Mandalı'nın avukatından iddialara jet yanıt

Bugün yerel gazetelerde "Mandalıya Yargıtay şoku. Yeniden yargılanacak" haberinin ardından  Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'nın avukatı Mehmet Ali Kandemir'den jet yanıt geldi.

Kapaklı 28.04.2017 17:33:00 0
Mandalı

AÇIKLIK GETİRDİ

 

5 Haziran 2009 tarihinde ihaleye fesat ve evrakta sahtecilik suçlarından tutuklanarak cezaevine giren ve daha sonra serbest kalarak görevine dönen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, belediye çalışanları ve iki müteahhit için Yargıtay’ın mahkemenin kararını bozduğu ve tekrar yargılama sürecinin başlayacağı haberlerinin gündeme çıkmasının ardından Mandalı’nın avukatı Mehmet Ali Kandemir açıklamalarda bulundu.

 

HABERLER GERÇEK DIŞI

 

Yazılı açıklamada bulunan avukat Mehmet Ali Kandemir”  Müvekkilim,  Kapaklı Belediye Başkanı Sayın İrfan Mandalı ve diğer sanıklar hakkında Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince İhaleye Fesat Karıştırma ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından verilen ceza kararı Yüce Yargıtay tarafından bu suçların oluşmadığı gerekçesi bozulmuştur. Başka bir deyişle Yüce Yargıtay müvekkilin de dahil olduğu hiç bir sanığın İhaleye Fesat Karıştırma ve Resmi Belgede Sahtecilik suçlarını işlemediğine karar vermiştir. Ancak okuma yazma bilmenin hukuki metin yorumlaya yeterli olacağı yanılgısına düşen kötü niyetli kişilerce bu karar gerçeğin tam tersi yönde ifade edilerek; kamuoyuna müvekkilim ve diğer  sanıkların ceza aldıkları intibaını uyandıracak şekilde duyurulmuştur. Gerçek dışı bu haberlere itibar edilmemesini kamuoyuna duyururuz” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA

                                                      


0282 726 91 91
0282 747 65 10