Yıldızlar Geçidinde Ortaokul Müjdesi

'Çerkezköy Yıldızlarıyla Buluşuyor' programının üçüncüsü dün, ÇOSB Konferans salonunda düzenlendi.

Çerkezköy 1.06.2017 19:11:00 0
Yıldızlar Geçidinde Ortaokul Müjdesi

Katılımın yoğun olduğu programda konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Cumhuriyet tarihinde 760 derslik yatırımı alan Çerkezköy’ün sadece bu yıl 478 derslik yatırımı aldığını ve yüzde 10’luk oranla büyüyen Çerkezköy’de derslik sorununun çözülmesinin mutlu edici olduğunu ifade etti. Bir de müjde veren Kaymakam Abban, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’den Çerkezköy’e kazandırılması için bir ortaokul sözü aldığını dile getirdi.

 

KATILIM OLDUKÇA YOĞUN OLDU

 

Çerkezköy Kaymakamlığı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yıl içinde hazırlanan projeler için sunum ve ödül töreni düzenledi. Dün saat 14.00’da Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy 3’ncü Zırhlı Tugay Komutanı Tank Albay Engin Candaş, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Hacı Ünal, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ahmet Aydeniz, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Taha Aslanlı, Eğitim Bir-Sen Çerkezköy Şube Başkanı Ahmet Üzgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, İlçe Sağlık Müdürü Olcay Palak, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı, Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necmi Akman, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, TMS Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Okul Öğretmenleri, Müdürler ve öğrenciler katıldı.

 

HİÇBİR MAZERETE SIĞINAMAYIZ

 

Çerkezköy’ün Yıldızlarıyla Buluşuyor programında saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı sonrasında, açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş gerçekleştirdi. Gümüş yaptığı konuşmada, “Çerkezköy Anadolu Mozaiğini oluşturuyor. 14 Kasım 2016 tarihinde başladığımız bu kutsal görevde bir eğitim öğretim yılının son günlerine yaklaştık. Haftaya ilkokullarımızda 10 bin 241, ortaokullarımızda 10 bin 760, liselerimizde 8 bin 857 öğrencimiz karne alacaktır. 8. Sınıflarımızın TEOG maratonunu başarıyla tamamladık, TEOG ikinci dönem sınavında 28 öğrencimiz full çekti. İlçemiz tam bir Anadolu Mozaiği, sürekli göç alan özelliği ile eğitimde süreç ve başarı yönetiminin biraz daha zor olduğu bir ilçe, ancak eğitim için, geleceğimiz için, en önemli zenginliğimiz olan genç nüfusumuzu geleceğe ve hayata hazırlamak için hiçbir mazerete sığınamayız” diye konuştu.

 

SINIFLARLA BİRLİKTE YAVRULARIMIZIN DA GÖNÜLLERİNİ DONATTIK

 

‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesi ile toplam 167 sınıfın donatıldığını ifade eden Gümüş, “Hayırseverlerimiz tarafından bu projede 129 sınıf donatılırken, toplam donatılan sınıf sayısı 167. Bu sayı 6 bin 680 öğrencimizin sınıflarının yenilenerek, yeni tip sıralara kavuşmaları demektir. Biz bu işi yaparken sadece sınıfları donatmadık. O sınıflarda okuyan yavrularımızın gönüllerini de donattık. Bu proje sayesinde Kızılpınar Mahallesinde yeni yapılan 2 okulu hiç beklemeden eğitim öğretime açtık. ‘Ben Okurum Geleceğim Aydınlanır’ ortaokul ve lise düzeyinde kitap okuma yarışması düzenledik. Okullarımızın altyapı onarım çalışmaları devam etmektedir. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi çok kapsamlı doğalgaz dönüşümü, Çerkezköy Belediyesi tarafından müdürlüğümüze tahsis edilen Kızılpınar Belediyesi eski binasının okul öncesi sınıflara dönüştürülme çalışmaları ile Müjgan-Serkan Karagöz hayırsever çiftinin hibe ettiği villanın anaokuluna dönüştürülme çalışma devam etmektedir” açıklamasında bulundu.

