Avrupa hayalleri yarım kaldı

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'den kaçak yollarla Avrupa'ya gitmek isteyen 8 Suriyelinin Avrupa hayali Çerkezköy'de sona erdi.

Çerkezköy 2.06.2017 10:44:00 0
Avrupa hayalleri yarım kaldı

Suriye'de uzun süredir süren iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriye uyruklu 8 mülteci, yurt dışına kaçmak isterken Çerkezköy’de yakalandı. Bulgaristan’dan yurt dışına kaçmak isteyen 8 mülteci, Murat Dursun idaresindeki TIR’ın dorsesine kaçak yollarla bindiği öğrenildi. TIR’ın yurt dışına çıkacağını zanneden Suriyeliler, ne şekilde TIR’ın dorsesine girdikleri merak konusu olurken, B/S/H fabrikasına malzeme boşaltmak isteyen TIR sürücüsü karşısında Suriyelileri görünce durumu polis ekiplerine bildirdi.

 

BULGARİSTAN SINIRINDA ARACA BİNDİLER

 

Dün saat 10.30 sularında meydana gelen olayın ardından B/S/H fabrikasına giden polis ekipleri kaçak yollarla yurt dışına çıkmaya çalışan 8 mülteciyi gözaltına aldı. Doktor raporu için Devlet Hastanesine getirilen mülteciler daha sonra ifadeleri alınmak üzere Gazi Polis Merkezi’ne götürüldü. TIR sürücüsü Murat Dursun yaptığı açıklamada, “aracıma yurt dışından yüklediğim malzemeleri B/S/H fabrikasına götürmek üzere yola çıkmadan önce Bulgaristan sınırında mola verdim. Yaklaşık dokuz saatlik dinlenmenin ardından Çerkezköy’e doğru yola çıktım” dedi.

 

KAPILAR AÇINCA MÜLTECİLERLE KARŞILAŞTI

 

İşlemler için Çerkezköy Gümrük Müdürlüğüne gelerek aracını TIR parkına park ettiğini ifade eden Dursun, “iki gün Çerkezköy TIR parkında kaldım ve işlemlerin tamamlanmasının ardından da yükü boşaltmak üzere B/S/H fabrikasına doğru yola çıktım. TIR rampaya yanaştırdıktan sonra dorsenin kapaklarını açtığımda karşımda mültecileri görünce kapıları hemen kapatarak durumu fabrika çalışanları ile emniyet güçlerine bildirdik” diye konuştu.

 

İKİ GÜN DORSE DE NASIL YAŞADILAR ANLAMIŞ DEĞİLİM

 

Mültecilerin iki gün boyunca TIR’ın dorsesinde nasıl beklediklerine anlam veremediğini sözlerine ekleyen sürücü Murat Dursun, “dorseye nasıl girdiklerini anlamış değilim. Malzemeler yüklendikten sonra dorsenin kapıları kapatılarak mühürlendi. Artık kim yada kimler yardım etti de dorseye girdilerse iki gün boyunca dorsede kalmışlar. O kadar sıcak ve havasızlığa rağmen hayatta kalmaları çok şaşırtıcı” açıklamasında bulundu.

 

ARACIN BULGARİSTAN’A GİDECEĞİNİ ZANNETMİŞLER

 

Mültecilerin aracın Bulgaristan’a çıkacağını zannederek kaçak yollarla dorseye bindiklerini ifade eden Dursun, “Bulgaristan’dan Türkiye’ye girdikten sonra aracımın yönünü Bulgaristan tarafına çevirdim. Bu mülteciler sanırım Bulgaristan’a gideceğimi düşünerek aracıma binmişler. Kendilerini fark ettikten sonra aracıma nasıl bindiklerini sorduğumda bir kişinin kendilerinden para alarak aracıma bindirdiği ve mührü değiştirdiğini ifade ettiler” dedi.

 

İFADELERİ ALINMAK ÜZERE POLİS MERKEZİ’NE GÖTÜRÜLDÜLER

 

Ekipler tarafından B/S/H fabrikasında gözaltına alınan Hüseyin Ar (23), Muhammed Casım Sabah (21), Mustafa Ahmet (21), Muhammed Rahim Hüseyin (22), Nuri Ali (21), Pene İsmail (21), Kerven Mesut (22) ve Sertip Abas (23) doktor raporu için Çerkezköy Devlet Hastanesine götürüldüler. Alınan sağlık raporunun ardından 8 mülteci ifadeleri alınmak üzere Gazi Polis Merkezi’ne gönderildi. 8 Suriyeli mültecinin emniyetteki ifadesinde ülkedeki sorunlar nedeniyle yurt dışına yasa dışı yollarla kaçmak istediklerini söyledikleri öğrenildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10