Yüceer: Amatör spor kulüpleri sahipsiz bırakıldı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı arifesinde, amatör spor kulüplerinin sorunlarıyla ilgili Meclis Araştırması açılmasını istedi.

Tekirdağ 18.05.2017 20:25:00 0
Yüceer: Amatör spor kulüpleri sahipsiz bırakıldı

“CİDDİ ORANDA DESTEKLENSİN”

 

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, sporun yaygınlaşmasında önemli işlevi olan amatör spor kulüplerinin adeta kaderleriyle baş başa bırakıldığını kaydetti. Amatör spor kulüplerinin yaşadığı sorunlarının araştırılması ile ilgili TBMM Başkanlığına Meclis Araştırma önergesi veren Yüceer, Amatör Spor kulüplerinin ekonomik, idari, teknik gücü ve sportif başarısı, aynı zamanda o ülkenin sportif başarısı ve gücünü yansıtmakta olduğuna dikkat çekerek, ülkemizin başarısı için amatör sporun ve amatör spor kulüplerinin daha ciddi oranda desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

 

“TEK ÜLKE TÜRKİYEDİR”

 

Dünyada gençlik ve spor bayramı kutlayan tek ülkenin Türkiye olmasına rağmen spora yeterince önem verilmediği ve devlet tarafından yeterince desteklenmediği için sporun geniş halk kitlelerine yayılmasında sıkıntılar yaşandığını söyleyen Yüceer “ Tesis yetersizliğinden malzeme eksikliğine, ulaşımdan antrenör masraflarına kadar hemen her alanda sorunlar yumağı içinde bulunan amatör spor kulüpleri devletten maddi ve manevi destek beklentileri içindeyken adeta üvey evlat muamelesi görüyor” dedi.

 

“ÜÇ KATI SPOR KULÜBÜ VAR”

 

78 milyondan fazla nüfusa sahip Türkiye’de yalnızca 13 bin 441 spor kulübü faaliyet gösterirken, 17 milyon nüfusa sahip Hollanda’da 36 bin, 67 milyon nüfusa sahip Fransa’da 165 bin spor kulübünün faaliyet gösterdiğini ifade eden CHP’li Yüceer, “ Ülkemizde spor kulübü başına 5.800 kişi düşerken, Hollanda da 472 kişiye, Fransa’da 406 kişiye bir spor kulübü düşmektedir. Avrupa ülkelerinde kulüp başına düşen kişi sayısı yüzlerle ifade edilirken Türkiye’de binlerle ifade ediliyor olması, ülkemizin uluslararası alandaki başarısızlığındaki en önemli faktörlerden biridir. 2016verilerine göre nüfusu 1 milyona yaklaşmış olan Tekirdağ’da yalnızca 205 spor kulübü bulunmaktadır. Spor kulübü başına düşen kişi sayısı 4 bin778 kişidir” diye konuştu.  Türkiye ortalamasının üzerinde kulüp bulunmasına rağmen Tekirdağ’da da yeterli destek verilmediğinden amatör spor kulübü ve buna bağlı olarak amatör sporcu sayısının yetersiz kaldığını kaydeden Yüceer, bu nedenle spor faaliyetlerinin gereken yaygınlığa ulaşamadığını söyledi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10