'Alın terinin değersizleştiği bir dönemden geçiyoruz'

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, 1 Mayıs İşçi Bayramıyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, "Yüce değer olan emeğin ve emekçinin haklarının yok edilmesine, yoksullu?

Çerkezköy 30.04.2017 20:34:00 0

‘’EMEKÇİLERİMİZİ OLUMSUZ ETKİLEMEKTEDİR’’

 

Uygarlıkların yaratıcısı yüce değer olan emeğe duyulan saygı ile emekçilerin uluslararası birlik, dayanışma, özgürlük ve hak arama günü olan 1 Mayıs’ın tüm dünyada coşkuyla kutlandığını ifade eden CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, “Küreselleşen dünya, adalet ve eşitlik kavramlarını her geçen gün erozyona uğratırken, ağırlaşan ve etkisini artıran sömürü düzeninin yarattığı olumsuz koşullar en çok emekçilerimizi olumsuz etkilemektedir. Emeği yaratan işçi, köylü, emekçi ve çalışan daha kaliteli ve daha çok üretme mücadelesi verirken, demokratik kurallar çerçevesinde ekonomik, sosyal ve kültürel haklarının korunmasını, örgütlenme, toplu pazarlık, grev ve sendikal haklarının sağlanmasını talep etmektedir” diye konuştu.

 

‘’ALIN TERİNİN DEĞERSİZLEŞTİĞİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’’

 

Camcı, açıklamalarının devamında ise, “Emekçilerimiz; taşeronluk sistemini, sendikal hakların kısıtlanmasını, kıdem tazminatlarının gasp edilmesini, düşük ücretleri ve mezarda emekliliği reddediyor. Çalışanlar, emekçiler, hakları olan; özgürlük, demokrasi ve insanca yaşam sürecek bir ücret istiyor. Özellikle son dönemde; içte ve dışta terör ve savaş tehditlerinin yaşandığı, toplumun üzerine korku salındığı, hukuksuzluğunun hukuk olduğu, halkın borç batağına sürüklendiği, orta sınıfın çöktüğü, toplumsal barışın kaybolduğu, üretenin ve üretimin önemsenmediği, alın terinin değersizleştiği bir dönemden geçmekteyiz” ifadelerine yer verdi.

 

‘’HER ZAMAN MÜCADELEMİZ OLMAYA DEVAM EDECEKTİR’’

 

Emekçilerin 1 Mayıs İşçi Bayramı’nı kutlayan Engin Camcı, “2017 yılında; işsizlik oranının ise yüzde 13 seviyelerine ulaştığı, yani; ülkemizde yaklaşık 4 milyon kişinin iş bulamadığı, çalışanın, üretenin ise insanca bir yaşam sağlayacak ücret alamadığı, çalışma haklarının kısıtlandığı, gasp edildiği bir düzende yaşamaktayız. Yüce değer olan emeğin ve emekçinin haklarının yok edilmesine, Yoksulluğa, Yolsuzluğa ve Yüzsüzlüğe bir kez daha hayır diyerek, tüm üretenlerin, işçilerin, köylülerin, emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü yürekten kutluyorum. Emekçinin ve üretenin hak arama mücadelesi, her zaman mücadelemiz olmaya devam edecektir” dedi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10