Mandalı: Devlet yatırımlarından faydalanmak istiyoruz"

Kapaklı Belediyesi Ramazan ayı boyunca mahallelerde düzenlediği iftar yemeği ve Ramazan eğlencelerini Kadir gecesinde Pınarça mahallesinde sürdürdü.

Kapaklı 22.06.2017 18:03:00 0
Mandalı: Devlet yatırımlarından faydalanmak istiyoruz

 İftar programında konuşma gerçekleştiren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı ilçesi olarak devlet yatırımlarından faydalanmak istediklerini kaydetti. Mandalı “Devlet yatırımlarının 105 bin nüfuslu Kapaklı’ya yapılmasını istiyoruz. Halkımız Kapaklı’ya Vergi Dairesinin ve modern bir Devlet Hastanesinin gelmesini istiyor” dedi.

 

MASALARI TEK TEK DOLAŞTI

 

Mahalle sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar yemeğinde edilen duaların ardından oruçlar açıldı. İftar programına katılan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, sofraları tek tek dolaşarak mahalle sakinlerinin Mübarek Kadir gecelerini kutladı. Başkan Mandalı İftar yemeği sonrası yaptığı konuşmasında şunları ifade etti; ''Çok değerli Pınarçalı hemşerilerim öncelikle bin aydan daha hayırlı olan bu Mübarek Kadir gecesi akşamında iftar sofralarınızı bizlerle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği bu mukaddes gecenin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Allah'tan temenni ediyorum. Kadir Gecemiz Mübarek olsun” diye konuştu.

 

“KAPALI SALON KAZANDIRACAĞIZ”

 

Mahalle iftarlarında vatandaşlarla bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını kaydeden Mandalı “Artık tüm mahallelerimiz bir bütün oldu. Pınarça mahallemizde imar uygulamaları ile yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Bununla ilgili de gerekli girişimlerimizi yaptık ve konuyu yakından takip ediyoruz. İnşallah o konuyu da en kısa zamanda çözüme kavuşturacağız. Pınarça Mahallemizde kapalı bir salonumuz bulunmuyor. Projesini hazırladık, çok fonksiyonlu Kapalı salonumuzu mahallemize kazandıracağız. Salonumuzda düğünlerimizi yapabileceğimiz gibi basketbol, voleybol gibi sportif faaliyetlerinde olacağı modern bir salon inşa edeceğiz” dedi.

 

“VERGİ DAİRESİ İSTİYORUZ”

 

Mandalı “Biliyorsunuz artık adımız ilçe, fakat daha devletimizin birçok kurumu ilçemize yer almadı. Benim vatandaşım artık Vergi dairesine Çerkezköy'e gitmek istemiyor. Devletimizin yatırımlarını da artık nüfusu 105 bin olan ilçemize Vergi Dairesinin gelmesini istiyoruz. Şehrimize modern bir Devlet Hastanesi de istiyoruz. Kapaklımız her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Ayrıca ilk özel hastanemizin temelini de geçtiğimiz günlerde attık. Hastanemizde inşallah 2018 yılının sonuna kadar tamamlanarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Kapaklımıza şimdiden hayırlı olsun. Biz Kapaklı Belediyesi olarak şehrimize yatırım yapacak olan tüm iş adamlarımıza ve kurumlarımıza sonuna kadar destek vermeye hazırız. Büyükşehir yasası ile birlikte bazı yetkiler bizden alındı ve gelirlerimiz de azaldı. İlçe olduk ama maddi açıdan eski gücümüz yok. Ama her şeye rağmen Kapaklımıza hizmetin en iyisini yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bazı projelerimiz bitti, bunların da ihalesini yapacak olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize gönderdik. İnşallah en kısa sürede ihale süreçleri de başlayarak birçok projeyi de Kapaklı'ımıza kazandırmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

 

GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

 

Açılan iftarın ardından Pınarça Mahallesi halkına Ramazan gecelerinin yaşatılması amacıyla ‘Ramazan Eğlencesi’ gerçekleştirilirken etkinlikte Hacivat - Karagöz, Orta oyunu, Aşuk ile Maşuk gösterileri, Palyaço oyunları, Tek tekerlekli bisiklet, Animasyon Gösterileri, yarışmalar ve sihirbaz gösterileri çocuklara unutulmaz bir gösteri sundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10