Başkan Akay çalışmaları inceledi

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ve Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş, ilçe merkezinin muhtelif noktalarında devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Çerkezköy 7.06.2017 19:50:00 0
Başkan Akay çalışmaları inceledi

TESKİ KIZILPINAR İÇİN 10 MİLYON YATIRIM YAPTI

 

Kızılpınar Mahallesi İstiklal Caddesi’nde asfalt çalışmalarını inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “ İstiklal Caddesindeki yol betonlanacak ve akabinde, sıcak asfalt ile kaplanacak. Altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda üst yapı çalışmalarına başladık. TESKİ’nin İstiklal Caddesindeki çalışmalarının da bitmesini bekliyoruz. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte ara sokaklara gireceğiz ve önümüzdeki hafta altı sokakta çalışmalar yapacağız. Çerkezköy’de çalışmalar yaptığımız vakit Kızılpınar Mahallesinde yaşayan vatandaşlarımız, buranın hali ne olacak? dedikleri vakit, ekiplerimiz burada çalışma yapıyordu. Alt yapı, kanalizasyon ve yağmur hattı çalışması kolay iş değildir. TESKİ Kızılpınar’da alt yapı, yağmur suyu, kanalizasyon için toplam 9-10 milyon yatırım yaptı ve bu çalışmalarda 14 Temmuz 2016 tarihinden beri devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde sıkıştırmalı beton üzerine 5 santim asfalt dökülerek çalışma devam ediyor. Kaldırım çalışmalarını da seçerek beğenerek yapıyoruz. Bu çalışmaların arkasında da ışıklandırma geliyor. Artık Kızılpınar’da güzel günleri göreceğiz” diye konuştu. İncelemeler sırasında Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile görüşme imkanı bulan mahalle sakinleri ise, çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

 

DÜĞÜN SALONU AĞUSTOS SONUNDA TAMAMLANACAK

 

Kızılpınar Mahallesinden ayrılan Başkan Akay ve beraberindekiler daha sonra Veliköy Mahallesinde devam eden Veliköy Mahallesi Kapalı Düğün Salonundaki çalışmaları inceledi. Vatan Caddesi üzerinde bulunan 3 bin 750 metrekarelik alan üzerinde yapılacak olan Kapalı Düğün Salonunu 30 Ağustos’a kadar yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Başkan Akay, ”Toplam 1700 metrekare kapalı alanı olacak Veliköy Düğün Salonumuzun içerisinde 3 eğitim odası, 1 seminer salonu, sanatçı ve gelin odası, mutfak, idari kısım, lavabolar, kantin de olacak. İş bitirme tarihi Aralık olan düğün salonumuzu Ağustos ayının sonunda tamamlayıp, çevre düzenlenmesini de bitirdikten sonra Veliköy Mahallesi sakinlerimizin hizmetine sunacağız. Burada vatandaşlarımız düğün, nişan, toplantı, konferans ve seminer gibi etkinliklerini rahatça ve ferah bir ortamda yapabilecekler” diye konuştu.

 

“GÜREŞ ALANINI ETKİNLİK ALANI YAPTIK”

 

Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Kartaltepe Piknik ve Mesire Alanı 2. Etap çalışmalarını yerinde inceleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, “ Mevcut güreş sahamızda revizyon çalışması yaptık. Güreş alanını da etkinlik alanı yaptık. Tepe mevkiinde göreve geldikten sonra iki yıldır ciddi çalışmalar yaptık. Burası Çerkezköy’ün yaşam alanıdır. Üç sene evvel ki manzarayı iyi gözlemlemek gerekiyor. Çocuklarımıza burada alanlar açıyoruz.  Oturma alanları, pergolalar, büfe ve yeni nesil oyun gruplarının yer alacağı yeni park alanımızda tüm Çerkezköylüler güzel vakit geçirebilecek” açıklamasında bulundu.

