19 MAYIS TÜRKİYE'NİN AYDINLIKLA BULUŞTUĞU GÜNDÜR

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Tekirdağ 17.05.2017 19:07:00 0
19 MAYIS TÜRKİYE

Yüceer; ‘’19 Mayıs 1919 bu topraklar üzerinde yaşayan insanların tüm onur ve asaletleriyle, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde şaha kalkışının başlangıcıdır. Atatürk’ün “Benim doğum tarihim 19 Mayıs 1919’dur” dediği, bağımsız ve modern Türkiye'nin temellerinin atıldığı, aydınlıkla buluştuğu gündür. Ulusumuzun bağımsızlığını yok etmeye kalkışan güçler için o gün hüsran ve yenilgiyle bitecek sürecin ilk adımı olmuştur. 19 Mayıs yoksul bir halkın kazandığı zaferlerle tüm mazlum milletlere umut ışığı olduğu günün adıdır’’ dedi.

 

‘’BİN YIL GEÇSE DE DİRİ KALACAKTIR’’

 

Açıklamasına şu şekilde devam eden Yüceer; ‘’O gün Samsun’da parlayan Kurtuluş Savaşı kıvılcımı, Amasya’da “milletin azim ve kararı” hâline gelmiş, Erzurum’da “Vatan Bir bütündür, bölünemez.” ülküsüyle birleşmiş, Sivas’ta her türlü manda ve himayeyi reddederek, Ankara’da Milletin Meclisini kurmuştur. O gün parlayan kıvılcım Kurtuluş Savaşımızda Atatürk’ün önderliğinde ve boyun eğmek nedir bilmeyen ulusumuzun elinde bir meşaleye dönüşmüştür. Bugün de Cumhuriyet’e ve onun aydınlığına inanan her insan o gün tutuşturulan meşale kadar diridir. Ve binyıllar geçse de yine diri kalacaktır. Bunu hiç bir şey değiştiremez’’ dedi.

 

‘’MİNNET, ŞÜKRAN VE SAYGIYLA ANIYORUM’’

 

Sözlerini şu şekilde sonlandıran Yüceer; “Bütün ümidim gençliktedir” diyen Ulu Önderin izinde yürüyen gençlerimiz en büyük gücümüz ve güvencemizdir. Atatürk’ün adını silmek isteyen tüm karanlık zihniyetlere karşı gençliğimiz ve ulusumuz kararlı bir şekilde ayakta olacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlerimizin ve tüm ulusumuzun “Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nı kutluyor, 19 Mayıs 1919’da başlayan büyük yolculuğun 98. Yıl dönümünde başta Atatürk olmak üzere, kurtuluş savaşının tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyor, minnet, şükran ve saygıyla anıyorum’’ şeklinde yazılı açıklamada bulundu.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10