Kolaylığı ve hizmeti tam olarak aksettiremiyoruz

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası kapsamında Çerkezköy Müjgan-Serkan Karagöz Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde program düzenlendi.

Çerkezköy 15.05.2017 20:51:00 0
Kolaylığı ve hizmeti tam olarak aksettiremiyoruz

Düzenlenen etkinlikte konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Engelli vatandaşlarımız için yasal düzenlemeleri yapıyoruz ama uygulamada maalesef biz idarecilerin de bu konudaki gerek toplumdaki duyarlılığın üzerimizde yapmış olduğu etkiyi, gerekse bizlerin uygulamadaki bir takım aksaklıkları nedeniyle henüz daha onlara, kolaylığı ve hizmeti tam olarak aksettirebildiğimizi düşünmüyorum. O açıdan daha yapacak çok işimiz var” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Okul Bahçesi’nde saat 11.00’da başlayan programa Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Saray Kaymakamı Alp Arslan, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Ercan Erdoğan, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, TSD Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya ile yönetim kurulu üyeleri, Hayırseverler Müjgan-Serkan Karagöz çifti, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Avcılar, Okul Müdürleri, Öğretmenler, veliler ve çok sayıda davetli katıldı.

 

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Hayırsever Serkan Karagöz gerçekleştirdi. Programa katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karagöz, “Cenneti görmek istiyorsanız bu özel çocukların yüzlerine bakın. Çünkü hepsi birer renk, onları çok sevip hoş görelim. Onlar yüce rabbimizin bize emaneti, onlara hep beraber sahip çıkalım. Bütün programlarımızda yanımızda olan sayın valimize, vekillerimize, kaymakamımıza ve belediye başkanı ile katılımcılara teşekkür ediyorum. Özellikle eşime okula yapmış olduğu çalışmalardan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

AİLELERİNE ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM

 

Serkan Karagöz’ün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Engeliler haftası münasebetiyle gelenekselleşen bu programda sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Her insan engelli adayı bakış açısıyla engelli haftasında engelli kardeşlerimizle bir aradayız. Çerkezköy’ümüzde eğitime destek anlamında Serkan-Müjgan hayırsever çifti engelliler okulunu Çerkezköy’e kattıklarının altını çizmek gerektiğine inanıyorum. Bu alanda geçmişten bugüne engelli kardeşlerimizin eğitimi anlamında bu güzel okulun Çerkezköy’e engelli kardeşlerimizin eğitimine nasıl destek verdiğine hepimiz şahit oluyoruz. Engelli kardeşlerimizin bundan sonraki eğitimlerinde onlara destek olan ailelerine şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

 

ENGELLER GÖNÜLLERİMİZ DE OLMASIN

 

Konuşmaların devamında kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 10-16 Mayıs tarihleri arasının Engelliler haftası olarak kutlandığını ifade ederek, “Bu hafta vesilesiyle farkındalık oluşturma adına çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı olarak Özel Eğitim okullarımızda, iş uygulama merkezlerimizde, keza örgün eğitim okullarımızda açılan özel eğitim sınıflarımızda özel öğrencilerimizle ilgili hizmetler sunuluyor. Bizlerde müdürlük olarak bu hizmetlerimizde ki niteliğin artırılması yönünde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Engellerin zihinlerde değil, engellerin bedenlerde değil engellerin gönüllerde olduğuna inanıyoruz. Ve engellerin gönüllerimizde olmamasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

ÖNEMLİ OLAN DEVLETİN FARKINDALIĞININ ARTIRILMASI

 

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Müjgan-Serkan Karagöz çiftinin maddi manevi anlamda katkı sunmaya devam ettiklerini belirterek başladığı konuşmasında, “hayırsever çiftimiz engelli vatandaşlarımızın her anlarında her zaman yanlarında oluyorlar. Bu işte yürek işidir, maddiyat işi değil. Bu hafta engelliler haftası, toplumsal farkındalığın ve aynı zamanda duyarlılığın artırılması için çok önemli kıymetli bir hafta. Önemli olan toplumsal duyarlılığı artırmak değil belki, sadece hayırsever yurttaşlarımızın katkısı değil aynı zamanda önemli olan devletin farkındalığının artırılması. Çok önemli şeyler var yapılanlar ama bugün hala bizler engelli yurttaşlarımızın normal insan onuruna yakışır bir yaşam sürmesi için gerekli ne fiziki ne eğitim eşitliği ne de ulaşım kolaylığını sağlamış durumdayız” ifadelerini kullandı.

 

MUTLU VE UMUTLU BİR GELECEK DİLİYORUM

 

Milletvekili Yüceer konuşmasının devamında ise şunları söyledi; “2002 yılına ait verilerin üzerinden 15 yıl geçmiş ve sokaklara çıktığınızda binalarımıza girmeye çalıştığınızda, ulaşım araçlarına binmeye teşebbüs ettiğiniz de sanırsınız ki Türkiye de hiç engelli vatandaşımız yok. Hal böyle değil. Yaklaşık 10 milyona yakın engelli yurttaşlarımız var. Topluma siyasetçilere biz bu ülkeyi yönetenlere, devletimize düşen görev engelli yurttaşlarımızın önüne koyduğumuz bu engelleri kaldırmak, bizler bugün engelliler haftasında bu eksiklikleri konuşacağız, öz eleştirimizi yapacağız. Amacımız engelli yurttaşlarımızın da eşit yurttaş olarak muhtaç vatandaş olarak değil eşit vatandaş olarak bu imkanlara katılabilmesini sağlamak. Bu haftanın farkındalığın ve duyarlılığın artırılmasını, mutlu ve umutlu bir gelecek diliyorum. Onların önüne koyduğumuz tüm engellere rağmen yaşama sevincini ve hayata sıkı sıkıya bağlanma mücadelesini kaybetmeyen engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

