Reform bazında değişikliğe ilk yorum Akay'dan

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ilçede önceki gün başlayan tek yön uygulamasını konuğu olduğu Çerkezköy Haber, T Haber ve Radyo Haber'den (106.9) yapılan ortak canlı yayında değerlendirdi.

Çerkezköy 20.06.2017 19:30:00 0
Reform bazında değişikliğe ilk yorum Akay

SAĞANAK YAĞIŞ ENGEL OLDU

 

Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi önünde uygulamanın ilk gününü değerlendiren Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Tek yön uygulamasını önceden, mümkün olduğunca duyurmaya çalıştık. Dün, yılların alışkanlığının, değişikliğinin başlangıç günüydü. Atatürk Caddesi tamamını iniş, Öztrak Caddesi'nin tamamını çıkış, Uğur Mumcu'yu da ters çevirerek ve buna bağlı muhtelif yolları tek yöne çevirmek gibi çalışmanın ilk gününde, yoğun bir yağışla beraber bu karara geçmiş olduk. Sıkıntımız ters parklanmaların değiştirilmesi ve sağanak yağış oldu" dedi.

 

EMNİYET GÜÇLERİNDEN DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR

 

Gazeteci Şaban Kardeş ile birlikte tek yön uygulamasıyla değişikliğin yapıldığı cadde ve muhtelif yollar hakkında son durum değerlendirmesinde bulunan Başkan Akay, uygulamanın ilk gününde trafik polislerinin görev yapmamasının sebebini değerlendirdi. Kızılpınar ve Veliköy Mahallesi'nde görev yapan tüm zabıtaların ilçe merkezinde görevlendirildiğini aktaran Akay, "Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dağınıklığı ve yeniliği yaşadığımız ilk gününde emniyet güçlerimizden biraz daha yoğun desteğe ihtiyacımız vardı doğrusu" ifadelerini kullandı.

 

İNAN VE MAKASÇI SOKAK BAĞLANTI NOKTASI OLDU

 

Yıllarca aynı şekliyle akan trafiğin akış yönünde yapılan değişikliğe, vatandaşların adaptasyonunu değerlendiren Başkan Akay, "Alışkanlıklarımızı normale dönüştürdükten sonra sağlıklı bir akış sağlanacak. İlk günler olması hasebiyle bazı aksaklıklar yaşanacaktır" diye konuştu. Caddeler arası açılan bağlantı yollarını dile getiren Akay, "İnan Sokak, Atatürk Caddesi'nden Öztrak Caddesi'ne bağlantı yolu oldu" derken,  orta refüjdeki ağaçlandırmalar kalkacağı ifade edildi. Makasçı Sokak üzerinde yapılan tek yön çalışmasının sürdüğünü dile getiren aktaran Akay, İnan Sokak'ta bulunan üçgen alanın da kaldırılacağını ifade etti. Ayrıca İnan Sokak önünden sökülen 4 ağaç da Bağlık Mahalle evinin bulunduğu noktaya dikildi.

 

ATATÜRK CADDESİ'NDE 4 ÇIKIŞ NOKTASI BULUNUYOR

 

Makasçı Sokak ile İnan Sokak'ın bağlantı yolu olduğunu dile getiren Akay, Atatürk Caddesi'nden Öztrak Caddesi'ne geçiş için vatandaşların daire şeklinde kullanabilecekleri bir güzergah oluşturduklarını ifade etti. Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 3. çıkış noktasının sol şeritten ilerleyen sürücülerin Barbaros ve Güveniş Caddelerine çıkış yapabilmesi için yine aynı şekilde dairesel bir güzergah oluşturulduğunu ifade eden Akay, 4. çıkış noktasının ise Uğur Mumcu, Güveniş ve Barbaros Caddelerinden, Atatürk Caddesi'ne bağlananlar için Yapı Kredi Bankası'nın önünden bir yol açılacağını söyledi.

 

UKOME KARARIYLA BÜYÜK DEĞİŞİKLİK

 

Değişiklik sonrası yayalara yönelik olarak, yer boyamaları, ara yollardaki ok işaretleriyle sürücü ve yayaları uyarıcı işaretleri çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Akay, Kapaklı Çerkezköy arasında ulaşım sağlayan sarı minibüslerin de Atatürk Caddesi’ni kullandığını ifade etti. Ayrıca UKOME'den bugün çıkması beklenen karar ile Kale Birlik Çorlu Minibüsleri de Namık Kemal Bulvarı ve Hayri Batur Caddesi'nden dönerek şehir merkezine girmeden seyredecekler.

