Engelli yolu yapımı devam ediyor

Çerkezköy Belediyesi'nin görme engelli vatandaşların yönlerini bulmak için Atatürk Caddesi'ndeki yaya kaldırımlarına yenileme çalışmaları yaptığı, sarı çizgili yol yapımı dev

Çerkezköy 10.07.2017 20:28:00 0
Engelli yolu yapımı devam ediyor

Yaya kaldırımlarının bir bölümünde yapılan, yeni sarı çizgili yolun büyük bir bölümünün tamamlandığı ve çalışmaların kısa bir süre içerisinde bitirileceği belirtildi. Yeni sarı çizgili yolun vidalı şerit halinde yapıldığını belirten yetkililer, bu sarı çizgili yolun önceki yapılanlardan çok daha sağlam ve kullanışlı olduğunu belirttiler.

 

ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRDÜRÜLÜYOR

 

Sarı çizgili yol çalışmalarının hızla sürdüğünü belirten yetkililer, “İlçemizde şu an her alanda, hızlı bir çalışma yapılıyor ve bu arada görme engelli vatandaşlarımızın yönlerini bulmak için yapılan sarı çizgili yolun bozulmasıyla, bu yolun ramazan ayı içinde daha kullanışlı ve dayanıklı yapılmasına başlandı. Sarı çizgili yolun büyük bir bölümü tamamlandı ve sarı çizgili yol çalışması hızla devam ediyor. Yapılan bu çalışmalarda cadde esnafının da sabırlı ve anlayışlı olması nedeniyle teşekkür ediyoruz” dediler.

 

AMACIMIZ YAŞAMLARINI KOLAYLAŞTIRMAK

 

Belediye yetkilileri, “Bu çizgiler görme ve ortopedik engelli vatandaşların yürürken yollarını bulabilmeleri ve bazı noktalarda dikkatli olmaları için yapılmaktadır. Amacımız görme engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştırmak ve aynı zamanda kimseye muhtaç olmadan yönlerini bularak gidecekleri yere, sağlıklı şekilde gitmelerini sağlamak. Bu da sosyal duyarlılık adına yapılan bir çalışmadır. Tüm vatandaşlarımızdan ricamız sarı çizgili yolların kesinlikle işgal edilmemesi ve görme engelli vatandaşlara yardımcı olunmasıdır” dediler. 

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10