As'tan uyarı: Hız limitini aşmayın!

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol anlaşması ile 2 Temmuz

Çerkezköy 2.07.2017 19:16:00 0
As

GİŞELERE GİRİŞ VE ÇIKIŞ SÜRELERİ ÜZERİNDEN HIZ ORTALAMASI HESAPLANACAK

 

Mustafa AS gazetemize konu ile ilgili şu açıklamada bulundu. As: “Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bir süre önce imzaladığı protokole göre, otoyollardaki gişe giriş ve çıkış süreleri üzerinden, araçlarda ortalama hız hesaplaması 2 Temmuz Pazar günü itibariyle uygulamaya başlanılmıştır. Bu nedenle tüm sürücülerimiz bunu dikkate almalarını önemle belirtmek istiyorum. Araçların otoyollarda bulunan gişelere giriş ve çıkış süreleri üzerinden ortalama hızları hesaplanarak, hız limitlerini aşan sürücülere cezai işlem uygulaması başladı. bu nedenle hız ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulaması da başladı’’ dedi.

 

2 TEMMUZ İTİBARİ İLE UYGULAMAYA BAŞLANDI

 

As sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Edindiğimiz bilgilere göre araçların, otoyollardaki giriş ve çıkış esnasında yaptıkları HGS/OGS noktaları arasında kat etmiş oldukları mesafe ve süre bilgilerinden ortalama hızları tespit edilmeye başlanılmış bulunmaktadır. Örneğin iki buçuk ya da üç saatlik yolu daha kısa süre içinde kat eden sürücüler hız sınırını aşmış sayılacak ve para cezası ile cezalandırılacaklardır. Bu uygulama dediğim gibi 2 Temmuz Pazar günü itibariyle başlamış bulunuyor. Bu konuda belirtilen yönetmenlikte, otoyollarda giriş ve çıkış süreleri belirtilmiş ve süreyi aşan sürücüler, kat ettikleri süreyi aşma durumlarına göre, 154.00 TL ile 427.00TL’lik bir para cezası ödemek zorunda kalacaklar. Bu uygulamanın esas amacı ülkemizdeki trafik kazalarının önüne geçmek ve yolcuların daha güvenli yolculuk yapmaları içindir’’ şeklinde konuştu.

 

YENİ SİSTEMİN UYGULANDIĞI ŞEHİRLER

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa As yeni sistemin şimdilik bazı otoyollarında uygulamaya konulacağını belirterek; ‘’Bu uygulamaya konulan yeni sistem ile Ankara-İstanbul, İstanbul-Edirne, İzmir-Aydın, Niğde-Şanlıurfa, Adana-Mersin ve Adana-Şanlıurfa otoyollarında başlamış bulunuyor. Bu nedenle bölgemizdeki tüm sürücüler ve odamız üyelerinin bu konuda çok dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum. Tüm sürücülerimiz bu konuda gereken hassasiyeti göstersin ve cezai işleme maruz kalmasın. Tüm sürücülerimize her zaman kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki kaza geliyorum demez. Her zaman trafik kurallarına uyalım ve uymayanları da uyaralım. Özellikle de bu otoyollarda konulan bu uygulamaya hassasiyet gösterelim” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10