''Kaldırım işgalleri Çerkezköy'e yakışmıyor''

Çerkezköy'lüler, her geçen gün ana caddelerde bazı işyerlerinin, yaya kaldırımlarını devamlı işgal etmelerinden şikayeti olduklarını belirttiler. Belediye zabıta ekiplerinin artık bu duruma bir çÃ

Çerkezköy 6.07.2017 19:09:00 0

YAKIN İLÇELERDEKİ UYGULAMALAR ÇERKEZKÖY’E ÖRNEK OLMALI

 

Vatandaşlar, yakın ilçelerde kaldırım işgali yapan esnaflarla sıkı bir mücadele verildiğini ve kaldırım işgali yapan işyerlerine gerekli yasal işlemlerin yapıldığını belirterek, Çerkezköy’de böyle bir çalışmanın olmamasından üzüntü duyduklarını söylediler. Vatandaşlar; “Kaldırım işgali yapanlar önce uyarılmalı. Uyarıyı dikkate almayanlara yasal işlem uygulanmalıdır. Gerekiyorsa kapatma cezası da versinler ki bir daha kaldırım işgali yapılamayacağını bilsinler. Bu kaldırım işgalleri sanayi kenti olan ilçemize hiç yakışmıyor. Her gün maruz kaldığımız görüntüler, ilçemizi geri kalmış ücra köşedeki bir yerleşim yerine çeviriyor. Artık bunlara göz yumulmasın ve gereken yasal işlem ne ise yapılarak, bu duruma acilen son verilsin” dediler.

 

BELEDİYENİN BU KONUDA GEREKENİ YAPMASI BEKLENİYOR

 

Vatandaşlar, sanayi kenti olan Çerkezköy’ün ülkemizin gelişimi açısından çok önemli bir kent olduğunu belirterek, hızla gelişen şehrimizde kaldırım işgali sona ermeli dediler. Vatandaşlar, ‘’Sokakta yürüyen herhangi bir insan kaldırımda yürümek yerine yolun ortasına çıkmak zorunda mı? Belediyemizin bize verdiği, bize alan açtığı kaldırımları yol üzerinde dükkanı olan esnaflar bizim hareket alanımızı daraltarak, rahat geçiş yapmamızı engelliyor. Gündüz sokağa çıkan her insan bu manzarayla karşılaşıyor. Kaldırımın ortasına masa kuranlar, dükkandaki eşyalarını kaldırıma çıkaranlar yüzünden adam akıllı hareket edemiyoruz. Ve ana yoldan caddeden yürümek zorunda kalıyoruz. Bu sebepten ötürü kazalar da artıyor. Hareket alanımız kalmadı. Bu işgal çevre ilçelerden örnek alınarak sona erdirilmeli’’ diyerek tepkilerini ortaya koydular.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10