Bir ilke imza atacaklar

Saray Küçükyoncalı Mahallesinde Gülten Oktay önderliğindeki kadınlar Saray Belediyesi ve Mahalle muhtarlığının desteği, Saraylı araştırmacı gazeteci yazar Selman Akı koordinatörlüğünde bug?

Saray 19.05.2017 19:46:00 0
Bir ilke imza atacaklar

Saat 13.00’de eski köy muhtarlığı önünde başlayacak etkinlikte Küçükyoncalı’nın kuruluşdan bu yana tarihsel, ekonomik, gelenek ve görenekler gün yüzüne çıkacak.

 

KÜÇÜKYONCALI’NIN 2500 YILLIK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ ORTAYA ÇIKARILAN BİR ÇALIŞMA OLDU

 

Küçükyoncalı Keşkek Şenliği koordinatörü Araştırmacı Yazar Selman Akı festival ile yaptığı açıklamada “ Küçükyoncalımızın çok eskilere dayanan bir tarihi var. Bunu da gün yüzüne çıkarmak için Küçükyoncalı da yaşayan kadınlarımız bununla ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini bizlere ilettiler.

 

Bu konuda toplantılar yaparak neler yapılması gerektiği konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. İki buçuk aydır yaptığımız araştırmalar ve ortaya koyduğumuz çalışmanın çok mükemmel bir çalışma olduğuna inanıyoruz.Keşkek şenliği altında gerçekleştirilecek olan etkinliklerde Küçükyoncalı’mızın 2500 yıllık tarihi ve kültürü kurulacak stantlarla ve resimlerle sergilenecek.

 

“KEŞKEK İKRAMI YAPILACAK”

 

Akı “ Küçükyoncalı’ya has bir çıkrancık oyunu var ve bunu da şenliğimize katılanlara tanıtacağız. Halk oyunları gösterisi ise Küçükyoncalı’ya has oyunlardan hazırlandı. Süheyla ve Blues-of Rumeli türkülerinden oluşan bir konser verecek. Kurulan stantlarda Küçükyoncalı kadınlarımızın el emeği ve göz nuru ile hazırladıkları yöresel yemeklerin ve tatlıların satışı yapılacak ve 2500 yıllık tarihi olan Küçükyoncalı keşkek şenliğinde davetlilere 2500 kişilik keşkek ikramı yapılacak. Eski gelin odaları canlandırılacak.Bu programın Trakya bölgesinde bir ilk olacağını düşünüyorum. Şenlik çalışmalarını gece gündüz demeden canla başla özverili şekilde yapan Küçükyoncalılı kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum. 20 Mayıs saat 13.00’te eski köy muhtarlığı önünde başlayacak olan Keşkek şenliğimize tüm bölge ve Trakya halkımızı bekliyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10