''Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği bizlerin ufkunu açtı''

Çerkezköy ve Trakya bölgesinin ilk maratoncularından olan Hamdi Baygın 'Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneğinin' atletizme gönül vermiş sporcuların ufkunu açtığını ve her yıl daha büy?

3.05.2017 19:22:00 0

Baygın, ayni zamanda Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği’nin ‘sınırsız dostluk yarış maratonu’ organizasyonlarıyla uluslar arası düzeyde gerçekleştirdiği yarışmalarda her yaştaki sporcuya şans tanıdığını ve sporcuların uluslararası arenada da yer almalarına vesile olması bakımından da önemli çalışmalar yaptığını söyledi.

 

‘’YÖNETİM MARATONA GÖNÜL VERMİŞ SPORCULARI BİR ARAYA GETİRDİ’’

 

Çerkezköy ve Trakya bölgesinin ilk maratoncularından olan Hamdi Baygın konu ile ilgili gazetemize şu açıklamayı yaptı; “Merkezi Edirne’de olan Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Derneği Edirne’de bir apart otelde gerçekleştirdiği basın toplantısında Trakya’da Maraton sporuna gönül vermiş ne kadar sporcu varsa bu toplantıya davet edildi. Çerkezköy’ün adına katıldığım yarışlarla geniş kitlelere duyurmam nedeniyle ben de bu basın toplantısına davet edildim. Toplantıda Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu’nun 3.’sü bu yıl 4 Haziran’da yapılacağı belirtildi’’ şeklinde konuştu.

 

3. DOSTLUK YARIŞ MARATON KAYITLARI BAŞLADI

 

Maratoncu Hamdi Baygın şöyle devam etti; “Türk-Yunan-Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Haluk Kaya, toplantıda üçüncü Maraton için kayıtlarımız açılmış olup, www.dostlukyarismaratonu.org.tr adlı yeni sitemiz üzerinden yapılmaktadır.Yapılış bazında dünyada bir ilk olan bu maratona yalnız Türk,Yunan ve Bulgar Atletleriyle sınırlı kalmaktadır. Bugün burada, Trakya’da bu işe gönül vermiş dostlarımızla beraber bu işin startını verelim istedik. Bu yarışı organize ediyoruz. Sevgili sporcu dostlarımız koşarak, terleriyle, emekleriyle bizlere destek olmaktadırlar. Basın mensuplarımız bizlerin ulusal ve uluslar arası arenada duyuru ve tanıtımımızı yapmaktadırlar. Siz güzel bir organizasyon yaparsanız başarı kaçınılmaz olur. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2017 yıllık takvimine dâhil ile ulusal boyuttaki destekleri sayesinde bu yıl maratonumuz, Avrupa Atletizm Federasyonu’nun takvimine de girmiş, uluslar arası boyuta gelerek, tüm dünyaya açılmıştır. TRT tarafından canlı olarak yarışın yayınlanması ile Edirne’mizde, Trakya’mızda ve Türkiye’mizde 3 yıldızlı sertifika alan bir organizasyon olma özelliği ile bizlerin ufkunu açmıştır” dediğini belirtti.

 

‘’GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİM ALINDI’’

 

Daha sonra kendi görüşlerinin alındığını belirten Baygın dernekte şunları söylediğini dile getirdi; “Öncelikle böylesi büyük bir organizasyondaki görüş ve önerilerime önem veren, Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği(TUYUB) yöneticilerine ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Ben maraton koşuyorum sevgili başkanımın belirttiği gibi terimizle, emeğimizle ülke sporumuza katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Ancak her organizasyondaki artıları da eksileri de en iyi biz yaşıyoruz. Dolayısıyla bizlerde bu etkinliğin ucundan tutmakla çok mutlu olduk. Trakya’da benim gibi maratonlarda yer alıp, maraton koşmanın ayrıcalığını yaşamış arkadaşlarım gibi Trakya’da böylesi anlamlı bir etkinlik içinde olmanın onurunu yaşadık. Ayrıca ben bu maratonda 2 yıl üst üste koşmanın da sevinciyle üçüncüsüne de kayıt yaptırdım. Bu koşu İlk yıl 300 sporcu ile sınırlı idi ve binlerce kişinin katılmak isteyip de ulaşamadığı çok özel bir duyguyu yaşadım. Pazarkule’den Yunanistan’a pasaportsuz vizesiz koşarak geçtik ve Kestanies kasabasında bizleri Yunan halkı alkışlarla müziklerle, bandolarla karşıladılar sevgi gösterileriyle dostlukla, kardeşlikle karşıladı. Bu da ülke insanları arasında sporun birleştirici gücünü pekiştirdiğini bir kez daha şahit olduk. Bu yıl  4 Haziran’da 1500 sporcu ile Sınırlı Sınırsız dostluk Yarış Martonunda sabırsızlıkla  ve heyecanla koşmayı bekliyorum. Maraton koşan arkadaşların önerileri doğrultusunda bu yıl bu koşunun daha güzel olacağını düşünüyorum.  Toplantıda Keşan’lı maratoncu Hasan Topaloğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri davulcu ve zurna takımı 4 Haziran’daki maraton’da bize de eşlik etsin diyerek öneride bulundu. Dilerim bu da gerçekleşir. Maratonlar yalnız koşmak için değil, o şehrin kültürünü tanıtıp, değer katmak ve marka bir şehir için çok anlamlı adımdır. Koşuya gönül vermiş ülke genelindeki tüm koşu dostlarını bu heyecanı yaşamak için Trakya’mıza bekliyoruz” diye konuştuğunu sözlerine ekledi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10