Esnaf adına Başkan Bozdağ'a teşekkür belgesi

Tekirdağ Gelir İdaresi Grup Müdürü İbrahim Koç, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ'ı makamında ziyaret ederek katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür yazısı takdim

Çerkezköy 21.06.2017 20:23:00 0
Esnaf adına Başkan Bozdağ

DİĞER BÖLGELERE GÖRE İYİ DURUMDAYIZ

 

Tekirdağ Gelir İdaresi Grup Müdürü İbrahim Koç ile kurum çalışanları Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bozdağ, esnaf olarak ufak tefek sıkıntılar olsa da Çerkezköy’ün iyi durumda olduğunu ifade ederek, “Çevre ilçelere göre iyi durumdayız. Hafta da bir Tekirdağ’a toplantıya gidiyorum ve diğer bölgelere bakarak çok iyi durumdayız. Hiçbir şey olmasa memur işçi maaş alıyor ve bir hareketlilik oluyor” dedi.

 

ALİ BOZDAĞ’A TEŞEKKÜR BELGESİ TAKDİM EDİLDİ

 

Tekirdağ Gelir İdaresi Grup Müdürü İbrahim Koç, katkı ve desteklerinden dolayı Esnaf Odası Başkanı Ali Bozdağ’a teşekkür ederek, Gelir Dairesi Başkanı adına kendisine teşekkür yazısı takdim etti. Koç ayrıca esnaf odasının 7020 yasasıyla birlikte katkı ve desteklerini beklediklerini ifade etti.

 

TANITIM FAALİYETLERİ BAŞLADI

 

7020 sayılı yasa hakkında bilgilendirmede bulunan Ali Bozdağ, “7020 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile bazı kanunlarda ve bir kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına dair kanun 27 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni yapılandırma kanunuyla vatandaşlarımızın kamuya olan borç yükü azalacak, borçlar taksitler halinde ödenebilecektir. Toplumun her kesimine hitap eden kanunu vatandaşlarımıza anlatmak, azami seviyede yararlanılmasını sağlamak amacıyla gerekli tanıtım faaliyetleri başlamıştır” diye konuştu.

 

FAALİYETLERİNİ DAHA KOLAY YÜRÜTEBİLECEKLER

 

Yeni yapılandırma kanunu ile kesinleşmiş borçlara ödeme kolaylığının getirildiğini sözlerine ekleyen Bozdağ, “Vatandaşlarımız yeni yapılandırma kanunu sayesinde geçmiş borçlarını taksitler halinde ödeyerek ekonomik faaliyetlerini daha kolay yürütebilecek. 31 Mart 2017 tarihinden öncesine ilişkin gelir vergisi, kurumlar vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, KDV, ÖTV gibi tüm vergiler bu kanuna göre ödenebilecek. Ancak önceki yapılandırma yasası olan 6736 sayılı kanun hükümlerine göre yapılandırılmış borçlar yeni yapılandırma kanunu kapsamında alınmamıştır” dedi.

 

30 HAZİRAN TARİHİNE KADAR BAŞVURMALARI ŞART

 

Ali Bozdağ konuşmasının sonunda ise, “Önceki yasa çerçevesinde borcunu yapılandıran vatandaşlarımızın, 1 Temmuz 2016 – 31 Mart 2017 zaman aralığında borçları oluşmuş ise bu borçları için yeni yapılandırma kanunundan yararlanabilecekler. Ayrıca, çok sayıda vatandaşımızı ilgilendiren trafik, nüfus, seçim, askerlik para cezaları, karayollarından usulsüz geçişler nedeniyle kesilen cezalar da kanun kapsamında yapılandırılabilecek. YURT-KUR üzerinden öğrenim kredisi alan öğrencilerin kuruma olan öğrenim ve katkı kredisi borçları ile ecrimisil borçları da bu kanuna göre yapılandırılarak ödenebilecek. Yeni yapılandırma kanunu olan 7020 sayılı kanun hükümlerinden yararlanmak isteyen borçluların, 30 Haziran 2017 tarihine kadar ilgili vergi dairesine başvurmaları şart” ifadelerine yer verdi. 

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10