'Atık Getirme Merkezi' açıldı

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından Küçük Sanayi Sitesi'ne kurulan 'Atık Getirme Merkezi' hizmete başladı.

Çerkezköy 12.06.2017 20:19:00 0

ATIK MALZEMELER TOPLANACAK

 

Hayri Batur Caddesi üzerinde bulunan Küçük Sanayi Sitesine ‘Atık Getirme Merkezi’ kuruldu. Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından eski tüp deposunun bulunduğu bin 100 metrekarelik alan üzerinde kurulan merkeze lisanslı firmaların konteynırların konularak atık malzemelerinin toplanacağı ifade edildi.

 

GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILACAK

 

Atık Toplama Merkezi’nin çevresi duvarla örülürken, konu hakkında açıklama yapan Fen İşleri Müdürü Kemal Gümüş, “lisanslı firmalar kendilerine ait konteynırları merkeze koyacak ve atıklar bu alanda toplanacak. Kağıt karton, plastikler, elektronik araç ve gereçler, piller, tekstil ürünleri, yağlar ve camların burada toplanmasının ardından malzeme ile dolan konteynırlar firmalar tarafından alınarak geri dönüşüme kazandırılacak” dedi.

 

AYRI BÖLMELER OLUŞTURULDU

 

Kısa bir süre önce hizmete açılan Atık Getirme Merkezi’nde kurşunlu piller ile diğer piller ve akümülatörler, ömrünü tamamlamış lastikler, yağlar, ilaçlar, florasan lambalar ve diğer cam içeren atıklar, camlar ile elektrikli ve elektronik ekipmanlar olmak üzere ayrı bölümler oluşturulurken, bir adet elektronik atık toplama kutusu, bir adet tekstil, bir adet ahşap, bir adet plastik, bir adet metal ve bir adette kağıt ve karton konteynırları konuldu.

 

YÖNLENDİRİCİ TABELALAR KONULDU

 

Atık Getirme Merkezi’nde ayrıca araçların park edebilmesi için de otopark oluşturuldu. Diğer yandan Fen İşleri Müdürlüğü tarafından altı yol kavşağı ile B/S/H kavşağı üzerine Atık Getirme Merkezi’ne yöneltici tabelalar monte edildi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10