Arçelik Beylikdüzü fabrikasını Çerkezköy'e taşıyor

Arçelik İstanbul Beylikdüzü'ndeki elektronik fabrikasını Çerkezköy'e taşıma kararı aldı. Taşınma işlemlerinin tamamlanması ile ilçeye yaklaşık olarak 2 binin üzerinde çalışanı

Çerkezköy 26.04.2017 19:02:00 0
Arçelik Beylikdüzü fabrikasını Çerkezköy

2 BİNİN ÜZERİNDE İŞÇİ GÖÇ EDECEK

 

Mevcut Arçelik fabrikasının karşısında kalan Profilo fabrikasının bulunduğu alana taşınacak olan Arçelik fabrikası böylelikle üretim alanını birleştirecek. İnterland ölçeği büyük olan ve firmalar için cazibe kapısı haline gelen Çerkezköy'de üretimine devam edecek olan firmanın taşınması ile birlikte 2 binin üzerinde işçinin Çerkezköy'e göç etmesi bekleniyor.

 

FABRİKA FAİZSİZ KREDİ SAĞLAYACAK MI?

 

İstanbul Beylükdüzü’de bulunan ve 2 bin 600 işçinin çalıştığı Arçelik fabrikasının taşınması hususunda 2016 yılında firma yönetim kurulunun aldığı bir takım kararlar sonrası taşınma fikri ile Beylikdüzü'ndeki fabrikada çalışan birçok işçi duruma tepki göstermiş, Türk Metal Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Murat Salar, "Taşınacak arkadaşlara faizsiz kredi sağlarız" ifadeleriyle çalışanların yüreğine su serpmişti.

 

31 MART2018'E KADAR TAMAMLANACAK

 

Öncelikli olarak fabrikanın bir kısmının taşınacağı ifade edilirken, Arçelik firması tarafından fabrikanın taşınması KAP'a bildirildi. Öte yandan fabrikanın taşınması işlemlerinin 31 Mart 2018'de tamamlanması bekleniyor. Arçelik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; “ Şirketimizin İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Elektronik İşletmesi’nin yüksek teknolojik standartları yakalayarak, rekabetçiliğini ve operasyonel verimliliğini arttırmak suretiyle farklı tüketici ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılayabilmek amacıyla Organize Sanayi Bölgesi Atatürk Caddesi 8.Sokak No.1 Kapaklı, Çerkezköy/Tekirdağ adresindeki fabrika binamıza taşınmasına, taşınma işleminin 31 Mart 2018‘e kadar tamamlanmasına karar verildi. Şirketimiz tarafından boşaltılan gayrimenkulün nasıl değerlendirileceği yönünde henüz bir karar alınmamıştır” ifadeleri yer aldı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10