Butçular Sokak'ta örnek sokak olacak

Çerkezköy Belediyesi tarafından ilki, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak'ta gerçekleştirilen Örnek Sokaklar projesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak'ta da hayata geçirilecek.

Çerkezköy 14.06.2017 17:59:00 0
Butçular Sokak

ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ ŞEKİLDE SÜRÜYOR

 

Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan Örnek Sokaklar projesinin ilki Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Özcan Sokak’ta gerçekleşmişti. Çalışmaların sona ermesinin ardından ilçe merkezinin ilk örnek sokağı olan Özcan Sokak, Mart ayında hizmete açılmıştı. Çalışmalarına ara vermeyen Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ikinci olarak Gazi Osman Paşa Mahallesi Butçular Sokak’ta örnek sokak çalışmalarına devam etti.

 

KALDIRIM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

 

Butçular Sokak’ta örnek sokak çalışmalarının sona geldiğini kaydeden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “  200 metre uzunluğunda olan sokağımızda ilk etapta mevcut yol ve kaldırımlar söküldü. Akabinde sokak üzerinde bulunan yapılar, çekme mesafelerine çekildi. Mevcut içme suyu hattının yenilendiği sokağımızda, sıfırdan yağmur suyu hattı döşendi. Elektrik ve Telekom gibi havai hatların yeraltına alınmasının ardından kaldırım yapım çalışmalarına başlandı” diye konuştu.

 

BİSİKLET YOLU DA YAPILACAK

 

Akay “ İkinci örnek sokağımız Butçular Sokak’ta kaldırımlar 7 metre ve yol da 7 metre genişliğinde yapılacak. Proje kapsamında sokağımıza bisiklet yolunu da kazandıracağız. Bisiklet yolu ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra yolumuzu asfaltlayacağız. Akabinde aydınlatma ve ağaçlandırma çalışmalarımızı da tamamlayarak sokağımızı halkımızın kullanımına açacağız” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10