Artık yeter!

Tüm altyapı işlerinin tamamlanmasına rağmen 4 aydır yapım, bakım ve onarım işleri süren Hükümet Caddesi bir türlü istenilen düzene erişemedi. Yollarda oluşan köstebek yuvaları bir kenara, yamuk k

Çerkezköy 19.04.2017 20:22:00 0
Artık yeter!

ALBAYRAK ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ İŞARET ETMİŞTİ

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Belediye Başkanı Vahap Akay geçtiğimiz günlerde Hükümet Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde incelemiş ve Akay, en kısa zamanda kaldırım çalışmalarına başlanılması, akabinde de asfaltlama ve aydınlatma çalışmalarının tamamlanması gerektiğini yinelemişti. Öte yandan Başkan Albayrak da çalışmaların dün başlayacağına işaret etmesine rağmen Hükümet Caddesi'nde herhangi bir çalışma yapılmadığı gözlendi.

 

YÜZLERCE ÇUKUR OLUŞTU

 

Hükümet Caddesi'nde 4 ay süren üst yapı çalışmalarında son duruma bakıldığında ise durum vahim görünüyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapımı üstlenilen köprü ve yol genişletme çalışmaları üzerinden bir hayli zaman geçmesine rağmen bir türlü tamamlanamadı. Adeta köstebek yuvasını andıran bozuk yollarda araçlarının hasar aldığını ifade eden vatandaşlar, caddede yaya olarak geçebilecek bir kaldırım ya da yaya yolu olmamasından bir hayli şikayetçi.

 

KALDIRIM DEMEYE BİN ŞAHİT İSTER

 

Ayrıca yapılan kaldırımlarda mühendislik hatası olabileceği gibi işçilik konusunda da bir takım sorunlar olduğu aşikar. Düz bir şekilde ilerlemesi gereken kaldırım taşlarındaki çarpıklık hakkında yetkililerden alınan bilgiye göre, kaldırım çalışmalarının sil baştan başlayabileceği ifade edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluk alanında bulunan çalışmaların ne zaman tamamlanacağı ise ayrı bir muamma.

 

BU NASIL KAVŞAK

 

Öte yandan Hükümet Caddesi'nde yapımı tamamlanılmaya çalışılan kavşak ise görenleri güldüren cinsten. Dış görünüşü itibariyle karmaşık bir yapıya sahip olan kavşakta mühendislik hatası olabileceği gibi uzun ve geniş araç sahipleri ise durumdan bir hayli şikayetçi. Yapılan kavşak çalışması neticesinde ortaya çıkan kavşağın bir hayli dar olması sebebiyle geniş bir aracın geçişini imkansız kılıyor.

 

UZMANLARA GÖRE SEBEP ZAMANLAMA HATASI

 

Mevsimsel olarak bir hayli yağışlı geçen aylarda yapım işlerine başlanan Hükümet Caddesi'nde birtakım uzmanlara göre zamanlama hatası bulunurken, yağışlar sebebiyle dökülen asfaltın çöktüğü, bu sebeple onlarca irili ufaklı çukurun oluştuğu ifade ediliyor.

 

MALZEMELER ÖYLECE BEKLETİLİYOR

 

Ayrıca Kent Park projesi kapsamında inşaat çalışmaları gereği belirlenen alana bırakılan tonlarca malzeme ise bir kenarda duruyor. Kaymakamlık binasının arkasında bulunan alana bırakılan inşaat malzemeleri henüz kullanılmamasına rağmen istiflendi ve aylardır bekletiliyor.  

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10