Yüceer: Adalet için yürüyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi üyesi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin

Tekirdağ 16.06.2017 19:11:00 0
Yüceer: Adalet için yürüyoruz

“ADALET İSTİYORUZ”

 

Güvenpark’tan başlayan ve 25 gün sürmesi beklenen “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin açıklama yapan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bu yürüyüş, yalnızca haksız ve hukuksuz olarak mahkum edilen milletvekilimiz Enis Berberoğlu için değildir. Biz yalnızca bir kişi için adalet istemiyoruz. Her bir vatandaş için adalet istiyoruz. Adaletin olmadığı yerde zorbalık ve eşkiyalık hüküm sürer, bizim itirazımız bunadır” açıklamasında bulundu.

 

VARIŞ NOKTAMIZ, ÖZGÜRLÜĞÜN BAŞLADIĞI YER OLACAKTIR

 

Gandhi’nin 1930’da yaptığı “Büyük Tuz Yürüyüşü”nün Hindistan’ın bağımsızlığı ile sonuçlandığını kaydeden Yüceer “Adalet için başlattığımız bu yürüyüş de Türkiye’nin özgürleşmesiyle sonuçlanacaktır. Yürüyüşümüzün varış noktası yalnızca Enis Berberoğlu’nun hapsedildiği Maltepe Cezaevi değildir. Varış noktamız hepimiz için özgürlüğün başladığı yer olacaktır. Üç günlük askeri, bir yıla yakındır darbeci diye hapiste tutan, yıllarca FETÖ ile mücadele etmiş gazetecileri FETÖ’cü diye yargılayan, Saray’ın sözlerini emir telakki eden yandaş bir yargı yaratılıyor. Böyle bir yargı adaletin aracısı olamaz. Böyle bir adalet sistemine karşı çıkmanın meşruiyeti de tartışılmaz. Biz herkes için ekmek kadar su kadar değerli adalet için yürüyoruz. Bu yalnızca CHP’nin yürüyüşü değildir. Halkın adalet özleminin yürüyüşüdür. Biz halk adına yürüyoruz. Sonuna kadar da devam edeceğiz”” diye konuştu.

 

BAHÇELİ, ERDOĞAN’IN KADROLU SÖZCÜLÜĞÜNE SOYUNMUŞ

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin olarak yaptığı ‘’CHP adalet diyerek anarşiye göz kırpmakta’’ açıklamasına da değinen Yüceer, “Sayın Bahçeli başka bir dünyada yaşıyor sanırım. Adalet istemek ne zamandan beri anarşi oluyor. Yürüyüşümüzü kaos çıkarmaya yönelik kurgu, proje gibi sıfatlarla tanımlamak ancak mantık ve akıl sınırlarını zorlamakla mümkündür. Anlaşıldığı kadarıyla Saray’ın kadrolu sözcüsü değişmiş, Sayın Bahçeli Erdoğan’ın yerine beyanat veriyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10