'Görevimiz değil demeden çözüm ürettik'

Yerel bir gazetede çıkan ezan sesine hasret kaldık başlıklı haberin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Vahap Akay, "Ezan sesinin merkezi sistemden okunması veya tek tek camilerden okunması ile ilgili kara

Çerkezköy 5.06.2017 22:47:00 0

TÜM HOPARLÖRLERİ ÇALIŞIR HALE GETİRDİK

 

Çerkezköy’de faaliyet gösteren yerel bir gazetede çıkan ‘Ezan sesine hasret kaldılar’ başlıklı haberin ardından Çerkezköy Belediyesi’nden konu hakkında açıklama geldi. Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı açıklamada, “Ezan sesinin merkezi sistemden okunması veya tek tek camilerden okunması ile ilgili karar yetkisi olan kurum Diyanet İşleri Başkanlığı’dır. Belediyenin sorumluluğunda ve yetkisinde olan bir konu değil. Ezanın merkezi sistemden okunması konusunda bir karar alındı. Çerkezköy Belediyesi olarak Ramazan öncesinde sıkıntısı olan sokaklarımızda hoparlörleri yenileyerek tamirini gerçekleştirdik ve hepsini çalışır hale getirdik” dedi.

 

SORUNLARI ÇÖZÜME KAVUŞTURMA ADINA HAZIRIZ

 

Diyanet’in ezan sesinin merkezi sistemde mi yoksa tek tek camilerde mi okunacağı konusunda karar vermesi gerektiğini ifade eden Başkan Akay, “Bizim görevimiz değil diye arkamızı dönüp gidemeyiz. Vatandaşlar böyle bir şey talep ederse hemen devreye girip, ezan sesinin duyulmadığını söyledikleri yerlere müdahale etmeye hazırız. Bu konuda Kızılpınar ve Veliköy mahallelerimizde yaşanan sorunları anında tespit edip, sorunu çözüme kavuşturduk. Vatandaşlarımızın bu konuda şuan bize ulaşan bir sıkıntısı yok. Bu konuda yaşanabilecek sorunları çözüme kavuşturmak adına Belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü olarak hazırız” diye konuştu. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10