B/S/H'dan Dünya Şampiyonluğuna

Çerkezköy'de B/S/H fabrikasında çalışan 23 yaşındaki milli sporcu Yasin Süzen, Bulgaristan'ın Stara Zagora kentinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 met

Çerkezköy 2.07.2017 19:19:00 0
B/S/H

Çerkezköy’de B/S/H fabrikasında bir işçi olarak çalışan milli sporcu Yasin Süzen dünya rekoru kırdı. Haftada sadece bir gün antrenman yapma imkanına sahip olan ve şampiyonalardan 40 gün önce sakatlık geçirmesine rağmen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda birinci gelerek altın madalya kazanan milli sporcu Yasin Süzen, şimdilerde 18-30 Temmuz tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’na hazırlanıyor.

 

‘’BAŞARI ENGEL TANIMIYOR’’

 

Çok çalışmanın beraberinde başarı da getirdiğine değinen milli sporcu Yasin Süzen, “Eğer kendinize bir hedef koyar ve gerçekten başaracağınıza inanıyorsanız, başarı engel tanımaz. 110 metre engellide dünya rekoru kırdığım için mutluyum. Ama hedefime henüz ulaşamadım. Şimdi sıra Olimpiyatlarda. Olimpiyatlar bence bir sporcu için zirve noktası. Ve benim hedeflerimde önceliğim olimpiyatlarda altın madalya kazanarak, hem kendim hem de ülkem için bir başarı elde etmek. Deaflympics 2017 ile bu zirve heyecanını yaşayacak olmaktan mutluyum. Başarılı olacağıma inanıyorum çünkü çok çalışıyorum. Hayalimi gerçekleştirmek için tüm gücümle altın madalyaya koşacağım” diye konuştu.

 

KILIÇ’TAN TEBRİK GECİKMEDİ

 

Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 400 metrede 48.24'lük derecesiyle birinci gelerek, altın madalya kazanan milli sporcu Yasin Süzen’e Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’tan tebrik gecikmedi. Şampiyonaların sonuçlanmasının akabininde tebrik mesajı yollayan Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi; “Son yıllarda gerek Bakanlığımızın katkıları gerekse sporcularımızın azimli çalışma programları doğrultusunda sporun hemen her alanında elde edilen başarılarda bir artışa tanıklık ediyoruz. Bulgaristan’ın Stara Zagora kentinde düzenlenen Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda da hepimizi gururlandıran bir başarı elde edildi. Milli sporcumuz Yasin Süzen, güçlü rakiplerini geride bırakarak erkekler 400 metrede altın madalyanın sahibi oldu. Göstermiş olduğu üstün çabayla engelleri aşan ve elde ettiği başarı ile ülkemizi ve milletimizi sevince boğan milli atletimiz Yasin Süzen'i yürekten kutluyor, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. Milli sporcumuz Yasin’in gelecek organizasyonlarda da şampiyon olarak ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine gönülden inanıyorum’’ dedi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10