Festival 1 Haziran Perşembe günü başlıyor

Çerkezköy  Belediye Başkanı Vahap Akay Kasım 2016 ayı içinde Hemşeri dernekleri ile Golden Palas Hotel'de gerçekleştirdiği yemekli toplantıda Çerkezköy'de yaşayan, 81 ilden gelen vatandaşl

Çerkezköy 29.05.2017 02:35:00 0
Festival 1 Haziran Perşembe günü başlıyor

İlçe ve bölge halkına tanıtmak amacı ile yapılan toplantının olumlu sonuç vermesi ile oluşturulan 1. Çerkezköy yöresel ürünler, Kültür ve Sanat Festivali 1 -11  Haziran Tarihlerinde Kapalı Otopark üzerinde gerçekleşecek.

 

81 İLİN KÜLTÜRÜ VE SANATI TANITILACAK

 

Çerkezköy Belediyesi Kapalı Otopark üzerinde gerçekleştireceği Kültür ve Sanat Festivali’nde yer alacak olan derneklere çadırdan stantlar kuracak. Çerkezköy 1.Yöresel ürünler Kültür ve Sanat Festivali’nde hemşeri derneklerinin kuracağı stantlarda yörelerine has yiyeceklerin satışı yapılacak ve ayrıca stantlarda yörelere has giysi satışlarının da yapılacağı belirtildi. Bu yıl onbir gün sürecek olan Çerkezköy Yöresel Ürünler Kültür ve Sanat Festivali kapsamında ismi açıklanmayan sürpriz bir sanatçınında sahne alacağı konuşuluyor.

 

KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ DAHA DA PEKİŞTİRECEK

 

Belediye Başkanı Vahap Akay, “Sanayi kenti olan ilçemizin devamlı göç alarak her geçen gün hızla artan nüfusu ilçemizin kültür ve sanat zenginliğinide arttırıyor. 81 ilden her çeşit insanımızın olduğu kentimizde, bu kültürel zenginliğimizi gün yüzüne çıkartmak  için dernek başkanlarımız ve yönetim kurulu üyeleriyle bir süre önce bir araya gelerek toplantı yaptık. Yaptığımız toplantıda konuyu masaya yatırdık ve kısa süre içinde de gerçekleştirme kararı alarak festival çalışma komisyonu oluşturduk. Bu konuda derneklerimizin duyarlılığı ve destekleri ile ilçemizde Kültür ve Sanat festivali’nin bu yıl 1-11 Haziran tarihinde birincisini gerçekleştireceğiz. Yöresel ürünler Kültür ve Sanat Festivalimiz, ilçemizde insanlar arasındaki birlik ve beraberliğimizin daha da pekişmesine vesile olacak ve kültürel çeşitliliğin artmasına katkı sağlayacak”dedi.

 

BÜYÜK İLGİ GÖRECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ

 

Başkan Akay, yöresel ürünler Kültür ve Sanat Festivali’ne ilçede faaliyette bulunan derneklerin bir çoğunun katılacak olmasından mutluluk duyduğunu ve festivalin büyük ilgi göreceğinden umutlu olduğunu belirterek; “Gerçekleştireceğimiz Yöresel Ürünler, Kültür ve Sanat Festivalimize halkımız gereken ilgiyi gösterecektir. Bu nedenle büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Her yıl aynı tarihlerde bu festivalimizi geleneksel olarak yapmayı planlıyoruz. Bu yıl Ramazan ayına denk geldi. Festival alanının bir bölümünde iftar sonrası ve Ramazan Şenlikleri gerçekleşecek olmasıda festivale katkı sağlayacaktık. Ayrıca festival kapsamında derneklerimiz kendi yörelerinden yerel sanatçılar getirerek şenliğe sanatsal bir renk katacaklar” diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10