 

“TRAKYANIN EN BÜYÜK PARKI OLACAK”

 

Çalışmaların 15 Haziran’da tamamlanacağını kaydeden Akay, “ Her türlü detayın ve güvenlik tedbirlerinin düşünüldüğü, Avrupa standartlarında modern bir park alanını kentimize kazandırıyoruz. Bu park alanımızda aynı anda, yaklaşık bin çocuğumuz oyun oynayabilecek. Parkımızda Türkiye’nin en yüksek (9,5 metre) ip tırmanma oyun grubu bulunacak. Yeni parkımızla sadece çocuklarımıza değil, 7’den 70’e tüm vatandaşlarımıza hitap eden bir alan kazandıracağız. Burasının ikinci etabını kiralamaya çalışıyoruz. Orayı bu alana katmamız gerekiyor” dedi. Türkiye’nin en büyük ip tırmanma oyun grubuna başarılı bir tırmanış gerçekleştiren Akay, kaydıraktan kayarak basın mensuplarına poz verdi.

 

GÜREŞ SAHASI YAPILIYOR

 

İstasyon Mahallesindeki Çerkezköy Belediyesi 29 Ekim Spor Kompleksini de ziyaret eden Akay, çalışmaları yapılan, güreş sahasında incelemelerde bulundu. Malkaçoğlu Caddesi Mutlu Sokak’ta devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Akay, ilçe merkezinde çalışmaların aralıksız bir şekilde sürdüğünü ve kent genelinde toplam 171 sokağın sıcak asfalt ile kaplanacağını kaydetti. Bağlık Mahallesinde yapımı devam eden mahalle evi ve taziye evini de gezen Akay, park içinde oyun oynayan çocuklarla sohbet etti. Basketbol ve Futbol topu isteyen çocuklara mini basketbol ve futbol sahası müjdesi veren Akay, bu alanda da çalışmaların Temmuz ayı sonunda tamamlanacağını kaydetti.

 

BAĞLIK VİYADÜĞÜNÜ İNCELEDİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılacak olan viyadüğün Bağlık Mahallesi’nin iki yakasını birbirine bağlayacağını kaydeden Başkan Vahap Akay, “Karayollarından köprü ayağı koymak için görüş bekleniyordu. Önümüzdeki hafta ise ihale tarihi gelecek. Muhtemelen Temmuz’da ihalesi gerçekleşecek. Ağustos ayında ise viyadüğün yapımı başlanır. Şuan ihale tarihini bekliyoruz. Büyükşehir’in yatırım planında bütçesi ve projesi hazırdır. En geç Eylül ayında ise viyadük çalışmasının başlamasını hedefliyoruz. Karşı bölgeyi bağlayan kambur köprü ve alt geçit vardı. Alt geçit Pınarça deresinin altında kaldı. DSİ’de alt geçidi kapatmaktan yana bize görüş beyan ediyor. Bu viyadük bağlık Mahallesi için hayati bir projedir” dedi.

 

”BÜTÜN PARKLAR YUNUS EMRE GİBİ OLACAK”

 

Bağlık Mahallesinden ayrılan Başkan Akay ve beraberindekiler Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde bulunan Yunus Emre ve Muhsin Yazıcıoğlu parklarını inceleyerek Park ve Bahçeler Müdürü Halil Mert Tayşir’den bilgi aldı. Muhsin Yazıcıoğlu Parkındaki çalışmaların Temmuz sonunda tamamlanacağını kaydeden Akay, “Bu parklarımızın hepsi kapalı alanlardı. İşletmeleri sona erenlerin hepsini teslim aldık. Bütün parklarımızı, tamamlanan Yunus Emre Parkı gibi yapacağız” dedi. Örnek Sokak projesi kapsamında çalışmaların aralıksız bir şekilde devam ettiği Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’ta incelemelerde bulunan Akay, sokak esnafı ile bir araya gelerek sohbet etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10