Encümenler yaptığınız işleri denetleyin

Çerkezköy Belediye Meclisi, Temmuz ayı birinci oturumunu dün gerçekleştirdi. Şehir dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın katılmadığı toplantının dilek ve temenniler k?

Çerkezköy 4.07.2017 20:43:00 0
Encümenler yaptığınız işleri denetleyin

Aylardır tamamlanamayan meclis toplantı salonu nedeniyle belediyeyi eleştiren AK Partili Meclis üyesi Remzi Garip; “Tarihe seyyar meclis olarak adımız geçecek” diye konuştu. Örnek Sokak projesi kapsamında yapılan Butçular Sokak ve Özcan Sokak’ta parke taşları ve kaldırımların çöktüğünü iddia eden AK Partili Dilaver Burak ise, “Encümenler yaptığınız işleri denetleyin. Çerkezköy Belediyesinin üç tane encümeni var. Bir kere çıkıp sokakları gezdiniz mi? Başkan Vahap Akay’ın bu çalışmalarda tek başına bırakıldığını düşünüyorum. Encümenin bu işe el atmasını ve sadece memurlara bu işi bırakmamasını istiyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN AKAY KATILMADI

 

Çerkezköy Belediyesi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk oturumu dün saat 15.00'da Çerkezköy Kent Konseyi konferans salonunda gerçekleştirildi. Meclise Şehir dışında olan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın yerine Meclis Başkan Vekili Ayfer Dönmez başkanlık etti. Gündemin ilk maddesinde ise Belediyede dolu bulunan mevcut 4 adet kadroda değişikliği yapılması müzekkeresi görüşülürken, ilgili gündem maddesi okunduğu şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

 

İMAR VE BAYINDIRLIK KOMİSYONUNA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin ikinci maddesinde ise ilçe merkezi sınırları içersinde muhtelif parsellerdeki belediye hisselerinin satışı ile İstasyon Mahallesi 1577 ada 3 parselin plan değişikliğine ilişkin kurum raporu müzakeresi, oy birliği ile İmar ve Bayındırlık komisyonuna havale edildi. Gündemin son maddesi olan İstasyon Mahallesi 1590 ada 3 parsel, 1591 ada 3 ve 6 parsele ait 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği dilekçesi de oy birliği ile İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

 

AK PARTİLİ ÜYELERDEN ÖNERGE

 

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından AK parti Grubu adına Meclise bir önerge verilerek, 1 Nisan 2014 tarihinden itibaren Çerkezköy Belediyesi tarafından ne kadar hisse ve arsa satışı yapıldığı ve bunlardan ne kadar gelir elde edildiğinin yazılı olarak bir sonraki Meclis toplantısında cevaplandırılması istendi.

 

“TARİHE ADIMIZ SEYYAR MECLİS OLARAK GEÇECEK”

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Remzi Garip, “Konuşmama öz eleştiri ile başlıyorum. 3.5 yıldır görev yapan meclis üyeleri çok az konuşan, az söz alan, neredeyse mecliste elimizi kaldırmaya gelen bir gurubuz. Aramızda bulunan 2, 3 meclis üyesi bugüne kadar söz almamıştır. Daha fazla eleştiri ve çok daha fazla konuşarak meclise katkı sağlamamız gerekiyor. Çerkezköy Belediyesi’nin yaptığı planlı ve plansız çalışmaları eleştirmek istiyoruz. Yaptıklarınız, uyguladıklarınızda öngörü ve planlama yok. Bu plansızlığın bir sürü mağdurları var. En önemlisi ise bizleriz. Çünkü aylardır Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasında, Kızılpınar Kültür Merkezi’nde ve Çerkezköy Kent Konseyi’nde meclis toplantıları yapıyoruz. Normalde üç ayda tamamlanacak bu meclis salonunun tamamlanamamasından son derece rahatsızız. Tarihe de seyyar meclis olarak adımız geçecek. Buranın bitirilmesini ve bir an önce yerimize kavuşmamızı talep ediyorum. İlk aldığım bilgilere göre, Mayıs sonu dendi ama bu kadar zamanda binalar inşa ediliyor. Aldığımız duyumlara göre, yapılan yerlerde rutubet görülmüş. Bununla ilgili endişelerimiz var ve şimdiden bu konuyla ilgili tedbir alınması gerekiyor” dedi.

 

“GÜMRÜK VE BELEDİYE İLE RESTLEŞME GÖRÜYORUM”

 

Garip, “Çerkezköy’de TIR Parkı olarak kullanılan gümrüğün yanındaki otoparka belediyenin yapacağı yatırımdan dolayı TIR’lar kaldırılacaktı. Kaldırılmadan önce TIR’lara yer gösterilmesi gerekiyordu. Orada çok sayıda mağdur var. Çerkezköy Türkiye’nin en büyük ilk üçteki OSB’ler arasında yer alıyor ve Uluslar arası yerleşim bölgesiyiz. İlçemize yüzlerce TIR geliyor. Yol üzerine diziliyorlar, polisle kovalamaca oynuyorlar. Burada eksiklik var diye düşünüyorum. Kısaca burada Gümrük ve Belediye arasında restleşme görüyorum. Bunun mağduru ise bizim insanlarımızdır” diye konuştu.

