Kurtuluşun 104'üncü yıldönümü törenle kutlanacak

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ'ın Bulgar işgalinden kurtuluşunun 104'üncü yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor. 13 Temmuz Perşembe günü, sahildeki Atatürk Anıtı'na çel

Süleymanpaşa 6.07.2017 19:04:00 0
Kurtuluşun 104

ATATÜRK ANITINA ÇELENK KONULACAK

 

Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ’ın Bulgar işgalinden kurtuluşunun 104’üncü yıldönümünde anma töreni düzenleyecek. Anma töreni kapsamında saat 10.00’da sahilde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konularak Anıt Pano açılışı gerçekleştirilecek.

 

USTA İSİMLER KURTULUŞU ANLATACAK

 

Sahildeki törenin ardından Tekirdağ Belediye İş Merkezi’nin en üst katındaki Büyükşehir Kent Konseyi binasında Tekirdağ’ın Bulgar işgalinden kurtuluşu ile ilgili bir panel düzenlenecek. Panelde Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Nuran Koltuk, Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Mehmet Ali Işıkgör ve duayen Gazeteci ve Araştırmacı Yazar Şerif Baysalan birer sunum yapacaklar.

 

EŞKİNAT: “TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUM”

 

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Balkan Savaşları sırasında düşman tarafından işgal edilen toprakların 13 Temmuz 1913’te geri alındığını ifade ederek, “Tekirdağ’ın düşmanla çarpışarak bağımsızlığını elde ettiği 13 Temmuz tarihi, hak ettiği ilgiyi görmeye başladı. Şehrimizin tarihini daha iyi öğrenme imkanı olarak bu tarihi önemsiyorum ve bu yıldan itibaren belediye olarak her yıl 13 Temmuz’u bir kurtuluş günü olarak kutlayacağımızı belirtmek istiyorum. Tüm halkımızı kutlama törenimizde ve panelimizde görmeyi arzu ediyoruz,” diye konuştu.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10