üzerinde uzlaştılar ve 18 maddenin değişikliği ile referanduma götürelim kararı aldılar. Buna ise karşı çıkanlar oldu. İki parti uzlaşarak yola çıktı. Kendi göbeğini kendi kesecek dedik. Biz millete gidelim dedik, onlar kabul etmediler. Bugün millet meydanda ve her şeye rağmen bir aradayız. Olmaz dediler, başaramazsınız dediler ama bu işi başardık. Bundan sonra birlik ve beraberlik havasını daima sevdirerek memleketi en iyi yerlere getireceğiz. MHP’nin bir neferleri olarak bu ülke için yeminiz var. Biz kararımızdan dönmeyiz dedik. Bize hayır dediler. Biz Çerkezköy’de uyuşturucu kullanımına, yanlış yönetilen belediyelere ‘Hayır’ dedik. Ama mesele memleketse millet için, devlet için ve Cumhuriyet için ‘Evet’ dedik. İşimiz bitmedi. Asıl bu saatten sonra safları sıkı tutacağız ki bizimle uğraşmasınlar. Üstümüze gelecekler ve bizi ayrıştırmaya çalışacaklar. Hep beraber vatanımıza sahip çıkacağız ve ülkemizi en iyi yerlere getireceğiz. Biz millete gitmekten korkmadık, korkanlar ise evlerinde oturuyorlar. Biz ise meydanlardayız” dedi.

 

“BUNDAN SONRA DAHA ÇOK KORKACAKSINIZ”

 

Programda konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ 15 Temmuz’dan sonra sizlerle tekrar bu meydanlarda buluştuğumuz için Allah’ımıza şükürler olsun. Anadolu’nun her bir yerinden Trakya’ya ekmeğini kazanmak için gelen tüm vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz. Evet dedik ve milletimiz kararını verdi. Millet iradesini gösterdi. Sandıktan Türkiye’den ‘Evet’ çıktı. Bu süreçte meydanlarda reisimiz Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sizlere haykırdı. Vatan, millet, aziz şehitlerimiz, birlik ve beraberliğimiz için ‘Evet’ dedik. Hayır diyen terörist değildir. Alçaklara, fetöcülere, tüm dünyaya evet diyerek cevabımızı verdik. Tüm dünya görecek ki bu Türk milletini birlik ve beraberliğini gördü. Bundan sonra daha da korkacaksınız. Çünkü biz durmayacağız. Tüm Türkiye’ye seslenmek istiyorum. Bu milletin çoğunluğu ‘Evet’ dedi. Bu devlet ve ülkesini seven herkse yer vardır. Bize hainlik yapanlara müsaade etmeyeceğiz dedik. Teröristlerin ve hainlerin dışında herkes bizim evladımızdır. Şundan çok emin olsunlar, bu ülkenin başında milletin ve devletin sevdalısı Türkiye aşığı Recep Tayyip Erdoğan var. Bu milleti küçük görenler sizler onları çok iyi biliyorsunuz. Bu meydanlardan dolu dolu yalanlar söyleyenler genel başkanından yardımcılarına kendi siyasi yasakları için milleti kandırmaya çalıştılar. İzmir’den denize dökeceğiz diyen kişi cevabını almıştır. Alçak, hadsiz bu milleti nereye döküyorsun. Hangi yüzle bu milletin yüzüne çıkacaksın. Bu alçaklar bu milletin vergisinden aldığı maaşla bu millete nasıl hainlik yaparsın” diye konuştu.

 

“HAİNLERE FIRSAT VERMEYECEĞİZ”

 

Ülkenin birlik ve beraberliğine kimsenin engel olamayacağını kaydeden Öge “ Bu süreçte kapı kapı dolaşan tüm vatan evlatlarına selamlarımı sunuyorum. 15 Temmuz’da meydanları nasıl doldurduysanız, bugün de meydanlardasınız. Aziz millet olduğu sürece bu ülkeye kimse hainlik yapamayacak. Bize zarar veremeyeceksiniz ve bizi bölemeyeceksiniz. Bundan sonra durmayacağız, birlik ve beraberliğimize hainlere fırsat vermeyeceğiz. Kandırmaya çalışanlara bugün Türkiye çok güzel cevap verdi. Bu nimete hep birlikte sahip çıkmalıyız. Allahın izni ile bu ülkeyi daha ileriye taşıyacağız” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10