'Bu yıl umutluyuz'

Çerkezköy Ziraat odası Yönetim kurulu Başkanı Hasan Toprak son günlerde yağan yağmurların ekili alanlara çok iyi geldiğini ve çiftçilerin yüksek verim alması yönünden iyi olduğunu ve herhangi bir a

Çerkezköy 25.05.2017 10:06:00 0

Başkan Hasan Toprak, “Yağışlar bu yıl  tam zamanında ve mevsim normallerinde seyrediyor. Geçtiğimiz günlerde bazı bölgelerde dolu yağması o bölgelerdeki ekili alanlara kısmi zarar verse de genel yağışlar çok sevindirici oldu. Yağışlar bu yıl mevsim normallerinde seyreden yağışların aşırı olması ekili alanlara çok iyi geldi. Ekili alanlarda yaptığımız inceleme ve kontroller sonunda  ekili alanlarımızdaki ürünlerin çok iyi olduğunu gördük. Bu da bizim beklediğimiz rekoltenin üzerinde bir üretim gerçekleşeceğinin göstergesidir” dedi.

İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Toprak, ekili alanlarda yabani otlara karşı ilaçlama çalışmalarının yapıldığını da belirterek,”Yağışlar öncesi ekili alanlarda çiftçimizin büyük bölümü yabani ot ilaçlaması yaptı. Yapamayan çiftçilerimiz de yağışlar sonrası ilaçlama çalışmalarını tamamlayacak. Genel olarak baktığımızda ilaçlama tamamlandı diyebiliriz” dedi.

İYİ BİR REKOLTE BEKLİYORUZ 

Hasan Toprak, ‘Bu yağmurlar  buğdayı kurtardı. Eğer bu yağmurlar  bu mevsimde yağmamış olsaydı, buğday üreticisi perişan olacaktı. Allah çiftçinin duasını kabul etti. Yağmurlar  buğday için çok iyi oldu. Bu sene yüzümüz inşallah buğdayda gülecek. Bu yıl buğdayda iyi bir rekolte elde edeceğimizi bekliyoruz.İnşallah bu yıl buğdayda rekoltemiz beklentilerimiz doğrultusunda olur da yüzümüz güler”diye konuştu.

 Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10