Viyadük üzerinde şüpheli çanta alarmı

Atatürk Viyadüğü üzerine bırakılan valiz paniğe neden oldu. Kimliği belirsiz bir kişi, askeri lojmanların yanına bıraktığı valizin ardından kendisini bekleyen kırmızı bir araca binerek hızla u

Çerkezköy 9.06.2017 01:46:00 0
Viyadük üzerinde şüpheli çanta alarmı

Gece 00.30 sularında meydana gelen olayda kimliği belirsiz bir kişi tarafından Atatürk viyadüğü yaya yolu üzerine şüpheli bir valiz bıraktı. İddiaya göre şahıs valizi bıraktıktan sonra kendisini bekleyen bir araca binerek olay yerinden uzaklaşması güvenlik kameralarına yansıdı. Şüpheli çanta bomba paniğine neden olurken, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Atatürk Viyadüğü’nün giriş ve çıkışlarını kapattı.

BOMBA İMHA UZMANLARI GELECEK

Ekipler geniş güvenlik önlemi alırken, İlçe Emniyet Müdürü Murat Ogan ile TEM Büro Amiri Komiser Barış Gökçearslan da olay yerinde bekleyerek durum hakkında anbean bilgi aldılar. Tekirdağ’dan gelen bomba imha uzmanı yaptığı çalışmaların ardından sinyal kesici ile şüpheli çantanın yanına gitti. Görevli polis memuru yaptığı incelemelerin ardından valizin boş olduğunu tespit etmesinin ardından herkes derin bir nefes aldı.

MOBESE KAYITLARINDAN ULAŞTILAR

Valizin boş çıkması herkesi sevindirirken, ekipler valizi bırakan şahsı ve bindiği aracı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. MOBESE kayıtlarından yola çıkan TEM Büro Amirliği ekipleri şahsın İstasyon Mezarlığı’na yakın bir yerde 59 ZP 399 plakalı bir araca bindiğini tespit etti. Soruşturmayı genişleten ekipler araç ve sahibine Kızılpınar Mahallesi’nde ulaştı.

KIZILPINAR CAMİ ÇEVRESİNDE ARAÇTAN İNDİ

Araç sahibinin adının Sönmez olduğunu ifade edilirken, ifadeleri alınmak üzere Gazi Polis Merkezi Amirliği’ne getirilen araç sürücüsünün, aracına binen şahsı tanımadığı, sadece otostop çektiği için aracına aldığını ifade ettiği öğrenildi. Diğer yandan araç şoförü şüpheli şahsın Kızılpınar Cami çevresinde araçtan indiğini ve durumunun iyi olmadığı için parasının olmadığını söylemesi üzerine de kendisine 10 TL verdiğini belirttiği öğrenildi.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Şüpheli valizi bırakan şahsın yakalanması için çok yönlü soruşturma devam ediyor.

Haber: Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10