Geleceğin mucitleri çalışmalarını sergiledi

Halit Narin Ortaokulu'nda dün saat 10.30'da düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda birbirinden güzel buluşlar yer aldı. Kaymakam Atilla Selami Abban, ortaokul öğrencilerinin çalışmalarını dikkatle inceledi.

Çerkezköy 25.05.2017 10:10:00 0
Geleceğin mucitleri çalışmalarını sergiledi

Halit Narin Ortaokulu'nda düzenlenen bilim fuarına ilçede eğitim öğretim veren okulların müdürlerinin yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban katıldı. Programın açılışında kısa bir konuşma yapan okul müdürü Musa Dinç, bilim fuarlarının genç beyinlerinin ufkunu açması noktasında önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, fuar hakkında bilgi verdi. Türkçe alanında 4, fen bilimleri alanında 5, matematik alanında 1, sosyal bilgiler alanında 2, teknoloji ve tasarımı dalında 2, yabancı dil branşında 2, bilişim teknolojileri alanında 1, müzik alanında 1, beden eğitimi alanında 1 ve görsel sanatlar alanında da 1 proje olmak üzere toplamda 20 projenin yapıldığını ifade eden Musa Dinç, projelerin 150 öğrenci ve 19 danışman öğretmen nezdinde ortaya çıktığını dile getirdi.

KAVAKDERE'NİN SUYUNDA BİTKİ YETİŞMİYOR

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından  20 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nı ziyaret eden İlçe Kaymakamı Abban ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Gümüş, sunum yapan öğrencileri tek tek dinleyerek projeler hakkında bilgi aldı. Kullanılmış çay posasından bitki sulama yapıldığı takdirde yetişen bitkinin suya nazaran daha dinç ve verimli oluşunu anlatan öğrencilere dikkat kesilen Abban, daha sonra, içme suyu  Kavakdere ve Çorlu deresinden alınan su örnekleri ile sulanan bitkilerinin ne kadar süre yaşadıklarının anlatıldığı çalışmayı inceledi. Kavakdere'den alınan su örneğinde yetiştirilmek istenen kabak, ayçiçeği ve mısır bitkilerinin aniden gelişip bir anda öldüğü ifade edilirken, Çorlu deresinden alınan su örneğinde ise bitkinin yaşama tutunma süresi diğerine oranla daha fazla olduğu gözlendi.

TOPAÇ İLE ÇOCUKLUĞUNA GİTTİ

Çeşitli anket çalışmalarınında yer aldığı fuarda müzik çalışmasını keyifle dinleyen Abban, öğrencilerin hazırladığı dıştan yanmalı motor ile konukların dikkatini çekmeyi başardı. Öğrencilerinin hazırladığı topaç ile çocukluğunu hatırladığını ifade eden Kaymakam Abban çevredekileri güldürdü.

Haber/Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10