 

YAPILACAK ÇOK İŞ VAR

 

Candan Yüceer’in ardından kürsüye gelen Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ise yaptığı konuşmada, “haftamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Müjgan-Serkan Karagöz çifti sadece iki kişilik aile değiller. Bizden çok daha geniş daha güzel bir aileler. Sakatlar, engelliler zamanında literatürümüze girmiş kelimeler ama ben bizzat kendimde bu kelimeleri konuşmaktan hoşlanmıyorum. Dünya literatüründe özel eğitimli kelimesi kullanılmaktadır. Sizler bizlerin canı ciğerisiniz. Bizim her iki dünyada dua kapımızsınız. Hükümet olarak çok güzel hizmetler kanunlar yapıldı. Bunları çok bahsetmek istemiyorum. Verilen imkanlar çok önemli değil. Bizler ne kadar çok çalışırsak çalışalım ne kadar çok hizmet edersek edelim milletimiz, çocuklarımız ve özel eğitimli evlatlarımız için azdır. Yapılacak tabi ki çok iş var” dedi.

 

İNŞALLAH ENGELSİZ GÜZEL GÜNLERDE BULUŞURUZ

 

Sadece hükümet ve iktidar kanadında değil, özellikle muhalefet kanalının da meclisi çalışır hale getirmesi çok önemli diyerek konuşmasını sürdüren Doğan, “Referandumdan çıkan evet oylarıyla inşallah önümüzde ki çıkacak uyum yasalarında muhalefetinde desteğini alarak güzel bir çalışmaya imza atacağız. Bu süreç çok önemli, ne kadar hızlı bir şekilde sistemi oturtursak meclisin çalışma saatleriyle her şeyi yerine getirecek. Bizimde bütün vatandaşlarımızla, milletimizle ilgili engelsiz bir yaşam oluşturmak için kanunlar, yönetmelikler ve tüzükler çıkarmamız daha kolaylaşacak diyorum. Yapacağımız çok hizmetler var. İnşallah hepimiz engelsiz güzel günlerde buluşuruz” açıklamasında bulundu.

 

HİZMETLERİMİZE DEVAM EDECEĞİZ

 

Konuşmalar kapsamında son olarak kürsüye gelen Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Engelliler haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek, “Bugünlerin anlamına uygun şekilde kutlanarak anılması gerektiğini istiyoruz. Farkındalığı ayrı bir etkinlikle özellikle vurgulamaları ve bizlere hatırlatmış olmalarından dolayı öğrencilerimize ve okul yönetimine teşekkür ediyorum. İnşallah bu etkinliğimiz bizim engelliler konusunda ki yapmamız gerekenleri değerlendirip buna göre hareket etmemize vesile olur. İlimizde gerek eğitim gerekse diğer devlet hizmetleri konusunda biz yerel yönetimlerle STK’larla, hayırseverlerimizle hizmet yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Ama bizim için en önemli konulardan birisi engelli vatandaşlarımızı da bizzat hayatın içerisinde bizlerle birlikte yaşayabilmelerine imkan sağlayabilmek. Bu amaçla özellikle engellilerin önünde ki engellerin kaldırılması konusunda biz sadece engelliliği fiziki engellilik olarak görmemek zorundayız” dedi.

 

BİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YAPMAK ZORUNDAYIZ

 

Tekirdağ Valisi Ceylan konuşmasının sonunda ise, “Bugün burada bize etkinliklerle gösterecekleri gibi diğer engelli kardeşlerimizle fiziksel, zihinsel, görme engelli gibi bütün engellilerimizin aynı şekilde yaşam ve hayatın içerisinde bizzat bulunabilmeleri için onların eğitilmeleri, fiziki şartların sağlanması, diğer konularda özellikle toplu ulaşımda, kamu kurumlara giriş çıkışlarında hizmet alımlarında bizzat yaşadığı konuta rahatlıkla ulaşabilmelerinde biz yasal düzenlemeleri yapıyoruz ama uygulama da maalesef biz idarecilerinde bu konuda ki gerek toplumda ki duyarlılığı bizim üzerimizde yapmış olduğu etkiyi gerekse bizlerin uygulamada ki bir takım aksaklıkları nedeniyle henüz daha onlara kolaylığı ve hizmeti tam olarak aksettirebildiğimizi düşünmüyorum. O açıdan daha yapacak çok işimiz var. Bize düşen görevleri yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

 

PERFORMANSLARI BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI

 

Yapılan konuşmaların ardından okul öğrencileri tarafından hazırlanan tişörtler protokol üyelerine takdim edildi. 10-16 Mayıs engelliler haftası etkinlikleri kapsamında öğrencilerin hazırladığı birbirinden renkli gösteriler davetlilere sunulurken, performanslarıyla büyük beğeni topladılar.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10