Bilimi merkezinde öğrenecekler

Çerkezköy Belediyesi ve bir hayırseverin katkılarıyla Çerkezköy'e 'Bilim Merkezi' açılacak. Geçtiğimiz hafta içerisinde Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Gaziantep?

Çerkezköy 16.05.2017 19:07:00 0
Bilimi merkezinde öğrenecekler

GAZİANTEP’TE İNCELEMELERDE BULUNDULAR

 

Geçtiğimiz hafta içerisinde Gaziantep’e giden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş ile birlikte Bilim Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Çerkezköy’e bir Bilim Merkezi kazandıracaklarını ifade eden Başkan Akay, “Çerkezköy’de yaşayan bir hayırseverimiz sayesinde Çerkezköy’e bir Bilim Merkezi kazandırmayı planlıyoruz. Bu bağlamda da incelemelerde bulunmak üzere Gaziantep’e giderek Bilim Merkezini yerinde görerek gerekli bilgileri aldık” diye konuştu.

 

HAYIRSEVER NEREYİ UYGUN GÖRÜRSE ORAYA YAPILACAK

 

Çerkezköy Belediyesi olarak hayırsever ile birlikte Bilim Merkezi’ni yapmayı planladıklarını sözlerine ekleyen Başkan Vahap Akay, “Belediyeye ait Cumhuriyet Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde yaklaşık 5 bin metrekarelik bir alanımız var. Hayırseverimiz uygun gördüğü takdirde ya bu alana ya da başka bir belediyeye ait alanda bu projeyi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Proje çerçevesinde Bilim Merkezi içerisinde gözlemevi, kimya, fizik ve biyoloji laboratuarı, robot yapım atölyesi, kimyasal deneyler laboratuarı, 90 kişilik mini konferans salonu ve uygulamalı sınıflar olacak” ifadelerini kullandı.

 

BU YIL İÇİNDE ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASI HEDEFLENİYOR

 

Belediye Başkanı Akay, Bilim Merkezi’nin daha çok ortaöğretim öğrencilerine hitap edeceğini ifade ederek, “Bilim Merkezi’nin binasını dört kat olarak planlıyoruz. Buna göre tasarımına başlayıp kısa sürede proje çalışmalarını bitirip bu yıl içinde çalışmalara başlamayı hedefliyoruz. Gaziantep’te yaptığımız incelemelerde öğrenciler robotları kendileri yapıyor ve kendilerini fazlasıyla geliştiriyorlar. Okullarda öğrendiklerini Bilim Merkezi’nde uygulamalı olarak hayata geçiriyorlar. Öğrencilerin sürekli olarak kendilerini geliştiriyor olmaları çok güzel bir durum” dedi.

 

GENİŞ ÇAPLI BİR PROJE

 

Başkan Akay konuşmasının devamında ise, “yapmayı planladığımız Bilim Merkezi sayesinde içimizdeki cevherleri gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Bilim Merkezi’ni açtıktan sonra TÜBİTAK ile de işbirliği yapmayı planlıyoruz. Cevher olan çocuklarımızı en iyi şekilde değerlendireceğiz. Fabrikalarda yetenekli kimyagerler var onları da davet ederek çocuklarımızın eğitimine katkı sunmalarını isteyeceğiz. Atanamayan öğretmen kardeşlerimizi de bu merkez de değerlendirmeyi düşünüyoruz. Geniş çaplı bir proje ve biran önce hayata geçirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

BİLİM MERKEZİ YETİŞKİNLERE DE HİTAP EDECEK

 

Bilim Merkezi binasının bin metrekarelik bir alan üzerine kurulmasını planladıklarını belirten Vahap Akay, “Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan 5 bin metrekare civarındaki belediyeye ait arsaya yapıldığı takdirde bina çevresinde de çevre düzenlemesi yapacağız. Çok güzel ve devasa içerikli bir proje olmasının yanı sıra Trakya bölgesinde yapılan en güzel yatırımlardan bir tanesi olacağı düşünüyoruz. Çocuklarımızı derslerini bu merkezde uygulamalı olarak görebilecekler ve kendilerini fazlasıyla geliştirebilecekler. Öğrencilerimizi değerlendirmek amacıyla böylesine güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Bilim Merkezi yetişkinlere de hitap edecek. Öğrencilerimiz ve hemşerilerimiz gökyüzünü gözlemleyerek inceleyebilecekler” dedi.

 

BİNA KENDİ ENERJİSİNİ KENDİSİ ÜRETECEK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Bilim Merkezi binasını akıllı bina olarak tasarlamayı planladıklarını belirterek, kendi enerjisini kendi üreten bir bina olması özelliğiyle de Çerkezköy’de bir ilk olacağını ifade etti. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10