Ünal:Bu yıl daha yüksek rekolte bekliyoruz

S.S. 972 Sayılı Çerkezköy yağlı Tohumlar tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal bu yıl ayçiçeğinde önceki yıllara oranla daha yüksek rekolte beklediklerini söyledi.

Çerkezköy 10.07.2017 20:27:00 0
Ünal:Bu yıl daha yüksek rekolte bekliyoruz

YÜKSEK REKOLTE BEKLENTİMİZ VAR

 

Başkan Nafis Ünal: “ Trakya bölgesinin genelinde olduğu gibi Çerkezköy ve Kapaklı’da hava koşullarının iyi gitmesi ve yeteri derece yağış düşmesi neticesinde ayçiçeğinde önceki yıllara göre daha yüksek bir verim beklediklerini kaydeden S.S. 972 Sayılı Çerkezköy yağlı Tohumlar tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Nafis Ünal “ Geçen yıl Çerkezköy yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi olarak beklentimiz üzerinde bir ürün alımı yaparak kendi rekorumuzu kırmıştık. Bu yıl geçene yılki rekorumuzu da kırarak daha fazla ürün alacağımızı umuyoruz. Geçen yıl Çerkezköy ve kapaklı İlçelerimizde dönüme 250-350 kilo alan çiftçimiz bu yıl 350-400 ya da biraz daha yukarı ürün alma beklentimiz var. Geçen yıl Çerkezköy kooperatifi olarak kendi rekorumuzu kırarak beş bin tonun üzerinde alım yaptık bu yıl daha da fazla alım yapmada umutluyuz.Bu nedenle bu hasat yılında daha yüksek bir rekolte beklentimiz var” dedi.

 

“YAĞIŞLAR TAM ZAMANINDA YAĞDI “

 

Ünal, bu yıl Nisan ve Mayıs ayında yeterli yağışın düştüğünü ve bu nedenle önceki yıllara göre daha yüksek bir rokolte beklentisi içinde olduklarını da belirterek, “Bu yıl ayçiçeğinde daha yüksek rekolte beklentimizin başlıca nedeni yağışların tam zamanında ve yeterli miktarda yağması oldu ve yağışlarda biz üreticiyi çok sevindirdi. Çünkü yağışlar ürünü arttıracak şekilde yağdı. Ayçiçeğindeki çekirdek doluluk oranı çok iyi ve yağ durumu da yüksek olacak. Yağ durumu yüksek olan ayçiçeği daha iyi para yapıyor.”diye konuştu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 .  


0282 726 91 91
0282 747 65 10