Yöresel Ürünler Elmalı'da Tanıtılacak

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Kırsal Turizm Geliştirmek Projesi kapsamında Elmalı Mahallesi'nde yapılan "Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım

Tekirdağ 22.05.2017 20:50:00 0
Yöresel Ürünler Elmalı

“Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi”nin açılışına; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, Mehmet Zeki Gürcün, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanları Neşet Erdoğan, Şeref Çetin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Deniz Bozdoğan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkan Vekili Recai Suvari, STK Başkanları, muhtarlar, basın mensupları ve vatandaşlar katıldı.

 

‘’Eski parayla Malkara yüz trilyonun üzerinde bir yatırım aldı’’

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan programda Elmalı Mahalle Muhtarı Hasan Çinko ve Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan açılış konuşmalarını yaptılar. Açılış konuşmalarının ardından konuşma yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; “3 yıldır Kadir Başkanımla birlikte Malkara'nın altın çağını yaşatıyoruz. Otogar açılışımızda genel sekreterimizde söyledi. Eski parayla Malkara yüz trilyonun üzerinde bir yatırım aldı. Kentsel yaşam için ciddi yatırımlarımız oldu. Bugün yine Elmalı Mahallemizi kırsal turizme açarak mahallemizin ekonomisine değer katacak tesisimizin açılışında birlikteyiz. İki yıl daha görev süremiz var. Bu görev sürecinde değişen, gelişen, büyüyen, üreticisiyle, esnafıyla, işçisiyle ve çiftçisiyle nefes alan bir Malkara'yı amaçladık. Bu yolda da hemşerilerimizin desteğiyle onların bizlere gösterdiği güvenle emin adımlarla yürüyoruz. Bugün burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum. Saygılar sevgiler sunuyorum.” dedi.

 

‘’Tekirdağ turizm vizyonunu en iyi şekilde ortaya koyacaktır’’

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un ardından konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Böyle güzel bir günde hep beraber olmanın ve böyle güzel bir tesisi Elmalı Mahallesine kazandırmanın vermiş olduğu mutlulukla sizleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olarak saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Değerli arkadaşlar tabii ki Elmalı farklı bir Mahallemiz. Ben özellikle basın danışmanıma talimat vereceğim. Elmalı mahallemizin ulusal basında çok iyi tanıtılması gerekiyor. Tekirdağ'da emin olun Şirince olacak başta Elmalı olmak üzere en az 15 Mahallemiz var. Göreceksiniz ki Tekirdağ ana vizyonlardan birisi olan turizm vizyonunu en iyi şekilde ortaya koyacaktır. Bizde Büyükşehir Belediyesi olarak ana vizyonlarımızdan olan turizm konusunda oldukça ilerlediğimizi düşünüyorum. Örneğin Uçmakdere'de ve Gaziköy'de evlerin restorasyonu için verdiğimiz mücadeleyi görseniz Türkiye'de bürokrasinin ne kadar katı olduğunu daha iyi görürsünüz. Her şeyi hazır ama bazı sorunları aşmak çok zor oluyor. Bunu da aşacağız ve Tekirdağ kırsal turizmde, deniz turizminde de Türkiye'nin parlayan yıldızı olacaktır. Bu sene mavi bayraklı plajlarımızı dört'e çıkarttık. Sayın Ulaş Yurdakul gerçekten Malkara için büyük bir şans olduğunu her zaman söylüyorum. Ben Malkaralıları Sayın Ulaş Yurdakul'u göreve getirdikleri için kutluyorum. Emin olun ikinci ve üçüncü Büyükşehir dönemlerinde Tekirdağ Türkiye'nin yıldızı parlayan büyükşehirlerin içinde yerini alacaktır. Bugün sabah kahvaltımızı beraber yaptık, Elmalıya yapılan yatırımı yerinde gördük. Ayrıca Elmalı Mahallesinde yaşayan bayanlara söylüyorum bunun kıymetini bilin, buraya sahip çıkın bu işten karlı çıkanlar hanımlar olacaktır. Hanımların emeğinin geçtiği her şey mutlaka başarılı olur. Hepinize iyi pazarlar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun diyorum.” dedi.

 

AİLE EKONOMİSİNE KATKIDA BULUNACAKLAR

 

Yapılan konuşmaların ardından Ressam Aysel Foçalıgil, Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi'ne tablo hediye etti. Programın ardından Elmalı Mahallesinde yaşayan minik Eylül ve Meriç'in isteği üzerine Elmalı Mahallesine Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkında Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul hatıra fotoğrafı çektirdiler. Açılışı yapılan  “Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi”nde Elmalı Mahallesi'nde yaşayan bayanlar el emekleri ile ürettikleri ürünleri pazarlama fırsatı yakalayacaklar hem de aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar. Elmalı Mahallesindeki kadınlar el emeği ile ürettikleri organik ürünleri açılış programı esnasında satışa sundular. Ayrıca “Elmalı Yöresel Ürünler Tanıtım Evi”nin açılışı öncesinde Elmalı Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar tarafından açılışa katılan katılımcılara Elmalı Mahallesinde yaşayan vatandaşlar tarafından kahvaltı ikramında bulunuldu.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10