Küçükyaylalılar şenlikte buluştu

Kapaklı'da ikamet eden Vize ilçesi Küçükyayla köyü sakinlerinin kurduğu Trakya Küçükyaylalılar Derneği Kültür Sosyal ve Dayanışma Derneği Ramazan nedeniyle erteledikleri 4. Geleneksel Bahar Ş

Kapaklı 29.06.2017 20:01:00 0
Küçükyaylalılar şenlikte buluştu

Şenliğe gelen davetlileri dernek başkanı Selami Tetik, dernek yönetimi ile birlikte karşıladı. Selami Tetik ve dernek yönetimi, şölen boyunca davetlilerle yakından ilgilendiler. Şölene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı’da katıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Küçükyaylalılar Derneği’nin 4. Geleneksel Bahar Şenliği, dostluk, dayanışma, yardımlaşma, kaynaşma ve bayramlaşma gününe Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve Yönetim Kurulu, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin ve Yönetim Kurulu, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcısı Av. Ercan Üçel, Ak Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Akın Yılmaz, CHP Vize İlçe Başkanı  Ercan Özalp ve Yönetim  Kurulu, Balkaya Muhtarı İrfan Erdem, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi  Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Koop. Başkanı Hasan Dükkanlı, Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yarbasan, Avcılar Belediyesi Meclis Üyesi ve Avcılar RUBAKAD Dernek Başkanı Gülten Yarbasan  ve Yönetim Kuruluna, Kömürköylüler Derneği Başkanı Seyfi Özgerçek ve Yönetim Kurulu, Uzunköprü-Meriçliler Dernek Başkanı Hakan Tunca ve Yönetim Kuruluna, Çövenlililer Derneği Başkanı Ümit Çavdan ve Yönetim Kurulu, Ordulular Derneği Başkan Yardımcısı Turgay Bozkurt, Yürüyen Ayaklar Seyahat Blogu Başkanı Uğur Şimşekkaya  ve ekibi, Hoca Halil Yurtsever olmak üzere çok sayıda davetli ile Küçükyayla halkı katıldı. Şölende konuşan Dernek Başkanı Selami Tetik Küçükyaylalılar olarak kendilerini bu mutlu günlerinde yalnız bırakmayan ve yanlarında olan tüm davetlilere teşekkür etti. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’e ve Belediye Başkanı irfan Mandalı’ya her zaman kendilerine olan desteğinden dolayısıyla da ayrıca teşekkür etti.

 

TETİK KENDİ ŞİİRİNİ OKUDU

 

Şenlikte bir konuşma gerçekleştiren Selami Tetik kendi yazdığı bir şiirini de davetlilerle paylaştı. Tetik; ‘’Değerli Dostlarım; Kendi duygularımı yansıtmaya çalıştığım, ancak dinlediğinizde eminim sizlerin de duygularınıza tercümanlık yaptığımı göreceğinize inandığım kendi yazdığım bu şiirimle başlamak istiyorum. Bizler çocukluğumuzda Babalarımızın, Annelerimizin, Dedelerimizin ve Ninelerimizin; Yardımlaşmaya – Dayanışmaya – Komşuluk İlişkilerine ve Paylaşıma ne kadar önem verdiklerini daha dün gibi hatırlıyoruz. Onlarla ne kadar gurur duyduğumu kelimeler ile anlatmam mümkün değil. Bugün aramızda olmayıp ebediyete göçenlerin Allah mekanlarını Cennet eder inşallah, hayatta olup da bizlere yol göstermeye devam edenlerin ise ellerinden öpüyorum’’ dedi.

 

KATKI SAĞLAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

 

Konuşmasını sonlandırırken şenliğe katkı sağlayanlara teşekkürlerini sunan Tetik, şöyle devam etti. ‘’Değerli Dostlarım 4.ncüsünü düzenlemiş olduğumuz bu Bahar Şenliğimize bu yıl katkı sağlayanların sayısı geçen iki döneme göre epey arttı. Tek tek hepsinin isimlerini saymama gerek yok sanırım. Zaten liste halinde panomuzda belirttik. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Kendilerine ulaştığımızda bu organizasyon hakkında bilgilendirip bu etkinliğimiz için yardım talep ettiğimizde elimizi boş çevirmeyip önemli katkılarda bulunan tüm kardeşlerimi, dostlarımı Yönetim Kurulu arkadaşlarım adına kutluyorum haklarını helal etmelerini istiyorum’’ diye konuştu.

 

ŞÖLENDE ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

 

Trakya Küçükyaylalılar Derneği’nin 4. Geleneksel Bahar Şenliği’ne katılan davetliler, canlı müzik eşliğinde doyasıya eğlendiler. Onların mutlu günlerine ortak olan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan da Küçükyayla halkı ile birlikte halaylar çekti ve Trakya havaları oynadılar. Canlı müzik eşliğinde oynanan oyunların ardından halat yarışı, ağızda kaşıkla yumurta taşıma yarışı, çuval yarışı, sandalye kapma yarışı gibi çeşitli oyunlar oynandı ve kazananlara ödüller verildi.

 

KÜÇÜKYAYLA KÖYÜNE VE ŞENLİĞE KATKI SAĞLAYANLARA PLAKET VERİLDİ 

 

Dernek Başkanı Selami Tetik Küçükyayla köyüne katkı sağlayanlar ile geleneksel bahar şenliğine katkı ve destek sağlayanlara plaket verdi. Plaket şu isim ve kuruluşlara verildi. Çetin Group sahipleri Seval-Ahmet Çetin, Yücel Makine sahibi Yücel Atakan Çetin, (Çemobsan), Bayram Kızılaslan, (Enesler Örme), Okan Çelik, Özkan Fincan, Tuncay Salar, (Baykemi Kimya), Necat Kumbanç (Vize Şöförler ve Esnaflar Odası), Ufuk Tetik, (Çetin Group Bölge Direktörü), Rahmi Çaldıran, (Mali Müşavir), İlkay Duran, Recep Kaymak, Gökmen BAartan, (Saray Kokoreç), Harun Can, (Can Kırtasiye), Yasin Durak, Erdi Kılıçarslan, (Erdi Emlak), Dr. Ali Osman Akdemir, Hakan Memiş, Yavuz Çilek, Mehmet Gümüş, Ali Eriş, Sadık Tatlıyüz, Emre Kıyak, (KYK Mühendislik), Ahmet Köroğlu, (Köroğlu Emlak), Erkan Çelik, Erkan Ahmetoğlu, (ART REKLAM), Yalçın Tetik, Mustafa Üstün, (RAY SİGORTA), Ahmet Memiş, Sadber Tetik, Selahattin Uzun (Uzunlar Ticaret), Nazmi Toy (Köy Korucusu). Plaket takdimi Sonunda Sahne alan Ses sanatçıları Sabriye Sayın ve Arif Şentürk okudukları şarkı ve türküler ile şölene katılanları coşturdular.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10