''Nisan Yağmurları bize can suyu oldu''

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, Nisan ayı içerisinde yağan yağmurların ayçiçeği ve buğday üreticisinin yüzünÃ?

Çerkezköy 2.05.2017 21:02:00 0

‘’BU YIL KIŞ AYLARINDA YETERLİ YAĞIŞ OLDU’’

 

Başkan Nafis Ünal geçen yıla göre bu yıl kış aylarında aralıklarla kar yağmasının, çiftçi için iyi olduğunu da belirterek, “Özellikle bu yıl Ocak ayı içinde belli aralıklarla yağan kar çok iyi oldu. Şubat ayı içinde ve mart ayı içinde de az da olsa yağan yağmur toprağa iyi geldi. Nisan ayı içinde de yağan yağmurlarının ayçiçeği üreticilerinin yüzünü güldürdü. Yağmurların Ayçiçeği ekiminin ardından yağması tarlalara çok iyi geldi” ifadelerini kullandı.

 

’’NİSAN YAĞMURLARI CAN SUYU OLDU’’

 

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal; “Bu yıl hava şartlarının olumlu seyretmesi ve toprağın tam tavında olması nedeni ile hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan ayçiçeği ekimini tamamladık. Bazı tarlalarda ayçiçekleri olgunlaşmaya başladı. Ayçiçek ekiminin ardından düşen Nisan yağmurları ise üretici için, adeta can suyu oldu” dedi.

 

‘’BUĞDAYADA ÇOK İYİ GELDİ’’

 

Yağan Nisan yağmurlarının buğday tarlaları için de çok iyi geldiğini belirten Başkan Nafis Ünal; “Şuan da buğdaylarımız süper durumda. Buğday tarlalarına Nisan yağmurları tam zamanında yağdı. Eğer hasada kadar dolu yağmaz ise bu yıl buğdayda da rekolte beklentimiz var. İnşallah bu yıl çiftçinin yüzü güler” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10