Ulaşım krizi büyüyor

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi'nin ulaşım konusunda yaşadıkları sorun günden güne büyümeye devam ediyor. Şube yönetimi yetkili mercileri göreve davet ederken, ulaşım sıkınt?

Çerkezköy 18.05.2017 20:29:00 0
Ulaşım krizi büyüyor

SIKINTIYI HER PLATFORMDA DİLE GETİRİYORLAR

 

Engel oranı yüzde 40'ın üzerinde olan engelli bireyler ile ağır engelli bireylerin birlikte yolculuk ettikleri en fazla bir refakatçilerine, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma hakkı verilirken, TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri ulaşım konusunda sürekli sıkıntılar yaşadıklarını her platformda dile getirmeye devam ediyor.

 

EN BÜYÜK SORUNUMUZ ULAŞIM

 

Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası etkinliklerinde sürekli olarak ulaşım sıkıntısını dile getirerek, “Çerkezköy’de çözemediğimiz bir konu ve mücadele ettikçe yolda kaldık. Hala engelliler olarak Çerkezköy’de ücretsiz ulaşım hakkına sahip değiliz. İnşallah çalışmalara hız verilir. Özellikle tekerlekli sandalyedeki arkadaşlarım gün geldi ağlayarak evlerine geri döndü. En büyük sorunumuz bu. Ulaşıma lütfen biraz daha önem verin. Durdurun arabaları neden almıyorsunuz diye sorun” ifadelerine yer vermişti.

 

TOPLANTI YAPILMASINI TALEP EDİYORLAR

 

TSD Çerkezköy Şubesi üyeleri ulaşım sıkıntısıyla alakalı olarak yetkili mercilerin bir toplantı düzenleyerek duruma açıklık getirilmesi yönünde görüş bildirirken, Çerkezköy Kaymakamlığı, Çerkezköy Belediyesi ve Minibüsçüler derneğinin bu görüşe nasıl bir cevap verecekleri ise merak konusu oldu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10