Bunun adı TERBİYESİZLİK

İş ve yaşam stresinden bir nebze de olsa uzaklaşabilmek için hafta sonları kadar hafta içi de tercih edilen mesirelik alanlardan olan Kızılpınar Mahallesi Kocameşe Piknik alanı duyarsız vatandaşların kurbanı

Çerkezköy 24.05.2017 11:19:00 0
Bunun adı TERBİYESİZLİK

VATANDAŞLARIN TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Bahar ayları ile birlikte yoğun bir şekilde kullanılan park ve piknik alanlarının gelişi güzel kirletilmesi tepkilere neden oluyor. Vatandaşların piknik alanlarında piknik yapmalarının ardından çöplerini toplamadan gitmeleri çevre kirliliğini ortaya çıkarıyor. Pazar günü iddiaya göre bir hemşeri derneğinin Kızılpınar Kocameşe Piknik etkiliği düzenlediği ve etkilik sonunda da çöplerin toplanmadan gelişi güzel sağa sola saçılması vatandaşların tepkisine neden oldu.

ÇÖP KONTEYNIRLARINA ATMALARI GEREKİR

Ormanlık alanda piknik yapan vatandaşların çöpleri toplamadan gittikleri kaydeden doğasever duyarlı vatandaşlar, “Çevremizi temiz tutalım, piknik alanlarını kirletmeyelim. Bazı vatandaşlar piknik yaptıktan sonra çöplerini poşetlerle beraber saha içerisinde bırakmakta ve bırakılan bu çöpler rüzgarla etrafa yayılmaktadır. Vatandaşlarımızın çöpleri poşetlere toplayıp, çöp konteynırlarına atmaları gerekir” ifadelerine yer verildi.

YABANİ HAYVANLAR TARAFINDAN DAĞITILIYOR

Yaz mevsimi boyunca özellikle hafta sonları vatandaşlar Kocameşe Piknik alanına akın ederken, duyarlı bir okurumuz tarafından akşam saatlerinde çekilen görüntüler durumun ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor. Vatandaşların yedikleri içtikleri maddeleri toplamadan orayı terk etmelerinin ardından çöplerin gece yiyecek bulmak için gelen yabani hayvanlar tarafından da dağıtılarak koku ve pislikler oluşturarak çevreyi kirlettiği ifade edildi.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10