 

“VATANDAŞLAR RAHATSIZ”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin ‘Örnek sokak’ projesi kapsamında Butçular Sokak’ta yaptığı düzenlemelere değinen Garip, “Butçular Sokağa yenileme yapıyorsunuz. Oradaki parsellerin hepsi bahçe nizamdır. Beş metre çekme mesafeleri vardı. Bu insanların çekme mesafeleri kaldırıldı ve yola dahil edildi. Bunu yapmadan önce, orada 18 madde uygulama planı yapıldı. Vatandaşın 1 dekar yeri varsa ona 600 metrekare yer bırakılmış. Vatandaşın 75 metrekarelik yerinin alıkoyulduğu iddia ediliyor. O mevkide teyzem oturuyor. Onlarda bu uygulamadan dolayı çok mağdurlar. Kendisine ait 80 metrekare yere alıkonulmuş. Onlara da para ödendiğini duymadım. Bu konuyla ilgili sizlerden cevap istiyorum” dedi.

 

“GÜMRÜK YERİNİ BEĞENMEDİ”

 

Remzi Garip’in sözleri üzerine konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyesi Nedim Yılancı, “TIR parkı ile konuşmak istiyorum. Belediyenin mülkiyetinde bir alandır. Belediye orada tesis yapmak istiyor. Onunla ilgili de Çerkezköy Gümrüğü’ne yer gösterildi. Fakat uzak diye kabul etmediler. Belediyenin gümrüğe yer gösterme gibi yasal sorumluluğu da yok. Ona rağmen Veliköy’de bir yer gösterildi. O arkadaşlar taşınmak istedi. Daha iyi alternatif yer biliyorsanız görüyorsanız orayı yapalım. Çerkezköy alan olarak çok kısıtlı bir yer. Geçmiş belediyeler mevcut alanları satmışlar. Dolayısıyla da bu konuda devletin asıl kurumu olan bakanlık nezdinde, sizler de girişimlerde bulunabilirsiniz. Daha uygun hazine yerleri bulunabilir. Bu konuda Çerkezköy Belediyesi’nin direkt sorumluluğu yoktur. Belediyeyi suçlamayı doğru bulmuyorum” açıklamasında bulundu.

 

“SULAR AKIP DURUYOR”

 

Çerkezköy Belediyesi’nin çalışmalarını eleştiren AK Partili Meclis üyesi Ayhan Çitil, “Örnek Sokak projesi kapsamında çalışmalar ve asfaltlar yapıldı. Alt yapının olmaması nedeniyle Butçular Sokak ve İşlek Sokak’ta kanalizasyon nedeniyle sular akıyor. Ben bunları uyarmama rağmen, sular hala akıyor. Meclisten sonra gidip o sokağı görebilirsiniz” dedi.

 

“YAZIKTIR GÜNAHTIR”

 

‘Örnek Sokak’ projesi kapsamında çalışmaların devam ettiği Butçular Sokak’ta yapılan parke taşları ve kaldırımların çoğunun çöktüğünü kaydeden AK Partili Belediye Meclis üyesi Dilaver Burak “İnşaat halinde iken bile hepsinin çöktüğünü görüyoruz. Burada encümenlere büyük iş düşüyor. Encümenler yaptığınız işleri denetleyin. Kızılpınar’ı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yapıyorsa bile gidin denetleyin. Adamlar yolu yapıyor, yarım saat sonra yol çöküyor. Çerkezköy’de sokaklara asfalt yapıyoruz hepsi çöküyor. Çerkezköy Belediyesi’nin üç tane encümeni var. Bir kere çıkıp sokakları gezdiniz mi? Şahsen üzülüyorum. Bu kul hakkıdır. 80 milyon insanın hakkı vardır. Biten Özcan Sokak’a gidin bakın ve komple çökmüştür. Buradan çıktıktan sonra hep birlikte Özcan Sokak’a gidelim görelim. Görmemek için kör olmamız gerekiyor. Yazıktır, günahtır. Bu Çerkezköy halkına mal olmuş bir yerdir. Bu işin zeminin sağlam olması gerekiyor ve denetlenmesi gerekiyor” diye konuştu.

 

“ÇIKSINLAR GEZİP DOLAŞSINLAR”

 

Dilaver Burak’ın eleştirilerine cevap veren CHP Meclis üyesi Uğur Erem, “O arkadaşlar denetim yapmadıysa, gözünden kaçtıysa, yürütme organı olarak buna müdahale ederiz. Başkan Vahap Akay’ın bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyorsunuz” diye konuştu. Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın bu işi tek başına takip ettiğini kaydeden Dilaver Burak, “Başkanın da hassas olduğunu biliyorum. Başkanın bu çalışmalarda tek başına bırakıldığını düşünüyorum. Encümenin bu işe el atmasını ve sadece memurlara bu işi bırakmamasını istiyorum. Çıksınlar gezip dolaşsınlar” dedi.

 

“PARA ÖDÜYORUZ YİNE SOKAĞA PARK EDİYORUZ”

 

Çerkezköy’de otopark sorununa da değinen AK Partili Burak “Çerkezköy’de otopark yapılacak ve halen yapılmadı. Kendim inşaat işi ile uğraşıyorum. İnşaat yaparken her bir daire için 3 bin 470 TL otopark harcı yatırıyorum. Ödüyorum ama otoparkım yok. Bununla ilgili girişim yapılması gerekiyor. Para veriyoruz, otoparkımız yok, yine sokağa park ediyoruz” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10