''İZİNSİZ YARDIM TOPLAYANLAR CEZALANDIRILMALI''

CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer izinsiz yardım toplayanlara verilen cezaların artırılmasını sağlayacak kanun teklifini TBMM'ye verdi. LÖSEV gibi kamu yararına çalışan ve kamuoyunda b

Tekirdağ 5.05.2017 19:40:00 0

‘’HAKSIZ KAZANÇ ELDE EDİYORLAR’’

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, izinsiz yardım toplayanlara verilen cezaların artırılmasını sağlayacak kanun teklifi hazırladı. 2860 sayılı Yardım Toplama Kanununda değişiklik öngören teklifin gerekçesinde kendilerini kamuoyunda saygın isim sahibi vakıflara mensupmuş gibi tanıtan bazı kişi ve derneklerin kamuoyundaki hassasiyeti kullanarak haksız kazanç elde ettiklerini ifade etti. Kanunda bu tip dolandırıcılık için öngörülen cezaların oldukça düşük olduğuna vurgu yapan Yüceer, “cezalar adeta teşvik edici niteliktedir.” dedi.

 

EN ÇOK ZARARI YARDIM BEKLEYENLER GÖRÜYOR

 

Yüceer, yaptığı açıklamada “Kamuoyumuzda yardıma muhtaç olanlara, hastalara, lösemiden muzdarip olan çocuklara karşı çok olumlu ve teşvik edilmesi gereken bir hassasiyet vardır. Ancak bazı kişiler bu insanlar için yardım toplayan kamu yararına dernekler gibi davranarak izinsiz ve yetkisiz para topluyorlar. Halkın güvenini kötüye kullanan bu kişiler yardım diye topladıkları paraları da kendi çıkarları için kullanmaktan çekinmiyorlar” dedi. Yardım Toplama Kanununda dolandırıcıdan farkı olmayan bu kişi ve dernekler için öngörülen cezaların komik olduğunu belirten Yüceer Bunlardan en çok zararı yardım bekleyenlerin gördüğünü ifade etti.

 

‘’CEZALAR ARTIRILARAK CAYDIRICILIK SAĞLANMALI, BU VURGUNUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ’’

 

Hâlihazırda 2860 sayılı kanunda izinsiz yardım toplayanlara yediyüz Türk Lirası idarî para cezası verildiğini belirten Yüceer, “toplanan paraların yüzbinlere, milyonlara ulaştığı biliniyor. LÖSEV gibi kamu yararına vakıflara çok sayıda ihbar ulaştığı da biliniyor. Ama kanundaki boşluklardan yararlanan bu kişiler vurguna devam ediyor” dedi. TBMM’ye verdiği teklif ile izinsiz yardım toplayanlara verilen cezanın ellibin Türk lirasına çıkarılmasını önerdiğini ifade eden Yüceer, vatandaşlarımızın iyi niyetle yaptıkları yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşabilmesi için yardım toplama belgesi olmayan dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10