Çerkezköy'de 'Huzurlu Sokaklar' uygulaması

Türkiye genelinde  81. İlde eş zamanlı gerçekleştirilen 'Huzurlu Sokaklar' uygulaması Çerkezköy'de de gerçekleştirildi. Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Ã??

Çerkezköy 17.05.2017 19:17:00 0
Çerkezköy

GBT SORGULARI YAPILDI

 

Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile Çerkezköy Zabıta Müdürlüğü ekipleri geniş kapsamlı ’Huzurlu Sokaklar’ uygulamasına başladı. Uygulamada başta Suriyeliler olmak üzere, çocuk, kadın, şüpheli şahıslar gibi sokak ve parklarda bulunan tüm vatandaşların GBT sorgulaması yapıldı. Çanta ve üst araması da yapılan kontrollerde, kimlik belgesi olmayan Suriyeliler hakkında işlem yapılarak, uyarılarda bulunuldu. Uygulamalarda vatandaşların duygularını istismar ederek haksız kazanç elde eden dilencilere 5326 sayılı kanunun 33.maddesine istinaden 109 TL cezai işlem uygulandı.

 

“UYGULAMALAR DEVAM EDECEK”

 

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada; “ Vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla terminal, gar, hastane, park ve bahçe gibi halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde "Huzurlu Sokak Uygulaması" adıyla eş zamanlı çalışma yapıldı. Çeşitli birimlerden çok sayıda polisin ve zabıta ekiplerinin de katılımıyla kamu düzenini bozan kişilere yönelik gerçekleştirilen uygulamada, şüpheli şahıslara yönelik genel bilgi taraması (GBT) ve üst araması yapılırken, dilencilere de kabahatler kanununca cezai işlem uygulandı ” denilerek uygulamaların devam edeceği belirtildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10