Vatan hırsızları bir bir yakalanıyor

18 Şubat 2016 tarihinde Atatürk Caddesi üzerinde açılışı gerçekleştirilen Vatan Bilgisayar, o günden bu yana 5 kez hırsızların gazabına uğradı. 5 hırsızlık olayının ikisinde şahıslar

Çerkezköy 14.06.2017 16:28:00 0
Vatan hırsızları bir bir yakalanıyor

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

 

Hizmete açıldığı günden bu yana beş kez hırsızların gazabına uğrayan Vatan Bilgisayar’da güvenlik önlemleri artırılmaya devam ediyor. Mağaza ilk 18 Temmuz ile 26 Temmuz tarihleri arasında soyulurken, hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslar yaklaşık 50 tablet çalarak kayıplara karışmışlardı. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri yürüttükleri soruşturma kapsamında hırsızların 5 kişi olduğu tespit edilmişti.

 

ASAYİŞ EKİPLERİ TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYOR

 

Şahıslardan ikisi tespit edilirken çok sayıda elektronik hırsızlığından dosyaları olduğu öğrenildi. ikametleri belirlenen iki kişi İstanbul’da yakalanarak çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 22 Mart 2017 tarihinde yeniden Vatan Bilgisayar mağazasına girmeye çalışan şahıslar polislerin geldiğini görünce bir şey çalamadan kaçmışlardı. Şahısların geldikleri araç tespit edilirken, hem aracın hem de plakanın çalıntı olduğu tespit edildi. Ekipler şahısların yakalanması için çalışmalarını titiz bir şekilde yürütüyor.

 

ÜÇÜNÜN KİMLİĞİ TESPİT EDİLDİ

 

13 Nisan 2017 tarihinde bir kez daha Vatan Bilgisayar mağazasına hırsızlık teşebbüsünde bulunan şahıslar, polislerin kısa sürede olay yerine intikal etmesiyle, kaçarak izlerini kaybettirdiler. Asayiş Büro Amirliği ekipleri şahısların geldikleri araç ve plakasının çalıntı olduğunu belirledikten sonra, aracın gerçek plakasını tespit ederek olaya karışan 5 kişiden 3’ünün kimliğine ulaşmayı başardı.

 

SİLİVRİ’DE 200 BİN TL DEĞERİNDE ELEKTRONİK EŞYA ÇALMIŞLAR

 

Şahısların 12 Nisan tarihinde ise Silivri’de bir mağazaya girdikleri ve yaklaşık 200 bin TL değerinde elektronik eşya çaldıklarının belirlenmesinin ardından İstanbul’daki ikametlerinde yakalandılar. 3 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer iki zanlının yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.

 

7 ŞAHISTAN 3’ÜNÜN KİMLİĞİ TESPİT ETTİ

 

Vatan hırsızları son olarak 5 Haziran tarihinde mağazaya bu sefer geldikleri araç ile girmeye çalışırken, kısa sürede olay yerine intikal eden ekipleri karşılarında görünce yaya olarak olay yerinden hızla kaçarak kayıplara karıştılar. Şahısların 7 kişi olduğu belirlenirken, başka bir sokağa bıraktıkları ikinci bir çalıntı araç ile kaçtıkları tespit edildi. Her iki aracın ve plakalarının da çalıntı olduğu belirtilirken, 7 şahıstan üçünün kimliğinin belirlendiği ifade edildi.

 

MAĞAZA ÖNÜNE GÜVENLİK AMAÇLI DEMİR BLOKLAR YAPILDI

 

Asayiş Büro Amirliği ekipleri, kimliği belirlenen üç şahsı yakalamak için geniş çaplı soruşturma başlattı. Diğer yandan Vatan Bilgisayar mağazasının beşinci kez soygun teşebbüsüyle karşı karşıya kalmasının ardından mağaza yetkilileri, elektronik kepenklerin yanı sıra mağaza önüne güvenlik amaçlı demir bloklar yaptırması dikkatlerden kaçmadı. Hırsızlık olaylarıyla ilgili olarak başlatılan geniş çaplı soruşturma sürüyor. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN     


0282 726 91 91
0282 747 65 10