 

HAYALDEN ÇIKARAK GERÇEĞE KAVUŞTUK

 

Hüseyin Gümüş konuşmasının devamında şunları söyledi; “YGS sınavının Çerkezköy’de yapılmasının ardından LYS sınav merkezi olarak Çerkezköy’e kazandırılması ciddi bir kazanım oldu. Bir dakikanın, bir yıla sebep olduğu bu önemli sınavın Çerkezköy’de yapılması ciddi bir kazanımdır. İlçemizin her iki sınavda merkez olmasında emeği büyük olan milletvekillerimiz Ayşe Doğan, Mustafa Yel ve Metin Akgün’e teşekkür ediyorum. İkili eğitimden tekli eğitime geçilmenin hayal olduğu dönemde gerçeğe kavuştuk. İlçemizde ilk ve ortaokullarda yüzde 76 ikili eğitim, derslik başına düşen öğrenci sayısı 51 iken bu sürdürülebilir bir durum değildi. Özellikle sınıf mevcutlarının kalabalık oluşu öğrenci başarısını da olumlu yönde etkilemektedir. Sayın Kaymakamımızın bu konudaki, ‘Müdahale etmezsek 3’lü eğitime gidilecek’ cümlesinin son derece yerinde bir tespitti. Bu sorunun çözülmesi için Kaymakamımız Atilla Selami Abban, MEB Merkezi Yatırım Programı, MEB Temel Eğitim Yatırım Programlarına ilave olarak hayırseverlerimizin desteği ile harekete geçtik”

 

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR ETTİ

 

Tekirdağ’a gelen 30 bin TL’lik yatırımın 28 bin 500’ü ilçemize gönderildiğini sözlerine ekleyen Gümüş, “Temel eğitim yatırım programından ilçemize ilave 7 okul yatırımı daha geldi. Eğitime verilen tüm katkılarından dolayı hükümetimize, devletimize, milletvekillerimize, kaymakamımıza, belediye başkanımıza ve hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

 

BİR AN ÖNCE İHALELERİNE GEÇMEMİZ LAZIM

 

Milli Eğitim Müdürü Gümüş’ün konuşmasını tamamlamasının ardından kürsüye gelen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ise, “Tekli eğitime geçişte en çok emek sahibi olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a teşekkür ediyorum. Kasım 2016’dan bu yana Milli Eğitim Müdürlüğümüz tekli eğitime geçmek için süratle çalışmaya başladı. Sınıf ortalaması 55 iken tekli eğitimle bu rakam daha da düşecektir. Tekli eğitim hayal iken şimdi gerçeğe dönüşüyor. 30 Milyonluk yatırımın 28 Milyonu Çerkezköy’e getiren herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Yalnız eğitim öğretime geçecek olan bu okullarımızın bir an önce ihalesine geçmemiz lazım” dedi.

 

ÇERKEZKÖY’E YATIRIMLAR GELDİ

 

Konuşmaların devamında kürsüye gelen İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan da yatırımların sadece Çerkezköy’e değil Tekirdağ genelinde olduğunu ifade ederek, “17 temel eğitim yatırımının 6’sı Çerkezköy’de. 2017 devlet yatırımlarından ise 5 projenin 4’ü Çerkezköy’e. Çerkezköy’ün bir diğer avantajı ise, hayırseverlerin burada çok olmasıdır. Özellikle ilçe kaymakamımız, ‘Nasıl olsa hallolur değil de, nasıl olur hallolur’ düşüncesiyle hareket etti ve Çerkezköy’e bu yatırımlar geldi” diye konuştu.

 

ÇERKEZKÖY’E YENİ BİR OKUL DAHA KAZANDIRILIYOR

 

Son olarak kürsüye davet edilen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet tarihinde 760 derslik yatırımı alan Çerkezköy sadece bu yıl 478 derslik yatırımı aldı. Yüzde 10’luk oranla büyüyen Çerkezköy’de derslik sorununun çözülmesi mutlu edici. İşsizlik oranının Türkiye genelinin altında olması burayı cazibe haline getiriyor. 6 katlı FETÖ’den kalma bina da önümüzdeki eğitim öğretim yılında müstakil bir okul olacak. Bununla beraber yapılan çalışmalar neticesinde inşallah tekli eğitime geçeceğiz. Diğer yandan sizlere en önemli müjdem ise kürsüye çıkmadan önce Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler’den Çerkezköy’e kazandırılması için bir okul sözü aldım” dedi.

 

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ

 

Konuşmaların tamamlanmasının ardından Çerkezköy’ün yıldızı olan, hem uluslararası yarışmalarda hem de Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda derece elde eden öğrencilere ve okullara kupaları ile madalyaları takdim edildi. Program kapsamında ‘Bir Sınıf Donat Adını Yaşat’ projesine katkıları olan hayırseverlere de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından plaket takdimi yapıldı. Program Pakize Narin Anadolu Lisesi Halk Dansları gösterilerinin yanı sıra HFZ Anadolu Lisesi resim sergisi, Değerler eğitimi projesi kapsamında dereceye giren eserlerin sergilenmesi ve son olarak yazarların imza etkinliği ile sona erdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10