Yalama taşları verimi arttırıyor

S.S. 972 sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal, her yaş ve cinsteki küçük ve büyükbaş hayvanların tuz ve mineral ihtiyacını karşÄ

Çerkezköy 20.06.2017 19:24:00 0
Yalama taşları verimi arttırıyor

‘’VİTAMİN EKSİKLİĞİ GİDERMEKTE VE SÜT ÜRETİMİNİ ARTIRMAKTADIR’’

 

Büyük ve küçükbaş hayvanlarda tuz ve mineral ihtiyacını karşılamak için kullanılan yalama taşlarının hayvanlar için çok yararlı olduğunu belirten Nafis Ünal; “Her yaş ve cinsteki hayvanların tuz ve mineral madde ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiş olan bu taşlar, azalan iştahının normale dönmesine ve de hayvanların büyüyüp gelişmesine yardımcı olduğu gibi süt ve et üretimini de güçlendirmektedir.  Bu nedenle ‘Yalama Taşı’ her yaş ve cinsteki hayvanların tuz ve mineral madde ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilmiş ve üretilmiştir. Halsizlik çeken hayvanlar başta olmak üzere her cins küçük ve büyükbaş hayvanlara ek yem ilavesi olarak verilmektedir’’ dedi.

 

BOL VİTAMİN İÇERMEKTEDİR

 

Başkan Nafis Ünal açıklamasını şöyle sürdürdü, “Yalama taşları blok olarak satılmakta olup kalsiyum, demir, potasyum, gibi bol vitamin içermekte, kemik ve et yapısını güçlendirmekte ve hayvanları hastalıklara karşı korumaktadır. Ayni zamanda yalama taşları, hayvanları ishale karşıda korumaktadır. Yalama taşları hayvanların büyü ve küçükbaş olmasına göre blok hesabı satılmaktadır. Yalama Bloğu hayvanların kolaylıkla ulaşabilecekleri, özellikle sulukların yanına asılmakta ve aynı zamanda yanında başka tuz kaynağının olmamasına dikkat edilmelidir. Günlük tüketim miktarı, büyükbaş hayvanlar için günlük 50 gr. Küçükbaş hayvanlar için günlük 5-15 gr. dır’’ dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10