 

ALTI YOL KAVŞAĞI KALDIRILIYOR YERİNE YENİSİ YAPILACAK

 

Atatürk Anıtı etrafında ve Altı yol kavşağında düzenleme yapacaklarını kaydeden Akay, "Kasım ayı itibariyle meydandan altı yola kadar olan ağaçları kaldırıyoruz. Atatürk Anıtı'nda yapılacak projenin ince detay çalışmaları devam ediyor. Yukarıdan aşağıya inen araç buradan kavşak döner gibi dönmeden aşağıya rahatça iniş sağlayabilmiş olacak.  Öztrak Caddesi'ndeki akasyaları kaldırıyoruz. İki araç yan yana araç park edemeyecek. Bir kez daha ifade ediyorum emniyet güçlerimizden ciddi manada desteğe ihtiyacımız var. Bu uygulama devam ettiği sürece zabıta arkadaşlarımız göreve devam edecek. Hükümet Caddesi'ndeki alanı da açarak tek yöne göre düzenliyoruz. Altı yol Kavşağından yuvarlak kalkacak yeniden düzenlenecek. Altı yol Kavşağı tek yöne göre projelendirdi, ihaleye çıktı. Burada inşaat çalışması yapılacak yeniden düzenlenecek. Altı yol Kavşağında dalçık ihtiyacı doğacağını ifade eden Akay, Atatürk Viyadüğünün de ileride Çerkezköy'ün yükünü kaldıracak kapasitede olmadığını ifade etti.

 

DARALTMAK YERİNE GENİŞLETTİLER

 

Saat kulesinde yapılan genişletme çalışmasına değinen Akay, ‘’Güveniş Caddesinden gelen araç Barbaros Caddesi'ne gidemiyordu. Uğur Mumcu Caddesi de iniş istikametiydi. Şimdi ise Güveniş Caddesi'nden gelen araç iniş istiyorsa Atatürk Caddesi'nden inecek, dönmek istiyorsa Barbaros Caddesi'nden Namık Kemal Bulvarı'na ve Çorlu istikametine yol bulmuş olacak. Güveniş Caddesi Barbaros Caddesi'ne yöneldi ve Uğur Mumcu Caddesi ters dönmüş oldu’’ diye konuştu.

 

IŞIKLANDIRMA YAPILACAK

 

TEKPARK uygulamasına tekrar geçilmesiyle birlikte araçların paralel olarak park edileceğini ifade eden Akay, "Ağaçların kaldırılma döneminde belediye meydanından Altı yol Kavşağına kadar kaldırım genişlemeleri ve paralel park düzeni oluşturulacak. Atatürk Caddesi'nin ışıklandırılması projelerimiz arasında’’ dedi.

 

BİSİKLET KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ HEDEFLENİYOR

 

Örnek sokak uygulamalarında bisiklet kültürünü oturtmanın mümkün olduğunu ifade eden Akay, ‘’Vatandaşımıza bisiklete binmek için imkan açarsak bisiklet yolları çalışır hale gelecek. Tüm cadde ve sokaklarda bisiklet yollarını birbirine bağlayacağız. Pınarça ve Çorlu Deresi'nin kenarlarını da bisiklet yollarını oralara bağlayacağız. Kent Park projesi ile küçük sanayinin oradan başlayan bisiklet yolunu, Adnan Kahveci, oradan da Fatih Caddesi'ne kadar gidecek olan alanda bisiklet yollarıyla ağ gibi birbirine bağlamayı düşünüyoruz’’ şeklinde ifade etti.

 

İŞLEVSEL OTOPARK YAPILMALI

 

İlçede yaşanan otopark sıkıntısına değinen Akay, "Kapalı otoparkın doluluk oranı yüzde 40 ila 45 arasında. Yapılmış olan yatırım var olan şekliyle devam edecek. Yeni yapılacak otoparklardan birisi Şelale Park'ın olduğu alana yapılacakken diğeri ise AK Bank'ın arkasında bulunan alana katlı otopark yapılması olacak’’ diye belirtti.

 

PEKİ YA İLÇENİN SİMGESİ NE OLACAK?

 

Namık Kemal Bulvarı'nda bulunan havuzlu kavşağın kaldırılacağını dile getiren Akay, işçilerin sabah ve gece iş saatleri sonrası dönüşlerinde aydınlatma sorunlarına çözüm getirileceğini kaydederek, kaldırılacak havuz yerine Çerkezköy'ü simgeleyecek bir çalışmanın yerleştirileceğinin sinyalini verdi.

 

ISLAH ÇALIŞMASI TAM GAZ SÜRÜYOR

 

Aksu Köprüsü hattında 3 kilometrelik alanda yapılan dere ıslah çalışmasına değinen Akay, "5 buçuk milyon TL'lik Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla ortaya konan bir çalışma. Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde oluşan kokunun önüne geçilmesi amacıyla yapılıyor’’ dedi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10