Türk Metal SCHNEE Metal'de Greve çıkıyor

Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi yetki aldığı Çerkezköy Organize Sanayi bölgesinde Faaliyet gösteren SCHNNE Metal Plastik Sanayi ve Tic. LTD.ŞTİ. ile bir süredir sürdürdüğü toplu iş sÃ

Çerkezköy 17.05.2017 19:09:00 0
Türk Metal SCHNEE Metal

‘’ANLAŞMA SAĞLANAMADI VE GREV KARARI ALDIK’’

 

Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak dün konu ile yaptığı açıklamada şunları söyledi. Koçak; ‘’Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubemize bağlı işyerlerimizden Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren ve 100 üyemizin çalıştığı SCHNNE Metal Plastik san. ve Tic. Ltd. Şti. ile bir süredir sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerimizde anlaşma sağlanamadı. Yasa gereği sendikamız Genel Yönetim Kurulu 08.05.2017 gün ve 471 Sayılı kararı ile grev kararı alınmıştır. Alınan grev uygulama kararı 6356 sayılı Yasanın 60. maddesi gereğince grev kararımızı işyerine asarak ilan ettik. Bu işyerinde 2 Haziran Cuma günü greve çıkacağız. Eğer işveren 2 Haziran tarihine kadar toplu iş sözleşmesinde belirttiğimiz hakları vereceğini taahhüt ederde, sözleşmeyi imzalar ise o zaman grev uygulanmayacak. Dediğim gibi bu tarihe kadar işveren tutumunu değiştirmez ise 2 Haziran’’da greve çıkıyoruz. Üyelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

‘’2 HAZİRAN’DA GREVE ÇIKACAĞIZ’’

 

Koçak şöyle devam etti; “Yüz binlerce üyesi olan ve dünya ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alan Türk Metal Sendikası bugüne kadar hiçbir üyesini mağdur etmedi ve etmeyecek. Bizim talebimiz günün koşullarına uygun taleplerimizdir. Biz sendika olarak her zaman üyemizi koruyup kolladığımız gibi bize bağlı işyerlerini de koruyup kolluyoruz. Çünkü bu işyerleri de bizim ekmek teknemiz. Ancak, işyerlerinde çalışan üyelerimizin alın terinin emeğinin verilmesi ve mağdur edilmemesi için mücadele ediyoruz. Biz hiç kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Tek istediğimiz üyelerimizin alın terinin hakkının verilmesi. Umuyorum 2 Haziran’a kadar bu işyeri işverenleri, inatlarından vazgeçer ve toplu sözleşmeyi imzalar ve de greve de gerek kalmaz. Tutumları değişmezse biz kararlıyız ve kararımız kesin 2 Haziran sabahı bu iş yerinde grev başlayacak” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10