Ramazanın gözdesi tatlılar

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte tatlılar da ramazan sofralarının vazgeçilmez gözdesi oldu. Yaklaşık 17 saat oruç tutan vatandaşlar, iftar sofralarını tatlıyla tamamladıklarını ifade ettiler.

Çerkezköy 11.06.2017 17:41:00 0
Ramazanın gözdesi tatlılar

Çerkezköy’de tezgâhları süsleyen tatlılara yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, iftara kısa bir süre kala tatlıcıların önünde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Bu sene 17 saat gibi uzun bir süre oruçlu kalan vatandaşlar, enerji için iftar yemeğinin ardından tatlı yemeyi tercih ettiklerini belirttiler. Ramazan ayı ile birlikte Çerkezköy’de, çarşı ve pazarda hareketli günler yaşanmaya başlandı. Fiyatı 12.00 TL olan tulumba tatlısı ile fiyatı 20.00 TL olan şekerpare ise uygun fiyatı nedeniyle vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen tatlı konumunda.

 

TATLILAR RAMAZAN SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZLERİ

 

Ramazan ayında en çok tüketilen gıdalardan biri olan tatlı çeşitleri, iftar sofraların vazgeçilmez yiyeceği olması sebebiyle sürekli tercih edilen yiyecek çeşidi. Çerkezköy’de faaliyet gösteren tatlıcılar ve pastaneler, vatandaşın gönül rahatlığı ile iftarda tüketebilmeleri için tatlıya zam yapmadıklarını ve normal zamanlardaki fiyatların uygulandığını söylediler. Bazı tatlı fiyatlarının daha uygun olması nedeniyle bazı vatandaşların ceplerine uygun olan tatlı çeşitlerini tercih ettiklerini belirttiler.

 

TATLI FİYATLARI UYGUN

 

Çerkezköy Hacıoğlu Baklavacısı Sahiplerinden Mustafa Aksu; “Her yıl Ramazan ayında vatandaşlarımızın tatlı talepleri fazlalaşıyor. Uzun bir süre oruçlu kalmamız nedeniyle kaybedilen enerjiyi geri kazandığımız için tatlıya olan ilgi ve talep fazla. Herkes, bütçesi nispetinde tatlı çeşidi alıyor. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte normal günlerden daha fazla tatlı satışlarımız oluyor ve satışlar zaman zaman dört katına çıkıyor. Ramazan ayında Tatlı satışlarımız akşam saatine üç dört saat kala başlıyor. Bu da bizim ifademize göre iftara hazırlık için satıştır. Artan maliyetlere göre şu anda tatlı fiyatları çok uygundur” şeklinde ifade etti.

 

CEVİZLİ BAKLAVA HER ZAMAN SOFRALARIMIZIN GÖZDESİDİR

 

Mustafa Aksu, cevizli baklavanın vatandaşlar tarafından her zaman tercih edilen baklava çeşidi olduğunu belirtti. Aksu; ‘’Baklava deyince o kadar çok çeşidi var ki bunları saymakla bitiremeyiz. Ancak, vatandaşların en çok tercih ettikleri tatlı çeşitlerinin sayısı bellidir ve biz tatlıcılar da en çok talep hangi tatlıya var ise onun üretimini daha çok yapıyoruz. Şu bir gerçek ki her zaman vatandaşlarımız cevizli baklavayı diğer baklava çeşitlerinden fazla tercih ediyor”

 

TATLIYI GÜVENDİĞİNİZ MEKANLARDAN ALIN

 

Aksu vatandaşları sağlıklı ve damak tadında baklava yemeleri için belli yerlerden tatlı almalarını ve seyyar tatlıcılardan almamalarını belirterek; “Vatandaşlarımızı bir konuda uyarmak istiyorum. Her üretimi yapılan gıdada olduğu gibi tatlı çeşitlerinin de belli bir raf ömrü var. Bu süre içinde tüketilmeli. Bu nedenle özellikle belirtmek istiyorum ki,  güvendiğimiz yerler ile pastane ve tatlıcıların dışında tatlı almayın. Çünkü her yerden alınan tatlının aynı sağlık ve kalitede olduğu söylenemez. Seyyar tatlıcılarda satılan tatlılar her zaman sağlıklı değildir. Bu nedenle vatandaşlarımız tatlı alırken mutlaka tatlıyı güvendiği yerler dışından almasın” diyerek vatandaşları uyardı.

 

Haber / Seyit SÜREN 


0282 726 91 91
0282 747 65 10